Meral Akşener’e Neden Saldırıyorlar? İŞTE CEVABI
Son günlerde gündemin en önemli tartışma konularından birisini de Meral Akşener'e atılan çirkin iftira oluşturuyor. Söz konusu iftiranın perde arkasında yatan gerçek ise yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.
MHP'nin yaklaşan seçimler öncesinde oylarını artırmasının iktidar çevrelerinde oluşturduğu rahatsızlık Akşener'e atılan iftira ile birlikte değerlendirildiğinde bu planın deşifre olamaya başladığı görülüyor.
"İktidar partisi üzerinde, MHP’ye kayan oyların, HDP’nin barajı aşması kadar endişe verici olduğu bakanların ve başbakanın açıklamalarında da kendisini hissettiriyor" ifadelerini kullanan BUGÜN Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt da son olarak kaleme aldığı yazısında; MHP'de yaşanan yükseliş, olası AKP-MHP koalisyonu ve tüm bu gelişmelerin ışığında Meral Akşener'e atılan çirkin iftiranın ufuk açıcı bir analizini sunuyor.
İşte Erhan Başyurt'un "Akşener’e neden saldırıyorlar?" başlıklı o yazısı...
Meral Akşener’e iktidara yakın bir kanalda iftira atan yandaşlar, önceki gün yeniden program yaptılar.
Demek ki, yaptıkları iftiralara açık veya gizli bir destek söz konusu…
Kaldı ki, Arınç dışında iktidar kanadından bu iftiraya yönelik dişe dokunur tek bir tepki de gelmedi.
Peki Akşener’e neden saldırıyorlar?
Öncelikle MHP’nin yükselişinden rahatsızlar.
AK Parti, referandum sonrası MHP tabanından önemli oranda seçmen çekti.
MHP 2007 seçimlerinde yüzde 14.7, 2009 yerel seçimlerinde yüzde 15.6 oy alırken, 2011 genel seçimlerinde yüzde 13’e gerilemişti. Yerel seçimlere göre 2011’de alınan oyların sayısı yaklaşık 800 bin azalmıştı.
Kararsızlar MHP’ye meyilli
Şimdi yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının itibar kaybı, çözüm sürecinde yaşanan fiyasko, ekonomide girilen darboğaz, artan işsizlik ve MHP’nin etkili seçim vaatleri nedeniyle, “ödünç oyların” geri dönmesinden çekiniyorlar.
Anketler, bir önceki seçimde AK Parti’ye oy verenlerin yaklaşık yüzde 20’sinin kararsız ve çoğunluğunun MHP’ye meyilli olduğunu gösteriyordu.
MHP, 2011 genel seçimlerinde 5 milyon 585 bin oy alırken, bu sayı 2014 yerel seçimlerinde 7 milyon 900 bine yükseldi.
Oy oranını yüzde 13’ten 17.9’a yükseltti.
Devlet Bahçeli’nin performansı, ekonomi alanında etkin isimleri listesine alması gibi nedenlerle MHP’nin yerel seçim performansını tekrarlaması ve anketlere göre daha yukarı çekmesi mümkün.
AK Parti yönetici kadrosu, beyannamenin açıklandığı günden bu yana MHP ile tartışmaya girmemeye özen gösteriyor.
AK Parti’ye yönelik en sert söylemleri Bahçeli ve MHP’liler dile getirmesine karşın, özellikle bundan kaçınılıyor.
İtibarsızlaştırma operasyonu
Bunun sebebi, MHP’yi 7 Haziran sonrası koalisyon alternatifi olarak tutma arzusundan ziyade, siyasi polemiğin “ödünç oyların” ve kararsızların MHP’ye kaymasından duyulan endişe olduğu görülüyor.
Akşener’e saldırı ise MHP’yi 2011’de olduğu gibi itibarsızlaştırma arayışının bir yansıması.
Akşener, merkez parti geleneğinden gelen ve geniş bir yelpazeyi etkileme kapasitesine sahip.
Hitabeti etkili ve kitleler üzerinde ikna edici bir üsluba sahip.
Akşener’e saldırı aslında MHP’nin yükselişinden duyulan kaygının yansıması.
İktidar partisi üzerinde, MHP’ye kayan oyların, HDP’nin barajı aşması kadar endişe verici olduğu bakanların ve başbakanın açıklamalarında da kendisini hissettiriyor.
İktidarın çözüm süreci ile arasına mesafe koyma çabası, düne kadar birlikte masaya oturduğu ve Dolmabahçe’de birlikte Öcalan’ın uzlaştığı metni okudukları insanlara saldırılarının arkasında da milliyetçi söylemlerle MHP’nin önünü kesme çabası yatıyor.
2011’deki tuzağı akla getiriyor
İktidarın HDP’ye saldırıları onları barajın altına itmeye yetecek gibi görünmüyor, MHP’ye iftiralar da bu kez sonuç vermeyecek gibi görünüyor.
MHP mitinglerindeki kalabalıklar ve heyecan, AK Parti 2014 yerel seçiminde aldığı oyları sayısal olarak korusa bile 7 Haziran’da farklı bir oy dağılımı ortaya çıkmasına neden olabilir.
Akşener’e iftiralar, MHP’ye iftiradır…
İftiraya sahip çıkılması 2011’de kurulan tuzağın da adresine dair fikir veriyor.
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.