RTÜK VE TÜRKSAT BABANIZIN MALI MI?

 

RTÜK, uzunca zamandır başkan seçemiyor.

AKP’li 4, MHP’li 2, CHP’li 2 ve HDP’li bir üyeden oluşan RTÜK üst kurulu MHP’li Arif Fırtına başkan vekilliğinde görev yapıyor.

Aslında RTÜK, uzunca zamandır anayasanın kendine verdiği yetki ve sorumlulukları kullanmıyor.

AKP’li ve HDP’li üyeler kurulu kilitliyor, başkan bile seçtirmediler.

Hadi diğerleri AKP’li, CHP’li ve HDP’li, peki MHP’li 2 RTÜK üyesi ne iş yapıyor kurulda?

Bay Arif Fırtına ve Bay Esat Çıplak...

Sizi RTÜK’e MHP üyesi olarak “ortam”a uyasınız, sessiz kalasınız diye mi gönderdiler?

Adamlar, iktidar hırsıyla muhalif kanalları kapatıyor, yetmiyor uydudan fişini çekmeye kalkıyor, sesiniz çıkmıyor?

Digitürk, Tivibu, Teledünya ve Kablo TV gibi platformlardan çıkarılan kanallar, sadece “cemaat”e mensup diye mi sesiniz çıkmıyor?

Halkın müşteri ve tüketici olarak hak ve özgürlüğünü kim savunacak?

Şimdi de Türksat uydularından fişlerini çekmeye niyetlendiler, hâlâ sesiniz çıkmayacak, AKP’nin dümen suyuna mı gireceksiniz?

Mesele yayın hürriyeti, T.C. kanunları ve RTÜK’ün yetkilerinin gasp edilmesi değil mi?

Mesele milletin haber alma hürriyetinin elinden alınması değil mi?

Bu şirketler Türksat uydularından hizmet verdiğine göre, milletin parasıyla hizmet veren kuruluşlar, nasıl olur da AKP’nin çıkarları için kullanılır?

Ruhsat vermek dâhil yayıncılık hukukunu sağlamak RTÜK’ün görevi değil mi?

Bu uydulardan yayın yapan kanalları denetlemek, kanun, yönetmelik, tüzük uygulamak, devletin resmi dilini geliştirip korumak, halkın gelenek ve göreneklerini, inanç sistemini, ahlak kurallarını kollamak RTÜK’ün görevi değil mi?

Denetlemekle görevli olduğunuz Türkiye genelindeki televizyon ve radyoların, Türksat uydularından yayın yapan ulusal ve yerel kanallar olduğunun farkında mısınız?

Gece yarısı playboy programları hâlâ yayında... Yarı çıplak kızlara telekızlık yaptırılan kanallara gücünüz yetmiyor da AKP ve saray muhalifi kanallara mı gücünüz yetiyor?

Gün boyu evlendirme programı diye çöpçatanlık adı altında sergilenen rezillikleri, bu fakir milletin gözü önünde binbir çeşit malzeme ile uyduruk yemek programlarını, yarışma diye milleti bant yayınlarla oyalayan programları yayınlayan kanallara gücünüz yetmiyor da milletin haber kaynağı kanallara mı gücünüz yetiyor?

Devamlı AKP ve saray borazanlığı yapıp nerdeyse Davutoğlu’nun günlük hayatını naklen yayınlayan ama muhalefet partilerinin mitinglerine bile yer vermeyen kanallara gücünüz yetmiyor da halkın özgür haber kaynaklarına mı gücünüz yetiyor?

Mahkeme kararı olmadan, RTÜK’ün izni Bugün TV, Kanaltürk, Samanyolu, Samanyolu Haber, Yumurcak TV, Irmak TV gibi muhalif kanalları elin oğlu nasıl keyfince kapattırabiliyor? Yok mu bir yaptırımınız?

TÜRKSAT A.Ş., bir kamu kuruluşudur, millet malıdır, iktidarların oyuncağı değildir.

Uydularımızdan yayın yapan kanallar, 21.yüzyıl Cumhuriyet Türkiye’sine yakışmamaktadır.

Çoğunda din tüccarlığı yapılmakta, Cumhuriyet kanunlarına yakışmayan kıyafet ve görüntülerde Arabistan’dan canlı yayınlarla Arap propagandası yapılmaktadır.

Kamu malı uydularda millete şifalı ot pazarlayan Bal TV’den tutun, Barzani’nin Rodova TV’sinden Kürtçe çocuk kanalı Zarok TV’ye, kendine “imam” diyen meczubun fetva verip durduğu Nur TV’den, A9 adlı garip dincilik örneği kanala, Havin TV, Mezopotamya TV, 2000 TV, hatta Fil Tv adlı kanala kadar yüzlerce kanal faaliyettedir, milleti inanç, sağlık ve maddî olarak sömürmektedirler.

Moda kanalı adıyla iç çamaşırı defilesi diye genç kızların baldır bacak gösterisi yapılmakta, kiminde de kara takkeli hocalar çörek otu yağı pazarlamaktadır.

İngilizce, Kürtçe, Arapça, Gürcüce yayın yapanlar hızla artıyor.

Eciş bücüş, fırça sakallı, kara fesli, cüppeli adamların gün boyu yobazlık dersleri verdiği, din diye “Esma-ül Hüsna Reçetesi” adıyla muska pazarlandığı, koca koca adamların sahte ilaç ve şifalı bitki tellallığı yaptığı, yarı çıplak kadınların Mehdilik iddiasında adamların karşısında şıkır şıkır oynatıldığı, devamlı Kemal Sunal filmi yayınlayıp aralarda uzunca süre kanun kural tanımadan her türlü malzemenin reklamının yayınlandığı kanallar dururken, milletin haber kaynaklarını susturmanın demokrasiyle alakası var mı?

17-25’ten beri yutturulan “paralel”in yayın organları iseler, hangi mahkeme kararı, hangi RTÜK uyarı cezası vardır ki sesleri kesilmektedir?

TMSF eliyle eşe dosta peşkeş çekilen onca TV kanalına soruşturma açılmış, mali ve hukuki kaynakları denetlenmiş midir?

AKP ve saray propagandası yapan televizyonların şirketlerinin iktidar ile siyasi-sosyal-ekonomik bağları bu kadar bariz ve ses kayıtları ortada iken, kendi mali güçleri ile yayın yapan kuruluşların kapatılmasını nasıl açıklayabilirsiniz?

13 yıllık AKP iktidarı bitmiştir. 13 yıllık tahribatın örtbas edilmesi için ellerindeki ATV, NTV, AHaber, Star, 24, TV Net, Ülke TV, Kanal A, Kanal 7, Show, TGRT Haber, Beyaz, Habertürk TV ve TRT’nin bütün kanallarının itibarı, güvenirliği kalmadığı için, halkın seyrettiği Bengü Türk, Halk TV, Bugün TV, Kanaltürk, Samanyolu ve Samanyolu Haber gibi kanalları yok etmeye çalışmaktadırlar.

Size sesleniyorum ey AKP’liler...

Kürtçe türkü söylediği için PKK’linin güya canını bağışladığı Mehmetçikli reklam filmi yayınlatan AKP’liler!

Görevinizi saraydaki paralel RTÜK’e mi devrettiniz?

Türksat uyduları babanızın malı değildir.

Size sesleniyorum ey RTÜK’teki MHP’li ve CHP’li üyeler...

Kurumu kanuni yörüngesine sokup yetki ve sorumluluklarınızı kullanın!

TRT canlı yayınına yansıyan Varank itiraflarını duyan gören yok mu? Hâlâ mı delil arıyorsunuz?

1 Kasım’da çok şey değişecek, o zaman boşuna ağlaşmayın!

 

Mustafa ÖNDER
[email protected]
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa ÖNDER Arşivi
SON YAZILAR