Tuncay GÜLÇİN

Tuncay GÜLÇİN

BAŞINI KUMA GÖMEN DEVE KUŞU OLDUK

 

Aziz milletim,

Devlet birçok kurumdan oluşan sistemli bir ağdır. Şu günlerde tek sorunun PDY/FETÖ olduğu gibi bir olgu yaratılıyor. Elbette ki devletimiz bu tür örgütleri temizlemekle yükümlüdür ve yükümlü olmak zorundadır ancak 2008 küresel krizi ile başlayıp Arap baharı ile günümüze kadar akseden sorunlar silsilesi karşısında devlet başını kuma gömmemelidir. Halep, Kerkük, Musul, Kırım, özelikle olmazsa olmazlar arasında sayılacak olan Nükleer silahların taşınması hususu bizim stratejimizi oluştururken dikkate almamız gereken unsurlardır. Olası bir savaşta Nükleer saldırılara karşı biz FETÖ ile ilgileniyoruz bize dokunmayın diyemeyiz. Kaldı ki Erdoğan askeri silsileyi baştan aşağı değiştirme hatta sivil iradeye bağlama gibi gayet gaflet içerisinde adımlar atmaktadır. Sivil irade denilen irade savaş strateji konusunda ne gibi bilgilere sahip olabilir? Yada savaş stratejilerini askeri kanat bilmeyecekse neden askeri stratejiden bahsediliyor?

Amerika Birleşik Devletleri Çin pasifik açıklarına nükleer bomba taşıma kapasiteli B-51 B-1 B-2 savaş uçaklarını konuşlandırdı. ABD'nin bu adımının, Lahey'deki Temyiz Mahkemesi'nin Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki tartışmalı adaları kendi toprağı saymasına karşı verdiği kararın ve Çin'in THAAD füze kalkanını bölgede konuşlandırmasının ardından gelmesi dikkat çekti. Kuzey Kore yaptığı açıklamada, ABD’nin nükleer saldırı ihtimalinden bahsediyor.

Rusya Kırım açıklarında su altı askeri tatbikat yapıyor. Moskova, Kiev'e bağlı güçlerin Kırım'da yeni çatışma ortamı yaratmak için sabotaj hazırlığında olduğunu öne sürmüştü.

Bu sırada " Ukrayna topraklarındaki ve sınırındaki Rus askeri hareketliliği rastlantı değil" diyen Birleşmiş Milletler (BM) Ukrayna Daimi Temsilcisi Vladimir Yelçenko, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Birleşmiş Milletler (BM) misyonu ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin Rus işgali altında bulunan Kırım'ı ziyaret etmek için Rusya'ya resmi başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Kuzey Kore tam anlamıyla pimi çekilmiş bir bomba konumunda.

Peki benim devletim ne ile meşgul? PYD denen örgüt ile meşgul. Bugün PKK’nın üzerine bu kadar gidilseydi PKK diye bir örgüt kalır mıydı? Halen her gün sayıları onları bulan şehitlerimiz var. Sayın Deniz Baykal’ın da dediği gibi günlerce darbe girişimi konuşularak bazı hususların üzeri örtülmeye mi çalışılıyor?

Cambaza bak hikâyesini bilir misiniz?

Bir grup hırsız ip gerip cambazı ipin üzerinde yürütüp ahaliyi toplar ve yukarıyı göstererek cambaza bak cambaza bak diyerek ahalinin cebini boşaltır.

Bu darbe girişimi birilerinin işine geliyor belli ki acaba suyun altından neler götürüyorlar?

Asıl sorulması gereken soru budur bence…

 

Tuncay GÜLÇİN
14.08.2016

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuncay GÜLÇİN Arşivi
SON YAZILAR