Iğdır’daki beka tehdidi görmezden gelinemez

Iğdır’da yaşananlar planlı bir operasyon yapıldığını göstermektedir. İstanbul için gösterilen duyarlılığı Iğdır içinde göstermek, Cumhur ittifakını oluşturan partilerin ortak görevidir.

erele seçimlerin yegane vurgusu “beka” olmuştu. MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli, çıkacak sonuca göre Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tartışmaya açılmasının bir kriz ve kaos oluşturabileceğini, Türkiye ile hesabı olanların harekete geçeceğini belirtmiş ve bütün bunların ülkenin bekasına bir tehdit oluşturduğunu ısrarla gündemde tutmuştu. Seçimlerin üzerinden sadece 4 gün geçti. İstanbul başta olmak üzere birçok yerde sonuçlar henüz kesinleşmiş değil, ama Sayın Bahçeli’nin tespit ve uyarılarının ne kadar doğru ve haklı olduğu kesin şekilde belgelenmiştir.

EN BAŞARILI PARTİ MHP

  Türk milleti, zillet karşısında Cumhur ittifakına büyük bir destek verdi. Yeni sistemin onayını sağlayan referandum ve 24 Haziran genel seçimlerindeki oy oranı neredeyse aynısıyla yakalandı.Belediye sayısı, belediye meclis üyeliği gibi seçim sonuçlarına ölçü oluşturan alanlarda da, Cumhur ittifakı ezici bir üstünlüğe sahip bulunuyor. Cumhur ittifakı içinde MHP çok daha yüksek bir başarı yakalamış, 127 olan belediye sayısını 234’e çıkarmıştır. Belediye meclisi üyeliklerinde büyük sayılara ulaşmış ve seçimin en başarılı partisi olmuştur. Buna rağmen bazı büyükşehirlerin kaybedilmesi üzerinden bir saldırı kampanyası başladığını ibretle izliyoruz. Türk milletinin kesin desteğine rağmen sistem tartışması başlatmak için uğraşan, hatta daha da ileri giderek bir hükümet sorunu varmış havası yaymaya çabalayan zavallıları ibretle izliyoruz.

HDP ZİLLETTEN DİYET İSTİYOR

  Zillet ittifakını oluşturan partiler aldıkları belediyelerde göreve başlamadan, HDP ile yapılan kirli işbirliği önlerine konuldu. HDP’den Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin gibi illere, “kayyum atadık” açıklaması geldi. Seçim öncesinde HDP’nin tehdit ve zilleti bağlayan açıklamalarına sessiz kalanlar, seçim sonrasında da aynı sükutu devam ettiriyorlar. Susmak kabul etmektir ve HDP’nin zilletten diyet istemesinin nerelere kadar gideceğinin, hangi sonuçları vereceğinin ölçüsünü oluşturmaktadır.

BU TELAŞ NİYE?

  Diğer taraftan başta İstanbul olmak üzere haklı gerekçelerle itiraz edilen yerlerde yeniden sayım devam etmektedir. Ancak, başta CHP olmak üzere zillet ittifakında büyük bir telaş görüyoruz. İstanbul adayının günde birkaç defa basın toplantısı düzenleyip kendisini başka ilan etmesi, gerçekten akla ziyan bir durumdur. Bu telaş niye? Herkesin gözleri önünde, son derece açık, şeffaf ve düzgün bir şekilde yeniden sayımlar yapılıyor, tutanaklar inceleniyor ve bir sonuca bağlanıyor. Sonunda gerçek ortaya çıkacak ve bir karar verilecektir. Herkes bu karara saygı göstermek ve uymak zorundadır. İtiraz haktır ve bir hukuk yoludur. Benzer itirazlar ABD dahil demokrasinin var olduğu her yerde görülmektedir. Buna rağmen ABD’den, Yunanistan’dan ve bazı ülkelerden seçim sonuçlarına itirazlar üzerinden gelen eleştiri ve hatta tehditler çok dikkat çekicidir ve zilletin başarılı olması durumunda neler olacağının, bekamız üzerindeki tehdidin nerelere ulaşabileceğinin de açık göstergesidir.

IĞDIR’DAKİ VAHİM DURUM

  Seçimlerin önemini ve anlamını ortaya çıkaran, bekamız üzerindeki tehdidin boyutunu ortaya koyan, içerdeki tehlikenin nerelere kadar ulaşabileceğini net şekilde gösteren bir başka acı gelişme de Iğdır’daki seçimlerdir. Iğdır’la ilgili çok çarpıcı iddialar vardır ve bunların tamamı kanıtlı ve ispatlıdır. İl seçim kuruluna yapılan itirazların değerlendirilmesi ve yeniden sayımlar da dahil olmak üzere şaibeler orta yerde durmaktadır. Bir oldu-bitti ile karşı karşıyayız ve oyun çok büyüktür. Iğdır her hangi bir il değildir. Ermenistan sınır kapısı bu ilimizdedir. PKK açısından hayati bir öneme sahiptir ve buradan bir terör koridoru açılmak istenmektedir.

GÖRÜNTÜLÜ GERÇEKLER

  Yaşananlar planlı bir operasyon yapıldığını göstermektedir. Seçim günü sandıklarda kontrol sağlanamamış ve blok oylar kullanılmıştır. Gizli oy kuralı açık şekilde ihlal edilmiş, sandık kurullarına görev yaptırılmamıştır. Görevlilerin kullandığı 4 oy dışında tamamı HDP’ye verilmiş oyların çıktığı sandıklar vardır. Bir hanede 80 seçmenin bulunduğu tespit edilmiştir ve bunların makul ve mantıklı bir izahını yapan çıkmamıştır. Güvenlik güçleri ceplerinde boş oy pusulası taşıyan seçmenler yakalamışlardır. İlde 10 bine varan taşıma seçmen olduğu iddia edilmektedir ve istenirse bu iddialar çok basit bir işlemle sonuca bağlanabilir. Seçimlerin başlamasından sonraki 2 saat içinde oy verme işlemi yüzde yüz tamamlanan ve tamamından HDP’nin çıktığı sandıklar mevcuttur. Bunlar tamamı tespitli, görüntülü gerçeklerdir.

HER ŞEY BİRANDA NASIL DEĞİŞTİ?

  Bu kadarla da kalmıyor. Sandıkların kapanmasından sonra yapılan sayımlar sonrasında MHP adayı İsa Yaşar Tezel’in kazandığı kesin olarak ortaya çıkıyor ve ilan ediliyor. Fakat gecenin ilerleyen saatlerinde nasıl oluyorsa, her şey değişiyor, yeni sayımlar yapılıyor ve HDP’nin kazandığı duyuruluyor.Valilik ve Emniyet Müdürlüğü dışında, ildeki bazı kurumlar için çok çarpıcı şeyler söylenmektedir, ama bunlarla ilgili şimdilik ayrıntıya girmiyoruz. HDP’lilerden, “devleti yendik” gibi, çok çirkin açıklamaları sosyal medyada dolaşmaktadır.
Iğdır, her hangi bir yer değildir. Bu ildeki şaibelerin araştırılması ortaya çıkarılması ve karara bağlanması şarttır. İstanbul için gösterilen duyarlılığı Iğdır içinde göstermek Cumhur ittifakını oluşturan partilerin ortak görevidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan KARATAŞ Arşivi
SON YAZILAR