Devlet, takdir veya teşekkür belgesi alan Öğrencilere 5.100 TL Ödeme Yapıyor! Başvurular Başlıyor

Devlet, takdir veya teşekkür belgesi alan Öğrencilere 5.100 TL Ödeme Yapıyor! Başvurular Başlıyor

Devlet, takdir veya teşekkür belgesi alan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir karne hediyesi olarak başarı teşvik programı ödemesi yapacak. Bu program kapsamında öğrencilere 5.104 TL ödeme yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler için heyecanla beklenen karne günü yaklaşırken, başarı teşvik ödemeleri de öğrenciler ve veliler arasında merak konusu haline geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan başarı teşvik programı ile başarılı olan öğrencilere ödemeler yapılacağı biliniyordu. Detaylar ise dönem sonuna yaklaşırken ortaya çıktı.

Başarı teşvik programı, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet okullarında eğitim gören ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsamaktadır. Öğrencilerin bu programdan faydalanabilmeleri için başarılı olmaları gerekmektedir. Ödeme tutarı, asgari ücretin yüzde 60'ı olarak belirlenmiş olup, ocak ayında asgari ücretin artmasıyla birlikte 5.104 TL'ye yükselmiştir.

Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, ödemelerin, sosyal yardımdan faydalanan ailelerin başarılı çocuklarına yapılacağı daha önce bildirilmişti. Ayrıca, üniversite öğrencisi olan çocukları bulunan ailelerin de bu programa başvurması halinde yılda iki kez yol parası desteği alabileceği ifade edilmiştir. Programa başvurup başvurulmaması gerektiği konusu ise henüz netlik kazanmamıştır.

Öğrenciler, karne heyecanıyla birlikte başarı teşvik programı ödemeleri heyecanına da girmiş durumdadır. Resmi açıklamanın yapılmasıyla birlikte öğrenciler ve veliler detayları öğrenebilecek ve başvuru sürecine ilişkin bilgilere erişebileceklerdir. Karne günü öğrenciler için heyecan verici bir dönem olacak ve başarıları ödüllendirilerek teşvik edilmeleri hedeflenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.