100’üncü yılın son virajı

31 Mart 2019, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümüne giden sürecin en önemli ve son virajıdır. MHP adaylarını açıklamıştır. Sıra adayların performanslarını ortaya koymalarına, üretken belediyecilik vizyonuna uygun projelerin tanıtılmasına gelmiştir.

Seçimler demokrasinin en vazgeçilmez unsurlarındandır. Sandığa bir siyasi tercihin belirlenmesi için değil, ülkenin geleceğinin tesisi için gidilir. Seçime katılan partiler ve adaylar ülkenin istikbali için ne düşündüklerini, ne planladıklarını, ne yaptıklarını ve yapacaklarını ortaya koyarak millet huzuruna çıkarlar. Seçme hakkı bulunan vatandaşlarımız da buna göre tercihlerini belirler ve oy kullanırlar.Verilen oylar, ülkenin geleceğine yön verecek iktidarı ortaya çıkarır. Bu bakımdan her seçim önemlidir.

HIZIMIZI KESMEK İSTİYORLAR

31 Mart seçimlerinin bu genel gidişatın üstünde bir anlamı ve önemi bulunmaktadır. Yeni bir sisteme geçilmiştir ve sistemin yerleşmesi için zamana ve sabra ihtiyaç var. Türkiye bu yeni sistemle birlikte zincirlerinden kurtulmak, etrafındaki kuşatmayı yarmak, yeniden dünyanın etkili ülkelerinden biri olmak için büyük bir fırsat yakalamış, bir hayli de yol kat etmiştir. Bu durumdan rahatsız olanlar, Türkiye’nin hızını kesmek, içe kapanmasını sağlamak, iddia ve hedeflerini törpülemek ve sonu belirsiz bir ortama sürüklemek için her yolu deniyorlar. Büyük ihanetlerle karşı karşıya kaldık ve bunlar devam ediyor. Müttefik olduğumuz ABD’nin, özellikle de bütün dünya için ciddi bir problem haline gelen Başkan Trump’ın Türkiye’ye karşı tavrı açık bir düşmanlık içermektedir. Terör örgütleri silahlandırılarak, korunup kollanarak üzerimize salınıyor. FETÖ gibi içimizdeki hainlerin neler yapabileceklerini ibretle gördük. Bu ihanetler ve kalleşlikler ciddi bir beka sorunu olarak önümüzde duruyor.

YENİ SİSTEMİ KABULLENEMEDİLER

Bekamıza yönelik tehditler bu kadarla da sınırlı değildir. Zilleti oluşturanlar yeni sistemi bir türlü kabullenememiş ve sindirememişlerdir. Bu sebeple millet iradesiyle şekillenmiş sistemi yıkmayı, yeni baştan tetikledikleri rejim ve sistem kargaşasıyla ülkeyi boğmayı hedeflemektedirler. Bunu başarabilmek için her yolu deniyor, her yalanı söylüyor, her kılığa bürünüyorlar. Bütün kararların bir kişi tarafından alındığı, yargının tek bir kişiye bağlandığı gibi ne gerçekle, ne sistemle, ne insaf ve vicdanla bağdaşmayan bir yalanı yerleştirmeye uğraşıyorlar. Şüpheleri arttırmak, vehimleri gerçekmiş gibi göstermek, güvensizliği yerleştirmek için çırpınıyor ve bu konuda işbirliği yapıyorlar. CHP’sinden HDP’sine, İP’inden FETÖ ve PKK’sına kadar alayı devrededir. Bu güruh için, “ülke” diye bir mesele, “beka” diye bir sorun yoktur.

GİZLİ VE GİZEMLİ ELLER

Seçim tarihi yaklaştıkça, çok daha vahim şeylerin devreye sokulması ihtimali artmaktadır.Artan sosyal şiddet, yoğunlaşan toplumsal gerginlik endişe vericidir. Sosyal dokumuzu bozmak, siyasi dengemizi baltalamak, toplumsal huzurumuzu boğazlamak için tertipler imal edilmektedir. Sayın Devlet Bahçeli, 8 Ocak tarihli grup konuşmasında 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde ihtilaf ve anlaşmazlıkların alarm verici boyuta serpilmesine dikkat çekmiş ve “Bize öyle geliyor ki gizli ve gizemli eller devrededir. Kavga, kargaşa ve kutuplaşma sanki özel olarak kurgulanıp toplumsal bünyeye zerk edilmektedir.” uyarısında bulunmuştu.

BEKA HER ŞEYİN ÜZERİNDE

Dikkatli ve uyanık olmak gerekiyor. 31 Mart 2019’un salimen ve selametle geçilmesi şattır.Cumhur ittifakı son derece seviyeli ve ilkeli bir işbirliği ile seçimlere hazırlanmaktadır. Ülkenin geleceğini, milletin meselelerini, devletin bekasını her şeyin üzerinde tutuyor. Hem belediyelerde milletin tercihi olmak ve onayını almak, hem bekamıza yönelik tehdidi ortadan kaldırmak için çalışıyor. Bu işbirliğinin Türk milletinde büyük karşılığı olduğu 24 Haziran seçimlerinde net olarak ortaya çıkmıştır. Bu teveccühün artarak devam ettiği kanaatindeyiz. Ancak, bu durum Cumhur ittifakını oluşturan partilerde bir rehavet getirmemelidir. Bir gevşemeye müsaade edilmemeli, yılgınlığa asla düşülmemelidir.

ADAY PERFORMANSLARI

Milliyetçi Hareket Partisi adaylarını açıklamış ve Türk milletine tanıtmıştır. Şimdi sıra adayların kendi performanslarını ortaya koymalarına gelmiştir. Dürüst, temiz ve yetişmiş belediye başkan adayları, üretken belediyecilik vizyonuna uygun projeler hazırlayıp, samimi ve iddialı bir şekilde Türk milletine bunları anlatarak, sandıktan onay isteyeceklerdir. Milliyetçi Hareket Partisi bütün kademeleri ile uyum içindedir, heyecanlıdır ve iddialıdır. Başarıya inanmış bir şekilde, kutlu bir emaneti taşımanın sorumluluğu ile hareket edilmektedir.

2023 ÖNCESİ SON SEÇİM

Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatları çerçevesinde ve yerel seçimlerin önemine uygun olarak, gün geçtikçe çok daha yoğun bir çalışma temposuna girileceğinden eminiz. Türk milleti engin sağduyusu ile en doğru kararı verecektir. 31 Mart 2019, Cumhuriyet’in 100’ncü yıl dönümüne giden sürecin en önemli ve son virajıdır. Normal şartlarda, 2023 öncesindeki son seçimdir. Dolayısı ile bu seçimlerin demokrasinin kuralları içerisinde ve güvenli şekilde tamamlanması hayati önemdedir. Sandıkta bulamadıklarını olağanüstülüklerde arayanlar, beka yerine belayı tercih edenler, başarıyı ve ülkenin geleceğini PKK uzantısı HDP’de arayanlar, bunun hesabını Türk milletine vereceklerdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan KARATAŞ Arşivi
SON YAZILAR