ÇÖZÜMCÜLER BULUŞTU AKP İLE HDP
KOALİSYON çalışmaları kapsamında muhalefet partileriyle görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm ortağı HDP heyeti ile de bir araya geldi. AKP'nin HDP ziyaretindeki heyette Dolmabahçe mutabakatında yer alan isimler Efkan Ala ve Yalçın Akdoğan'ın olması d
HDP heyetinde ise Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile MYK üyesi Zeynep Karaman da hazır bulundu. Davutoğlu'nun daha çok çözüm sürecine ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın; AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hükümeti kurma görevini vermesiyle koalisyon için görüşme süreci de resmen başladı. Davutoğlu, önce CHP ve MHP ile görüştü. Başbakan, bugün de çözüm ortağı HDP'nin kapısını çaldı. Davutoğlu, saat 11.00'de HDP parti binasında Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile biraraya geldi. Başbakan ve AKP heyetini HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile Sırrı Süreyya Önder karşıladı. Heyetin ellerinde yanlarında getirdikleri bazı hediyeler dikkat çekti. AKP-HDP görüşmesi 1 saat 55 dakika sürdü.
DOLMABAHÇE'DEN HDP'YE
AKP'nin HDP ziyaretindeki heyette Dolmabahçe mutabakatında yer alan isimler Efkan Ala ve Yalçın Akdoğan'ın olması dikkat çekti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki AKP heyetinde , Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, AKP Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu yer aldı.
HDP heyetinde ise Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile MYK üyesi Zeynep Karaman da hazır bulundu.
Davutoğlu, HDP ile yapılan koalisyon görüşmesinin ardından "Yüzde 13 oy almış bir partiyi yok sayamam. Aldığım görev gereği görüşmem gerekir. 1 aylık süreçte HDP'nin duruşunun değiştiğini gördük. Doğrusu da budur" açıklaması yaptı.
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.