MHP’de Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye rakip olan dört genel başkan adayı, önceki günkü zirvenin ardından yeniden olağanüstü kongre için hazırlığa başladılar. Hedef, 11 Temmuz’a kadar kurultay için en az 500 imza toplamak.
Genel başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ’ın önceki gün Ankara’da bir araya geldiği son toplantıda, Akşener’in diğer adaylara bilgi vermeden attığı adımlar nedeniyle oluşan çatlak büyük yankı buldu. Akşener daha uzlaşmacı bir tavır sergilerken, adaylar, delegeler üzerinde olumsuz etki yaratan dağınık görüntünün bir an önce giderilmesi gerekliliği üzerinde de durdular. Gelinen noktada sürekli istişare halinde olunması ve güvene dayalı bir strateji izlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Bu amaçla hem “siyasi” hem de “yargı” süreçlerini izleyecek yetkili kurullar oluşturularak mekanizmanın aksamadan yürütülmesi planlandı.
Meral akşener'in yanlız hareket etmesi dıyer adayların tepkisine neden olmuştu. Akşener kendini ön plana çıkarması sonucunda çok tepki almiştı ve kurultay'da ki yaptıkları delege hilesi tuzuk deşikliğide akşener'i hedef gosterdi dıyer adaylar akşener'e kanun çerçevesi içinde hareket etmeliyiz aksi taktirde bizim yolumuz senle ayrılır dedi.
MHP MUHALİFLERİ BİR BİRNE DÜŞTÜ