Komplo girişimine izin verilemez

PKK uzantısı HDP’nin, Hakkâri ve Edirne’den Ankara’ya başlatmak istediği yürüyüş alçak bir kışkırtma, karıştırma ve maraz çıkarma oyunudur. Bir komplo girişimidir. Daha ilk andan itibaren maksadın tamamen ihanet olduğu, Türkiye’yi karıştırmak için bir tezgâh kurulduğu ortaya çıkmıştır. Bu açık şekilde hukuku tanımamaktır, devletin işleyişine karşı çıkmaktır.

Ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunların son zamanlarda arttığını ve karmaşık bir hal aldığını üzülerek görüyoruz. Organize biçimde her taraftan hücuma geçildi. Dışarıdakiler ve içeridekiler birbirlerini tamamlayarak gidiyorlar ve tamamen azmış durumdadırlar. Her gün yeni bir bahane buluyor, saldırılarını çeşitlendiriyor ve sonuca ulaştırmak istiyorlar. Teşhisi doğru koymazsak, kesin tedaviyi yapamayız. Boşluk vermemek, kararlı olmak ve yanlışın, ihanetin, terörün gereğini en küçük bir gevşeme olmadan yapmak zorundayız. Türk milleti her şeyin farkındadır ve feraset ve cesaretle yüksek bir direnç ortaya koymaktadır.

KAÇACAK YERLERİ KALMADI

Arkası arkasına gelen ve milli ve manevi değerlerimiz üzerinden Türk milletinin sinir uçlarıyla oynamayı hedefleyen alçak provokasyonlardan sonra, şimdi de bizzat sahaya inmişlerdir. Terör örgütleri PKK ve FETÖ, yeniden başlarını kaldırma çabası içindedirler. Bunlara fırsat verilmediğini ve her şartta hadlerinin bildirildiğini büyük bir memnuniyetle izliyoruz. Dağdaki hainlere hiçbir şekilde tahammül gösterilmeyeceği, nerede olurlarsa olsunlar, kimden yardım ve destek alırlarsa alsınlar bulunup yok edilecekleri, hem kendilerine hem de asıl sahiplerine net biçimde gösterilmiştir. Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin başlattığı Pençe-Kartal Operasyonu ile köklerinin kurutulmasına ramak kalmıştır. Dağlarda bile kaçacak, saklanacak yer bulamıyor ve malum akıbetlerinden kurtulamıyorlar. Bu hainlerin yönetim kadroları teker teker bulunup yok edilmektedir ve nasıl bir panik içinde oldukları kendi aralarındaki telsiz konuşmalarına yansımaktadır.

FETÖ’NÜN KRİPTO ELEMANLARI

FETÖ’nün kripto elemanları için de aynı akıbet söz konusudur. Yeni operasyonlar yapılmakta ve bu hainler tespit edilip bulunmaktadır. Hâlâ çok önemli kurumlarda mevcudiyetlerini sürdürmeleri ve bu kadar kendilerini gizleyebilmiş olmaları, nasıl sinsi, hain, alçak ve kalleş bir yapı ile karşı karşıya olduğumuzu bize bir defa daha hatırlatmaktadır. Gelişmeler, bu alanda da hiçbir şekilde gevşeklik gösterilemeyeceğini, kesintisiz ve amansız bir mücadele yürütülmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Dışarıya kaçmış uzantılarının da takibe alınması ve eninde sonunda hak ettikleri cezayı bulacaklarının hissettirilmesi gerekmektedir. PKK ve FETÖ’nün varlığı devam ettikçe, Türkiye’ye huzur yoktur.

BU YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLEMEZ

Tam da böyle bir zamanda PKK uzantısı HDP’nin, Hakkâri ve Edirne’den Ankara’ya başlatmak istediği yürüyüş alçak bir kışkırtma, karıştırma ve maraz çıkarma oyunudur. Bir komplo girişimidir. Nitekim, daha ilk andan itibaren, maksadın tamamen ihanet olduğu, Türkiye’yi karıştırmak için bir tezgâh kurulduğu ortaya çıkmıştır. Bu karıştırma girişimine, “Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü” adı verilmesi ise ayrı bir kepazeliktir. Hukukun işlemesi, ihanetin durdurulması, alçaklığa izin verilmemesi ne zaman darbe oldu? Teröre yardım ve yataklık yapmak, eli kanlı katilleri övmek ve savunmak ne zamandan beri demokrasi ile izah ediliyor? Görevden alınan ve yerlerine kayyum atanan belediye başkanlarının da, milletvekilliği düşürülenlerin de yaptığı ihanettir, eli kanlı katillerle iş birliğidir. Dünyanın neresinde böyle bir demokrasi var? Rejimi ve yönetim anlayışı ne olursa olsun, böyle bir teröre müsamaha eden bir tek ülke gösterebilir misiniz? Olması gereken yapılmıştır ve bu hainler yargı önüne çıkarılmıştır. Türk yargısı hükmünü vermiştir ve gereği yerine getirilmiştir. Buna itiraz etmek ve bu bahane ile tamamen kötü niyetli, ülkenin varlığını ve birliğini hedef alan, huzuru dinamitlemeye yönelik bir yürüyüş başlatmak, hiçbir şekilde kabul edilemez, hoş görülemez ve izin verilemez. Bu açık şekilde hukuku tanımamaktır, devletin işleyişine karşı çıkmaktır ve yeni bir terör girişimidir. CHP ve İP’in de bu kepazeliğe ortaklık etmesi ayrı bir vahamettir ve zilletin boyutlarını ortaya koymaktadır.

KANUNLAR HERKES İÇİN GEÇERLİ

Bu alçak girişim, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir süredir diline doladığı “Bizi sokağa çekmek istiyorlar” sözlerinin ne anlama geldiğini de ibret verecek biçimde belgeliyor. Milletin vermediği iktidarı sokaklarda aramak Kemal Kılıçdaroğlu için bir çıkış yolu olsa da, bu ülkenin ve milletin aklıyla alay etmeye de, huzurunu bozmaya da hiç kimsenin hakkı yoktur. Kanunlar herkes için geçerlidir ve kimsenin bir ayrıcalığı bulunmamaktadır. Suç işleyen cezasını çekecektir. Hukuk da, demokrasi de bunu gerektirir. Kimse milletvekili sıfatının arkasına saklanıp suç işleyemez, ihanet edemez ve kendisine ayrıcalık tanınmasını isteyemez. Bunların TBMM’den ayıklanması hem hukukun, hem vicdanın, hem de ülkenin huzurunun gereğidir ve bu yapılmıştır. Aynı kararlılık bundan sonra da sürdürülmeli, teröre herhangi bir biçimde kim bulaşmış, destek vermiş, yataklık yapmış, övmüş ve savunmuşsa gereği yapılmalıdır. Türkiye, Libya’da ve Suriye’de tarihin akışını değiştirecek bir mücadele verirken, hiç kimsenin arkadan dolanmasına müsaade edilemez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan KARATAŞ Arşivi
SON YAZILAR