Kaybedecek Zaman Yok

Seçim sonuçları siyasette istikrarın devamını sağlamıştır. Güven tazelenmiş, sistem iyice yerleşmiştir. Bir an önce normalleşmeye ve gerçek gündeme dönmeye ihtiyaç vardır.

Mahalli idareler seçimleri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine tam olarak geçilmesinden sonra yapılan ilk seçimlerdir. Bir beka seçimi olmasının altında yatan önemli sebeplerden birisi de sistemin yerleşmesi ve bir daha tartışılmayacak şekilde onay almasıydı. Bu başarılmıştır. Malum çevrelerin gayretine, zilletin akla ziyan çabalarına rağmen, Türk milleti daha önce onayladığı sistemi perçinlemiş, Cumhur ittifakına 4,5 yıl daha yol vermiştir.

GÖZLER YSK’DA

  İstanbul seçimlerindeki belirsizlik siyasetin tabiatı icabıdır ve başka yerlere çekilmesi, başka anlamlar yüklenmesi, başka sonuçlar çıkarılmaya uğraşılması asla iyi niyetli olamaz. Çok küçük bir fark söz konusudur. Bu fark binde bir bile değildir. Dolayısı ile itirazlar son derece normaldir ve anlayışla karşılanmalıdır. Kaldı ki, itirazların gerekçeleri de son derece doğru, haklı ve yeterlidir. Nitekim, yeniden sayımlarda devamlı olarak Cumhur ittifakı lehine sonuç alınması, çok önemli bir göstergedir ve seçim hilesi ve müdahale iddialarına haklılık kazandırmaktadır. İstanbul seçimlerinin tekrarlanması bile ciddi biçimde gündeme girmiştir ve kamuoyunda da tartışılmaya başlamıştır. Bütün dikkatler YSK’ya çevrilmiş durumdadır. YSK’nın vicdanları rahatlatan, kamuoyunu tatmin eden bir sonuca varması şart olmuştur. Sayın Devlet Bahçeli’nin belirttiği gibi, seçim sonuçları toplum vicdanında huzur bulmayacak bir noktaya ulaşırsa, yeni bir seçim düşünülmesinde hiçbir sakınca bulunmamaktadır.

NORMALLEŞME SAĞLANMALI

  Seçimlerin üzerinden 12 gün geçti. Türkiye bugünkü sancılı süreci atlatacaktır. Sağduyu mutlaka galip gelecektir. Bunun biran önce sağlanması gerekmektedir. Türkiye çok ciddi sorunları olan, etrafında amansız bir kuşatma bulunan bir ülkedir. Kaybedecek zamanı yoktur. Bir an önce normalleşmeye, gerçek gündeme dönmeye ve çözüm üretmeye ihtiyaç vardır. Belirsizlik, kargaşa ve gerginlik sadece ve sadece bu ülke ve milletle meselesi olanların işine yarıyor. Daha fazla ümitleniyor, yeniden deniyorlar. Ekonomimiz üzerinden yapılan saldırılar, aralıklarla devam etmektedir. Biran önce toparlanmak ve bu tür müdahalelerden etkilenmeyecek sağlam ve devamlılığı olan bir yapı kurmak gerekmektedir. Açıklanan ekonomik reform paketinin sonuç vermesi için zamana ihtiyaç vardır. İşsizlik ciddi boyutlara ulaşmıştır. Piyasalara güven verilmesi, siyasette istikrarın devamının pekiştirilmesi elzem hale gelmiştir.

GELİŞMELERE SEYİRCİ KALAMAYIZ

  Suriye sınırımızda bir terör devletçiği kurdurulması için şeytani planlar yapılıyor. Bu duruma daha fazla seyirci kalamayız. Müdahale etmek ve tehdidi ortadan kaldırmak zorundayız. Terörle mücadele de büyük başarılar elde edilmiştir ve bu hainlerin sonunu getirmek kararlılıkla yola devam edilmelidir. Diğer taraftan bölgemizde bizi ilgilendiren çok kritik gelişmeler yaşanıyor. ABD Başkanı Trump’ın kanlı planları belirsizliği ve kargaşayı daha arttırıp, gerilimi tetikliyor. İsrail’in kanlı işgalleri meşrulaştırılırken, İran Devrim Muhafızlarının terörist sayılması yeni ve çok tehlikeli bir oyun olarak önümüze konulmuştur. Bölge ülkeleri ne yazık ki, Türkiye ile aynı duyarlılığı göstermiyor veya gösteremiyorlar. Birçoğu ABD’nin gönüllü piyonu olmayı kabul etmiş durumdadır. ABD’nin Türkiye’ye yönelik baskıları her gün yeni bir boyut kazanmakta ve sabırları zorlamaktadır. S-400 alımı bahane edilerek, hergün yeni bir açıklama yapılıyor ve bunların hiçbiri iyi niyetli değildir. Ortağı olduğumuz, parasını ödediğimiz F-35 savaş uçaklarını vermeyeceklerini söyleyerek, bize geri adım attırmak istiyorlar. Bütün bunlara bir de Ermeni iftiralarının yeniden hortlatılması ve gündeme taşınması eklenmiştir ve bütün bunlar kasıtlı ve sistemlidir.

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

  Bütün bunlar bir beka meselesi olarak öne çıkmakta ve çözüm beklemektedir. Seçim sonuçları siyasette istikrarın devamını sağlamıştır. Güven tazelenmiş, sistem iyice yerleşmiştir. Önümüzde 4,5 yıl seçimsiz bir dönem var. Birlik ve beraberlik içinde üstesinden gelinmeyecek meselemiz yoktur.Herkese görev düşmektedir. Kimsenin yanlış yapmak, germek ve kışkırtmak gibi bir haddi olamaz.Seçimler ne ilk defa yapılıyor, ne de son olacaktır. İtiraz haktır ve anlayışla karşılanmalıdır. Demokrasi ve hukuk içinde kalmak ve bir sonuca ulaşmak için herkes katkı yapmalıdır. Bazı belediyelerin el değiştirmesi demokrasinin gereğidir. Önemli olan genel sonuçtur ve milli irade Cumhur ittifakı lehine tecelli etmiştir.

ZİLLET ÇUKURUNA GÖMÜLENLER

  İhanet taifesinin nasıl fırsat kolladığını seçim sırasında da, sonrasında da ibretle izledik. Zillete verilen desteğin bedeli istenmektedir. Bu taleplerin nasıl netice vereceği hayati önemdedir. Böyle bir ortamda uluslararası toplumun işin içine dahil edilme çabaları, toplumsal bünyeyi kaşıma ve kutuplaştırma çalışmaları, kesinlikle bir senaryonun, karanlık bir kumpasın sonucudur. Dışarıdan müdahaleye kapı aralamak, kelimenin tam anlamıyla ihanettir. Buna kimse tevessül etmemeli, gelen haddi aşan açıklamalar anında karşılık görmelidir. Bu karşılığı vermeyenler, düştükleri zillet çukuruna iyice gömüleceklerini anlamalı ve ona göre hareket etmelidirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan KARATAŞ Arşivi
SON YAZILAR