Terör örgütü PKK, yeni karargahlar oluşturuyor.

Terör örgütü PKK, yeni karargahlar oluşturuyor.

Irak'ta Musul'un Sincar ilçesindeki varlığı tartışılan terör örgütü PKK, şimdi de Erbil'e yakın Mahmur ilçesi sınırları içerisinde yeni karargahlar oluşturma girişimi içerisine girdi.

Irak'ta Musul'un Sincar ilçesindeki varlığı tartışılan terör örgütü PKK, şimdi de Erbil'e yakın Mahmur ilçesi sınırları içerisinde yeni karargahlar oluşturma girişimi içerisine girdi.

Terör örgütü DEAŞ'ın 2014 yılında Mahmur ilçesine yönelik saldırıları bahane ederek bölgeye yerleşen ve Kandil'den getirdikleriyle buradaki militan sayısını her geçen gün artıran PKK, Mahmur Kampı'nı ve yanındaki Karaçuğ Dağı'nı adeta askeri üs haline getirdi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, terör örgütü, Mahmur Kampı ile yanındaki Karaçuğ Dağı'nın çevresine hendek kazarak mevzi ve kontrol noktaları oluşturdu.

PKK'lı teröristler, çembere aldıkları bölgeye, Peşmerge ve yerel asayiş güçlerinin hiçbir şekilde girişine izin vermiyor. Bu yüzden zaman zaman PKK'lı teröristler ile Peşmergeler arasında gerginlik yaşanıyor. Karargaha yaklaşmak isteyenlere ateş açılıyor. Söz konusu bölgeden çekilen görüntülerde PKK'nın mevzileri, hendekleri ve güvenlik noktaları görülüyor. Mahmur Kaymakamı Rızgar Muhammed İsmail, "PKK Mahmur Kampı'nda ve Karaçuğ Dağı'nda karargah kurdu. Örgüte militan yetiştiriyor" dedi.

İSMAİL, "PKK, özellikle Mahmur Kampı'nda askeri alanlar kurarak gelen militanlara eğitim vermeye başladı. Kamp içerisinde daima hazır bekleyen bir güç var. Bunlar sürekli askeri eğitime alınıyor. Kampta şimdiye kadar 8 yeni mevzi kuruldu. Kadın, çocuk ve yaşlılar dahi askeri eğitime tabi tutuluyor" diye konuştu. Kamp nüfusunun, Mahmur ilçe merkezi nüfusunu geride bıraktığını aktaran İsmail, "Kampın nüfusu şu anda 12 bin, ilçe merkezinin ise 10 bin civarında" olduğu bilgisini verdi.

İsmail, "PKK, özellikle Mahmur Kampı'nda askeri alanlar kurarak gelen militanlara eğitim vermeye başladı. Kamp içerisinde daima hazır bekleyen bir güç var. Bunlar sürekli askeri eğitime alınıyor. Kampta şimdiye kadar 8 yeni mevzi kuruldu. Kadın, çocuk ve yaşlılar dahi askeri eğitime tabi tutuluyor" diye konuştu. Kamp nüfusunun, Mahmur ilçe merkezi nüfusunu geride bıraktığını aktaran İsmail, "Kampın nüfusu şu anda 12 bin, ilçe merkezinin ise 10 bin civarında" olduğu bilgisini verdi.

58aebf0cc03c0e03383fcc90.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.