MHP'den 'Kılıçdaroğlu' tepkisi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz' şeklindeki sözlerine MHP'den tepki geldi.
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz' şeklindeki sözlerini eleştirerek 'Bunlar talihsiz ve hiç arzu etmediğimiz sözlerdir. Bu sözleri kabul etmek mümkün değil' dedi.
"KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL"
MHP’li Akçay, şöyle konuştu “Bu sözler ilk duyduğumda rahmetli Erbakan’ın ‘Kanlı mı olacak kansız mı olacak’ sözü aklıma geldi. Bunlar talihsiz sözlerdir. Hiç arzu etmediğimiz sözlerdir. Kılıçdaroğlu’nun da arzu ettiğini düşünmem. Fakat maalesef bu tür ifadelerden bulunmaktan kaçınmamız gerekir. Bilhassa her saat her dakika güvenlik güçlerimize vatandaşlara saldırıların olduğu, kanların döküldüğü, şehit verildiği bir ortamı yaşıyoruz. Bu sözleri kabul etmek mümkün değil. Cumhurbaşkanı, hükümet ve iktidar partisi, muhalefet partileri, STK’lar ve medyanın toplumu ayrıştırıcı, kamplaştırıcı tutum ve söylemlerden kaçınılması gerekir. Bizim ayrışmaya kamplaşmaya değil birliğe bütünlüğe kenetlenmeye ihtiyacımız olduğu günlerdeyiz. Gerçek sorunlar buyken bu tür polemiklerle kamplaşmayı derinleştirmemek gerekir. İlla başkanlık da başkanlık diyerek bunları bir dayatma haline de getirmekten kaçınmaları gerekir. Bilhassa yönetenlerin başkan olacağım diyen cumhurbaşkanını bu konularda özenli ve dikkatli olmasını bekleriz”
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.