Meteorolojiden Bu İller İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı Geldi! Bu Büyükşehir'de Yaşayanlar Dışarı Çıkmayın..

Meteorolojiden Bu İller İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı Geldi! Bu Büyükşehir'de Yaşayanlar Dışarı Çıkmayın..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 30 Mayıs için 9 ilde kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtilirken, vatandaşların dikkatli olmaları önem arz ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinde parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun bazı bölgeleri, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ve bazı diğer bölgelerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

9 İl İçin Dikkat Çağrısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 30 Mayıs için 9 ilde kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Bu iller arasında Isparta'nın batısı, Burdur'un doğusu, Antalya'nın batısının iç kesimleri, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Bolu'nun doğusu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya ve Tokat'ın batısı bulunuyor. Bu bölgelerde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Trakya'da Sıcaklık Artışı

Hava sıcaklıklarının genel olarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, Trakya kesimlerinde sıcaklıkların normallerinin üzerinde olabileceği belirtiliyor.

Güneyden Hafif Esintiler, Doğu Anadolu'da Kuvvetli Rüzgarlar

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif esintiler şeklinde eseceği öngörülürken, Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) bekleniyor.

Olumsuzluklara Karşı Tedbirli Olunmalı

Öğle saatlerinden itibaren belirli bölgelerde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğine dikkat çekilirken, bu durumun sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara neden olabileceği vurgulanıyor. Bu nedenle, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların hava durumu ile ilgili gelişmeleri takip etmelerini ve gerekli tedbirleri almalarını öneriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.