Biz Cumhur Dedik, Siz de Cümbüş Deyin

Türkiye'nin gerçek gündemini, ağır ve derin sorunların tespitini ve çözüm teklifini takip etmek isteyenlerin MHP Grup toplantılarını mutlaka izlemelerini, Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin konuşmasını dikkatle dinlemelerini önemle ve altını çizerek tavsiye ederim. Her soru cevap bulmakta, her sorun karşılık görmektedir. Algı operasyonları, zihin bulandırma gayretleri boşa çıkarılmakta, kamuoyu doğru ve geniş şekilde bilgilendirilmektedir. Tamamı haber sayfalarımızda yer alan konuşmanın bazı bölümlerini bir defa da biz hatırlatalım:

HOCALI KANAYAN YARAMIZ

Türk milleti pek çok haksızlığa uğramış, pek çok zulme maruz kalmıştır.

Bunlardan en acı ve hüzün vericilerinden birisi 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanmıştır. İnsanlığın gözü önünde soykırım suçu işlenmiştir. Şu zamana kadar Hocalı'nın çığlığı insanlık vicdanında cevap ve karşılık bulmamıştır.Hocalı'da Türk'e zulmeden, Türk'ün kanına giren vahşiler, Ermenistan'da ödüllendirilmişlerdir. Devlet Başkanı Sarkisyan işte bunlardan birisidir. Soydaşlarımızın ahı bu zalimin peşindedir. Hocalı soykırımı Karabağ sorununun en karanlık sayfasıdır. Azerbaycan topraklarının beşte biri Ermenistan tasallutu altındadır. İçimizdeki gönüllü Ermeni müfrezeleri, hepimiz Ermeni'yiz sloganı atan vatansız ve vandal destekçileri Hocalı soykırımının şakşakçılarıdır. Hocalı kanayan yaramız, yaşaran gözümüz, inleyen ruhumuzdur. Tarihleri köle tacirliğinin zilletiyle kararmış ülkeler bizi yargılayamaz, teşebbüs etseler bile yargılayamaya takatleri yetmez. Bu itibarla Hollanda Parlamentosu Türkiye'den önce kendi geçmişini oylamalı, aldığı sakat kararın bizim için hükümsüz olduğunu bilmelidir. Tavsiyem odur ki, Hollanda soykırım suçlusu arıyorsa Hocalı'ya baksın, yetmedi dönsün bir de kendisini tepeden tırnağa süzüp yüreği yetiyorsa, demokrasi ve insan haklarına bir parça hürmet ediyorsa suçlarını birer birer itiraf etsin.

CHP TİTRİYOR İP'SİZLER TERLİYOR

Biz ittifak dedikçe CHP kabuslar görmeye başlamıştır. Biz Cumhur'un İttifakından bahsettikçe bunlar PKK/PYD'ye güvercin taklaları atmışlar, FETÖ'ye selam çakmışlardır. Seçim ittifaklarının hukuki zemine oturacak olmasından ödleri kopmuş, ne var ki HDP'yle al takke ver külah ilişki içine girmekten fıtratları gereğince en ufak rahatsızlık duymamışlardır. CHP, PKK'nın siyasi uzantılarıyla ağız birliği yapıp, "beraber iyi salladık" derken bir şey olmuyor da, biz Cumhur İttifakıyla Türk düşmanlarının dizlerini titretirken mi ittifaklar kötü oluyor? CHP'liler titriyor, İP'sizler terliyor, HDP'liler telaşlanıyor. İttifak diyoruz, CHP ve yedekleri koalisyon uydurmasıyla önümüze geçmeye, ayağımıza çelme takmaya çalışıyorlar. İttifaksa buyurun siz de yapın. Biz Cumhur dedik, siz de cümbüş deyin, curcuna ittifakında karar kılın. Engeliniz yok, elinizi tutan yok. Biz seçim barajı ile ilgili düzenleme yapılmalı dediğimizde iftiralarla saldıranlar, utanmadan baraj sorunu yaşadığımızı söyleyenler şimdi düştükleri hazin duruma ne diyeceklerdir? Barajın sıfıra inmesiyle ilgili kanun teklifi veren CHP, içine düştüğü bu çelişkili hali nasıl izah edecektir? CHP bu teklifiyle acaba oylarının sıfırlandığını mı fark etmiştir? CHP kendi kendisini tekzip etmiş, İP ve yoldaşı HDP suçüstü yakalanmış, yakayı ele vermişlerdir. Cumhur İttifakı'nın yanına yöresine başka isimler takarak lekelemeye çalışanların arzuladıkları ittifak bellidir, bunun adı da cunta ittifakı, curcuna ittifakı, cüruf ittifakı, çürük ittifakıdır. Cumhur; milletin kendisi, ittifak ise milletimizin iradesidir.

AFRİN'E YILDIRIMLAR GİBİ İNELİM

Terörle mücadelenin yurt içi ve yurt dışında kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar sürdürme azim ve kararlılığı umutlarımızı diri tutmaktadır. Mevcut durumda güvenlik güçlerimiz başta Afrin kent merkezi olmak üzere Raco ve Cinderes bölgelerinde meskûn mahal operasyonuna hazırlanmaktadır. Daha önce yurt içerisinde deneyim kazanmış Jandarma ve Polis Özel Harekât birliklerimizin bir bölümü Afrin'e girmişlerdir. Afrin kuşatmaya alınmış, teröristler köşeye sıkışmışlardır.İman ve itimatla ifade etmek isterim ki, seferse varız, zaferse sonunda mutlaka ulaşacağız. Kahramanlara güvenimiz eksiksizdir. Ha gayret, biraz daha celadet; Zeytin Dalı Harekatı'nın 40'ıncı gününde Afrin'e yıldırımlar gibi inelim, teröristleri kazdıkları çukurlara gömelim.

TÜRKÜN ÇELİKTEN İRADESİ

Esad zulme devam etmektedir. Bir yanda mazlumları hedef alırken, diğer yanda terör örgütleriyle tehlikeli bir yakınlık ve kanlı pazarlık içindedir. Şayet Esad, Afrin'i terörden temizlemek için gelecekse mesele yoktur. Ancak katillerle birlikte tuzak kurup kahramanlarımıza saldırmak için Afrin'e girmeyi planlıyorsa, göreceği yalnızca Türk milletinin ateşten ve çelikten iradesidir. Esad rejimi ile PKK/PYD arasındaki pazarlığın yalnızca Afrin ile sınırlı olmadığını gösteren gelişmeler konunun başka bir zorba akıl tarafından yönlendirildiği ihtimalini güçlendirmektedir.Bu çerçevede Rusya Dışişleri Bakanı'nın yaşananlar karşısında Türkiye ve Esad rejiminin diyalog kurması gerektiğini söylemesi düşündürücüdür. Kim ki PKK/PYD'li teröristlerle aynı safta bulunursa, akılsızlık yapıp Mehmetçiğin karşısına çıkarsa akıbeti teröristlerden farklı olmayacaktır. PKK/PYD her şart altında ülkemiz açısından milli güvenlik tehdididir, bertaraf edilmesi de meşru olan bir zorunluluktur.

ÇEKYA MÜSBET KARŞILIK VERMELİ

PYD'nin elebaşı ve bir önceki eşbaşkanı Türkiye'nin 13 Şubat'ta hakkında başlattığı kırmızı bültenle arama kararı gereğince Prag'da yakalanmıştır. Bu terörist cinayetlerinin ve ihanetinin bedelini muhakkak surette ödemelidir. Kandil elebaşları teker teker tutuklanıp yaka paça mahkemeye çıkarılmalıdır. Dahası, FETÖ'nün Pensilvanya'daki başının da sınır dışı edilmesi sağlanarak döktüğü kanların damla damla diyeti ödettirilmelidir. PYD'li terörist başının Türkiye'ye iadesi için gerekli yasal başvurularda bulunulmuştur. Temennimiz Çekya hükümetinin Türkiye'nin talebine bir an evvel müspet karşılık vermesi, bu teröristi vakit kaybetmeksizin ülkemize iade etmesidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan KARATAŞ Arşivi
SON YAZILAR