Türkiye otomotiv sanayisinin gururu olan yerli elektrikli araç markasının yönetim kurulu başkanı Fuat Tosyalı şirketin gelecek vizyonuna dair heyecan verici detayları kamuoyu ile paylaştı. Üretim bantlarından inen yerli araç sayısının her geçen gün hızla arttığı bu dönemde markanın piyasaya sürmeye hazırlandığı yepyeni modellerin takvimi de resmi olarak netlik kazanmaya başladı. Yapılan son teknoloji güncellemelerine göre şirketin 3 üncü nesil binek aracı olacak yeni kompakt SUV modeli ve ticari araç pazarındaki ilk temsilcisi çok yakında yollardaki yerini almaya hazırlanıyor. Açıklanan bu dev üretim planları markanın sadece bireysel kullanıcıların değil aynı zamanda ticari faaliyetlerde bulunan küçük ve orta boy işletmelerin de en büyük ulaşım destekçisi olacağını kanıtlıyor.
Yeni Kompakt SUV Modeli T6X İçin 2027 Yılı İşaret Edildi
Piyasaya sürülen T10X ve T10F modelleriyle elektrikli araç pazarında ciddi bir pazar payı elde eden yerli üretici şimdilerde ürün gamını genişletmek için gün sayıyor. Sevilen T10X modeline kıyasla boyut olarak daha kompakt ve standart bir kentsel tasarıma sahip olacak T6X isimli yeni elektrikli SUV modelinin 2027 yılının yaz aylarında asfalta inmesi planlanıyor. Önümüzdeki yılın haziran ayı itibarıyla yeni modelin ön sipariş sürecinin başlatılacağı ve temmuz ayında şanslı sahiplerine ilk teslimatların yapılacağı belirtiliyor. Şirket yetkilileri üretim bandındaki muazzam hıza da dikkat çekerek tam 100.000 inci yerli aracın bu hafta içerisinde trafiğe çıkacağını ve fabrikanın mevcut altyapısıyla yılda 150.000 adet aracı rahatlıkla üretebilecek devasa bir kapasiteye sahip olduğunu vurguluyor.
Şehir İçi Ulaşıma Uygun Ticari Araç 2028 Başında Geliyor
Markanın binek otomobillerdeki büyük başarısını ticari araç sektörüne de taşımak istediği bu açıklamalarla birlikte tamamen kesinleşmiş oldu. İşletmelerin günlük kargo ve sevkiyat ihtiyaçları gözetilerek özel olarak tasarlanan yeni tamamen elektrikli ticari aracın 2028 yılının ilk çeyreğinde yollarda olması hedefleniyor. Özellikle şehir içi dar sokaklarda lojistik ve taşımacılık faaliyetlerinde bulunan şirketlere büyük bir yakıt avantajı sağlaması beklenen bu araç markanın ticari sınıftaki ilk büyük ve ciddi hamlesi olacak. Ülkemizdeki elektrikli dönüşümün kalbinde yer alan şirket 2027 ve 2028 yıllarında hayata geçireceği bu stratejik teknolojik adımlarla hem ürün yelpazesini çeşitlendirmeyi hem de küresel arenadaki gücünü perçinlemeyi hedefliyor.