VEFALI TÜRK GELSİN!

Çocuklardı. Güzel şeylerden bahsetmek istedim hep. Sanki güzel şeyler anlatsam daima yüzleri gülecek gibiydi. Biliyordum gülmeyecek ama hakediyorlardı masal duymayı. Çünkü çocuklardı.  
 
Sanıyorlardı ki ebedî bir sevgi var bu insanlarda. Sevgisizlere nasıl yaklaşacaklarını bilmiyorlardı. İstemeden bir duvar örmüşlerdi kendilerine. "Korku duvarı!". Çok ses duymuşlardı. Kulakları patlarcasına gürültüden gelmişlerdi. Viran olmuştu yurtları. 
Herkesi çok adaletli sanıyorlardı belki. Belki de adaleti bilmiyorlardı. Anlatmalıydım!
 
Barışı anlatamazdım çünkü görmemişlerdi topraklarında. Bir parça canlarıyla savaştan gelmişlerdi. Kaçtılar mı? Aymazların tabiriyle "kaçtılar"! Ne olmak istiyorlardı, ne oldular? 
 
Siz ne gördünüz onlarda? Ağzından, gözünden, saçından, kıyafetinden başka bir şey var mıydı? Bu denli basit olmadı hayat onlara. Dışlarını herkes gördü lâkin acılarıyla ilgilenilmedi. Ne olmak istiyorlarsa henüz olamadılar. Belki olamayacaklar da...
 
Kin ile ana-babalarına şehit demeyerek bile incitecekler belki. Yaklaşmaktan korktuğunuz gözlerini görseniz dayanamayacaksınız. Gözlerinin derinlerinde göreceksiniz size, bize nasıl ihtiyaç duyduklarını. Biliyor musunuz, farkında bile değiller burunlarının aktığının. Oysa anneleri silmeliydi değil mi? Hareketlerinden üzüldüğünü, bozulduğunu, uykusunun geldiğini, hasta olduğunu anlayacak aileleri olmayacak. 
 
Bir ele hasret yaşayacaklar. Bu yüzden kardeşlik ne demek anlatacağım her birine. "Peygamber huzuruna seninle çıkayım" diyeceğim. Beraber koşmayı öğreteceğim. Koşmaktan yorulduklarında gölgemde dinlenecekler. Çünkü mazlumun bir damla yaşından ar ettim, edeceğim. 
 
Öyle vefâlı Türk diyip gurur duymayla bitmemeli, haketmeli mertebeyi!
Bir dernek var, çok yaşasın: Anda Kardeşe Vefa Derneği. Bir çocuk elinden tutmak, bir yetim başı okşamak isteyen her elle yürüyen, yalnız şimdiye değil, geleceğe hizmet eden bir dernek... Tutun ellerinden, ebedî yürüsünler. 
 
Çünkü "Halep düşerse İstanbul kaldırır."

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şeyda ELİBOL Arşivi
SON YAZILAR