SGK ve Bağkurlular Erken Emekli Oluyor! Erken Yaşta Emeklilik İçin Gerekenler!

SGK ve Bağkurlular Erken Emekli Oluyor! Erken Yaşta Emeklilik İçin Gerekenler!

Emekliliği isteyen vatandaşlar erken emeklilik nasıl olunur merak ediyor. İster SGK'lı ister Bağkurlu olsun, kişi emekli olabilmek için gerekli şartları yerine getirmek zorundadır. Emeklilik şartlarını iyi öğrenmeli ve ona göre hareket etmeli. Erken emeklilikte prim günü, sigorta kayıt tarihi ve çalışma süresi ve çok daha fazlası önem kazandı.

SGK üzerinden erken emekli olmak isteyen vatandaşlar bunun nasıl olacağını araştırıyor. Özellikle de son dönemde EYT'lilerle beraber pek çok kişi erken emekli olamayacağını düşünmeye başladı. Ancak gerekli şartları sağladığınızda erken yaşta emekli olunabiliyor. Emeklilik şartlarını iyi incelemeniz gerekmekte. Pek çok durumda devletin vatandaşı daha erken yaşlarda emekli yaptığı görülmüştür. Peki emeklilik için ne gerekiyor? 3600 günden emekli olunabileceği gibi 5400 günden de Bağkurlular emekli olabilmektedir.

Erken Emeklilik Şartları

Erken emeklilikte SGK'lıların karşılaması gereken şartlar bellidir. Sigorta kayıt tarihi, çalışılan 15 sene ve 3600 prim günü büyük önem taşıyor. Tüm bunlar karşılandığı takdirde kaç yaşında emekli olacağınızı bulabilirsiniz. 8 Eylül 1999 yılından önce sigorta kaydı yaptıranlar daha erken emekli olabilmektedir. Bunun yanı sıra çalıştığı iş oldukça zor ise ve devlet bu işlerde çalışanlara ekstra sigorta primi veriyorsa emeklilik mümkündür.

Bağkurlu Nasıl Emekli Olacak?

Bağkurlu vatandaşlarda ise 5400 prim günü şartı koşulmaktadır. 8 Eylül 1999 - 30 Nisan 2008 tarihleri arasında sigorta kayıt tarihinizi gerçekleştirdiyseniz 5400 prim gününü doldurarak emekli olabilirsiniz. Erkek kadın fark etmeksizin Bağkurlularda bu şartın geçerli olduğunu unutmayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.