Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Milletvekili adayları Ali Taylan Öztaylan, Mehmet Aydemir ve Fatih Güngör ile birlikte Bandırma'nın Çınarlı Mahallesi'nde bir miting düzenledi. Mitingde Serdar Aksu, 6'lı masanın memlekete zarar vereceğini ve HDP ile PKK ile işbirliği yapmayacaklarını açıkladı.
Serdar Aksu, istifalarının sebeplerini açıklarken, HDP ve PKK ile kol kola girmeyeceklerini vurguladı. Bu nedenle İyi Parti'den istifa edip AK Parti'ye katıldıklarını belirtti. Aksu ve ekibinin AK Parti'ye geçmesi, İyi Parti'nin seçim sürecinde yaşadığı zorlukları daha da derinleştirdi.
İyi Parti'nin bu istifa dalgası, seçim gününde yaşanan önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor. Partinin bu kayıplarının seçim sonuçları üzerinde etkisi olabileceği belirtiliyor. Seçim sürecindeki bu hareketlilik, siyasi partiler arasındaki rekabeti daha da kızıştırarak seçim atmosferine yeni bir dinamizm katıyor.