MEDYA MAYDANOZLARI!

Bahçeli hastaneden taburcu olalı 10 dakika olmamış…

Sermayenin sesi Fox’un allamesi Portakal, Twitter’da anket yayınlıyor:

“Sizce Devlet Bahçeli geçirdiği kalp operasyonundan sonra sağlık gerekçesiyle genel başkanlığı bırakır mı?

  1. Evet b) Hayır c) Yorumsuz”

Bu ülkeyi karıştıran terör falan değil, bu yarım akıllı, beynini sermayeye-iktidara kiralamış medya maymunlarıdır…

Bunun yazarımız Deniz Özkök hanımın deyimiyle “Ülkücüyü Ülkücüye kırdıran” S.Oğan ve Akşener’in zavallı taraftarlarının “Bahçeli ölse de kurtulsak” diyebilen ahlaksız twitlerinden ne farkı var?

Bay Portakal’ın haberlerde iktidarı eleştirmesine bakmayın, 1 Kasım akşamı seçim sonuçları alınırken nasıl kıvırttıklarını çok iyi görmedik mi?

Ve MHP’nin Twitter hesabından konuyla ilgili Portakal’a “Fox TV’nin Soytarısı Fatih Portakal Liderimiz Devlet Bahçeli’nin sağlığı üzerinden anket-hesap yapacak kadar alçalmış, insanlığını yitirmiştir” açıklaması patladı.

Fakat Portakal efendi medya maydanozu ya, “Ekrandan ilk gün geçmiş olsun dileğinde bulunan kişiye keşke bu sözü kullanmasaydınız. Tepki hakaretsiz de olabilirdi. Kurumsal @MHP_Bilgi den özür bekliyorum. Aksi takdirde yargıya başvurup, 1 tl'lik manevi tazminat davası açacağım” demez mi?

Bu kadar yüzsüzlüğe yuh mu denir, çüüşşş mü denir bilemedik…

*

Bay Portakal Bahçeli’ye anket düzenlerken, Bay Jöleli de İş Bankası’na mezar kazmakla meşguldü!

Önce Kılıçdaroğlu’nun “Diktatör bozuntusu” lafına 24 TV’de tepki göstererek demiş ki:

“Türkiye Cumhuriyeti devleti fiziki bir saldırı altında. Bu saldırı devam ederken bir vatandaş olarak bunu üzülerek söylüyorum, ana muhalefet lideri Türkiye Cumhuriyeti Devleti kimliğini temsil eden, halkın kendi oylarıyla en tepeye getirdiği ismi, Sayın Cumhurbaşkanımızı yıpratmaya yönelik bu eş zamanlı saldırının nereden yönetildiği sorusunu sorduruyor.”

Bunu duyan sosyal medya yıkılmış. Elin oğlu boş durmamış, Vatan Gazetesi’nde 14 Şubat 2008’deki yazısını Jölelinin alnına yapıştırıvermiş:

“Bir ülkede, bir gazeteci nasıl olur da “o ülkenin bilge başbakanı” gibi düşünmez.
Bizler kimiz ki! Hepimiz birer “paçavrayız”. Oysa Erdoğan, tek kelimeyle Fransızlar’ın Kanuni için söylediği sıfata layık biri; “magnifique”…

“Belki farkındasınız, sistem artık demokrasiden “faşizme” doğru kayıyor…. Türkiye’nin içine girdiği yol ve Hitler Almanya’sının vardığı “nokta”. İçimizi rahatlatacak tek bir büyük fark var; Hitler Almanya’sında “ordu” lidere itaat ediyordu, bağlıydı. Bizde “diktatör” olma yolunda ilerleyen arkadaşlara “ordunun destek olması hatta sempati” duyması mümkün değil… Bu fark da Atatürk’ün büyüklüğünden, Atatürkçü düşünce sisteminin “demokrasi” odaklı yapılanmasından geliyor.”

“Burada da devreye “Çavuşesku modeli” giriyor; kendine bağlı “ideolojik” dinamikler ile motive edilmiş “polis” gücü oluşturmak…Türkiye adına “çok ama çok endişeliyim”…. Ülkemize sahip çıkalım, çok ama çok geç olmadan…”

Şimdi bu medya maydanozu TRT Haber’de asıp kesiyor.

CHP’nin İş Bankası’ndaki payından söz ederek diyor ki:

“Bu banka Hintli Müslümanların gönderdiği parayla kuruldu. O banka bu devletin, milletin bankası partinin o banka içinde organik bağı olamaz ve bu konuşmadan sonra cumhurbaşkanına hakaret, devlete hakaret, millete, ümmete, maneviyata hakaretten sonra o bankanın acilen millete iade edilmesi gerekiyor. Çok açık söylüyorum bir partinin bankası olamaz, acilen gerekli düzenleme yapılarak bu bankanın bir kamu bankası haline getirilmesi gerekiyor.”

1924’te kurulan İş Bankası’ndaki hisselerinin mülkiyet ve yönetimini CHP’ye bırakan Atatürk, hisselere ilişkin kâr payını da TDK ve TTK’ya bırakmıştı. Toplam 4,5 milyar lira sermayeli bankada CHP’nin yüzde 28.09, banka Munzam Sandık Vakfı’nın yüzde 40.15 payı bulunuyor ve bankanın yüzde 31.76 hissesi ise BIST’te işlem görüyor. CHP, bankanın 11 üyeli yönetim kuruluna 4 üye atama yetkisine sahip.

Ekonomide allame oldun mu böyle olmalı ki ülkeye faydan olsun, Jöleli bunları söyleyince İş Bankası hisseleri ilk seans sonunda yüzde 3.31 düştü.

Uzun zaman sövdüğü saraya başdanışman olan bu medya maydanozu, “1 lira 1 dolara eşit olacak” diyeli de çok olmamıştı…

Şimdi 1 dolar 3 lira 30 kuruş…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa ÖNDER Arşivi
SON YAZILAR