MHP’li KALYONCU: MHP’nin Tarım Kentleri Modeli, Tarıma Çaredir

MHP’li KALYONCU: MHP’nin Tarım Kentleri Modeli, Tarıma Çaredir

TBMM Genel Kurulu’nda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçe görüşmelerinde MHP Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu MHP’nin Tarım Kentleri Modeli, Tarıma Çare olduğunu söyledi.

Yüzey ve Yeraltı Suyumuzu Korumalıyız!
    Tarım ve Orman Bakanlığı birçok konuda Türk tarımına yön vermekte ve çiftçilerimizin karşılaştığı sorunları çözmede büyük gayret sarf etmektedir. Türk milletinin ve gelecek nesillerinin iyi yaşam standartlarının sağlanabilmesi için iklim değişikliğine karşı gerekli önlemleri almak artık kaçınılmazdır. 
İklim Değişikliği Hastalıklı ve Zararlı Popülasyon Artışı İle Tarım Sektörünü Olumsuz Etkilemektedir!
İklim değişikliği hastalık ve zararlı popülasyonlarında artışlara neden olmakta bu da tarım sektörünü olumsuz etkilemektedir. Kuraklık en çok hububat, baklagiller ve yem bitkileri üretimini etkilemektedir. Aşırı sıcaklık, kuraklık ve beklenmeyen hava olayları nedeniyle oluşan afetlerle biyoçeşitlilik azalmakta, verim kayıpları yaşanmakta, ekim-dikim ve hasat zamanında değişiklikler meydana gelmektedir. Bu sebeple İklim değişikliğine uygun olacak şekilde dayanıklı çeşitleri, deneme ve üretim alanları artırılmalıdır. 
Ayrıca, daha iyi tarım yapabilmek için kimyasal gübre kullanımı azaltılmalı, yeşil ve organik gübreleme yaygınlaştırılmalıdır. Meyvecilikte; kuraklığa dayanıklı tür ve yeni çeşitlerin bölgelere adaptasyonu sağlanarak üretimdeki oranları artırılmalıdır.

    MHP’nin Dirençli Tarım Kentleri Kırsal Kalkınma Modeli Örneği ve Çaresidir!
    Milliyetçi Hareket Partisi’nin kırsal kalkınma modeli olarak önerdiği 1969 yılından beri programında yer verdiği Tarım Kentleri, aradan geçen onlarca yıla rağmen ülkemiz açısından değerini ve önemini korurken, iklim değişikliği etkilerine karşı hem kırsal alan için hem tarım için uygulanması gereken bir model ve çaredir. Küresel ısınma ve iklim değişikliğine uyumlu tarımsal üretim için, ülke genelinde kısa, orta ve uzun vadeli ürün desen planlanması yapılarak Dirençli Tarım Kentlerinde uygulamaya geçirilmesi mümkün olacaktır. İklim değişikliğinin tarımsal ürün verimliliği üzerine etkilerini belirleyebilecek mahsul simülasyon modelleri geliştirilerek ülke tarımının kullanımına sunulmalıdır. Bu sayede iklim değişikliğinin etkileri, tehditken bir avantaja çevrilmiş olacaktır. Partimizin Tarım Kentleri önerisi küresel ısınma kaynaklı doğal afetlere ve tarımsal üretimi tehdit eden su kıtlığına karşı dirençli kent anlayışı ile uygulanmalıdır.
    Tarım ve hayvancılık stratejik değeri her geçen gün daha iyi anlaşılan gıda güvenliği ve yeterli gıda temini açısından birincil kaynaktır. Bu bilinç ile hayati önem taşıyan işler yapan milletin gerçek efendisi çiftçimizin, köylümüzün, hayvan yetiştiricilerimizin bu yolda yaptıkları çalışmaları takdirle karşılıyoruz. 

HABER: MEHMET ARKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.