MHP Alanya İlçe Başkanlığı'nda yeni dönem resmen başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin takdir ve tensipleriyle ilçe başkanlığı görevine getirilen Hasan Cantürk, yazılı bir açıklama yayımlayarak hem teşkilata hem de kamuoyuna önemli mesajlar verdi.
Görevi büyük bir onur ve sorumluluk bilinciyle üstlendiğini ifade eden Cantürk, bugüne kadar teşkilatın çeşitli kademelerinde görev yapan tüm dava arkadaşlarına teşekkür etti. Milliyetçi Hareket Partisi'nin köklü teşkilat yapısına vurgu yapan Cantürk, görevlerin geçici olduğunu, asıl önemli olanın davaya hizmet etmek olduğunu dile getirdi.
Hasan Cantürk'ten Teşkilata Birlik Çağrısı
Açıklamasında teşkilat içindeki birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Cantürk, önümüzdeki dönemde tüm enerjilerini bu hedef doğrultusunda kullanacaklarını belirtti.
Yönetim kurulu üyeleri, mahalle başkanları ve teşkilat mensuplarıyla birlikte hareket edeceklerini kaydeden Cantürk, MHP Alanya teşkilatını ilçe kongresine güçlü bir şekilde hazırlayacaklarını ifade etti.
Cantürk, teşkilat mensuplarının ortak hedef etrafında kenetlenmesinin önemine vurgu yaparak, ülkücü hareketin Alanya'daki temsil gücünü daha da artırmayı amaçladıklarını söyledi.
İlçe Kongresi Süreci Nasıl İşleyecek?
MHP Alanya İlçe Başkanı Hasan Cantürk, ilçe kongresi öncesinde adaylık sürecine ilişkin de açıklamalarda bulundu. İlçe başkan adayının, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin takdir ve tensipleri doğrultusunda MHP Antalya İl Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulacağını belirtti.
Adayın açıklanmasının ardından teşkilatın tüm kademeleriyle birlikte ortak hareket edeceğini ifade eden Cantürk, kongre sürecinin örnek bir birliktelik içerisinde gerçekleştirileceğini kaydetti.
Parti teşkilatlarının güçlü yapısının korunmasının öncelikli hedefleri arasında yer aldığını vurgulayan Cantürk, kongre sürecinin MHP'nin kurumsal kimliğine yakışır şekilde tamamlanacağını dile getirdi.
“Ölçümüz Şahıslar Değil Davadır”
Hasan Cantürk açıklamasında MHP'nin temel anlayışına da dikkat çekti. Kişisel beklentilerden ziyade dava bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini belirten Cantürk, partide esas olanın hizmet anlayışı olduğunu söyledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sıkça vurguladığı “Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” anlayışını hatırlatan Cantürk, Alanya'da bu anlayış doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
Kongre Takvimi Merakla Bekleniyor
MHP Alanya İlçe Başkanlığı'nda gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında alınan kararların teşkilata, davaya ve Alanya'ya hayırlı olmasını temenni eden Cantürk, yeni dönemin birlik ve dayanışma içerisinde geçeceğini belirtti.
Önümüzdeki günlerde ilçe kongresine ilişkin takvimin ve adaylık sürecinin netleşmesi beklenirken, MHP Alanya teşkilatında gözler yapılacak açıklamalara çevrildi.