MEDYA SAHİBİ OLMADAN ASLA...

 

2 aydır müstafi ve vesayet altındaki hükümetle Türkiye ve 3 haftadır oyalanan RTÜK ile de medya “başsız”...

7 Haziran şokunu atlatan saray ve havuz medyası yeni oyun peşindeyken...

7 Haziran’ın tek galibi MHP dimdik durmakta iken...

Önce Halaçoğlu vakası, ardından danışman-gazeteci Özkan’ın bir çuval inciri berbat eden “ekran şımarıklığı” ve Yalçın’ın tuzağa düştüğü açıklaması, Bahçeli’nin bütün didinmelerine rağmen MHP’de bir şeylerin ters gittiğini gösteriyor.

RTÜK üyesi Esat Çıplak’ın tecrübe ve gayretleri ile RTÜK’te oluşan “4-4-1” denklemi üzerinde kafa yoramayan MHP’li yöneticiler, basında estirilen MHP aleyhtarlığına bir “köşe yazarı” gibi hamasi cümlelerle günübirlik cevaplar vermeye soyundu.

İşin garibi bu cevapların birkaç Ülkücü haber sitesi ile Ortadoğu ve Bengütürk dışında yer almaması...

Elinde 5-10 bin tirajı bir türlü aşamayan Ortadoğu Gazetesi ve onun standart yazarları ile günü yorumlayan -Murat İde ile atılım için çırpınsa da- Bengütürk TV dışında sesi soluğu olacak yayın organı olmayan MHP, medyadaki korkunç dengesizliğe, RTÜK Başkanlığı’nı elde ederek son vereme imkânını bir türlü kavrayamadı.

RTÜK’te Çıplak aleyhine çalışmalar olduğuna dair kokular geliyor. Samsun’dan vekil olmasını çok doğru olarak engelleyip RTÜK’te göreve yeniden seçtiren Bahçeli, RTÜK seçimlerine bizzat el koymalıdır.

Burada, seçimden seçime ülkücü kesilen bazı bürokratların ikbal uğruna AKP ile dans ederek, MHP’li Çıplak’ın önüne taş koymaya kalkıştığı iddialarının ortalıkta dolaştığını söyleyip bu konuyu burada kapatalım.

Gazete ve televizyonu ile kuvvetli bir medya, iktidarın anahtarıdır.

46 yıldır Tercüman’ın, Türkiye’nin, Zaman’ın abonesi olan, yani elleriyle AKP’ye kaynak yaratmış bulunan milliyetçi hareket, asla adam gibi halkın okuduğu bir gazete çıkarmayı başaramadı, elindeki Hergün ve Millet gibi gazetelerin isim hakları bile heba edildi.

Bu davaya inanmış Ülkücülerin içinde sermayesi kuvvetli işadamları olduğuna inanıyorum. Rüzgârın dağıttığı kişilerin yurt içinde ve dışında birçok sağlam şirkete sahip olduklarını da biliyorum. Onların ikna edilerek televizyon kurmalarının, gazete çıkarmalarının sağlanması gerekli...

Ama bu medya kuruluşları, Ortadoğu ve Bengütürk gibi sabahtan akşama aynı bantları yayınlayacaksa gerek bulunmuyor!

Bu teklifler çırpınıp duran Bengütürk TV için de geçerlidir. “Dinlenme odası”nda bol bol fotoğraf yayınlayarak halkın reytingine ulaşamazsınız. Ucuz senaryo ile çekilmiş “namaz kılma” belgeseli(!) ile gönül kazanılamaz. MHP’li sermaye sahipleri -hiç olmazsa- bu kanalı mali ve teknik olarak mutlaka desteklemek zorundadır.

Oyunu kurallarına göre oynayacak, halkın isteklerine cevap vereceksiniz, içinde mafya dizisi ve sapık ilişkiler olmayan halkın günlük hayatını ekrana taşıyacaksınız. Tiyatro sahnesinde milleti ekranınıza kilitleyecek bir skeç de mi çekemiyorsunuz mübarek?

Köşe yazarına telif hakkı ödemeden, muhabire maaş vermeden, sanatçıyı ağırlamadan, teknolojiyi kullanmadan istediğinizi alamazsınız. Artık “Ülkücünün hamallığı”na son verilmelidir.

Sanatçı ağırlamak da kendimiz çalar, kendimiz oynarız hesabı, Yıldızdoğan veya Şafak’a hamasi türküler söyletip durmak değil!

Haber dediğin kaynak ister, kamera ister, canlı yayın aracı, muhabir, sunucu, bilgi ister. Var mıdır kuruluşundan beri Bengütürk’ün bomba bir atlatma haberi, patlattığı bir skandal?

Ajans ve internet alıntılarını cümle âlem görüyor zaten!

Basın gibi internette de çağ dışıyız! Var mı inkâr edebilecek? Oradan buradan devşirme haberler, güncellenmeyen siteler, çok sağlam kalemleri dururken şöhretleri misafir eden, okuyup izlerken insanı yoran sayfalar, yorum ve eleştirileri makaslayan yönetimler hep bizde değil mi? Tasarım ve teknikleri de ayrı derttir...

Bu medya ile nasıl iktidar olacağız?

Üniversitelerimizde basın ve halkla ilişkiler okuyan binlerce Ülkücü yetenek olduğuna eminim...

Yıllarca sanatçıya “çalgıcı”, “ozan” diyen bu zihniyetin yıkılması, gençlerin ekrana taşınması, grafikeri, ressamı, karikatüristi, tiyatrocusu, ses ve sazıyla çocuklarımıza şans verilmesi şarttır.

Dikkat edin, ne gazete, ne televizyon ve ne de internette “araştırma” bulunmuyor. Nasıl olursa olsun! Ülkenin dört bir yanını Ülkücü gözüyle gezecek bir ekibe de mi paranız yok birader?

Seçimden seçime ekranı, sayfaları “acemi MHP adayları” ile kaplamak marifet değil. Para medyada “reklâm” ile kazanılır. Reklâm da reytingi olana gider!

Kısacası medya olmadan asla iktidar olamazsınız!

İşe RTÜK Başkanlığını elde ederek başlayabilirsiniz.

Orası hükümet olmak kadar önemli, seçimlerde görmediniz mi?

Bir çare bulun Sayın Bahçeli!

 

Mustafa ÖNDER
[email protected]
facebook.com/mustafaonder15
twitter.com/mustafaonder07

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa ÖNDER Arşivi
SON YAZILAR