MHP'DEN 7 İL'DE İTİRAZ !
MHP Genel Merkezi, 7 il'de sonuçlara itiraz etti.
MHP Genel Merkezi, Amasya, Kocaeli, Çankırı, Çorum, Iğdır, Malatya ve Ankara 2. bölge sonuçları hakkında İlçe Seçim Kurulları'na itirazda bulundu. MHP, seçimi kılpayı kaybederek milletvekili çıkartamadığı 7 il’de sonuçlara itiraz etti. MHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, “Geçerli oylarımızı sudan bahanelerle iptal ettiler. Haklı gerekçelerle bu sonuçlara itiraz ettik. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.
MHP Genel Merkezi, Amasya, Kocaeli, Çankırı, Çorum, Iğdır, Malatya ve Ankara 2. bölge sonuçları hakkında İlçe Seçim Kurulları’na itirazda bulundu ve bu illerde oyların yeniden sayılmasını istedi. MHP’nin itirazı kabul edilirse MHP’nin vekil sayısı 87′ye yükselecek.
MHP’nin sonuçlara itiraz ettiği Amasya’da Mehmet Sarı, Kocaeli’de Lütfü Türkkan, Çankırı’da Recep Dumanlı, Çorum’da Vahit Kayrıcı, Ankara’da Hamit Ayanoğlu, Malatya’da Arif Yıldız, Iğdır’da ise İsa Yaşar Tezel’in milletvekili olmak için mücadele etmişti.
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.