Olmayan kaynak üzerinden fitne

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden kimlerin rahatsız olduğunu çok iyi biliyoruz. CHP ve yancıları başından itibaren açık ve aleni bir şekilde “istemezük” diye feryat ediyor. Bunları anlayabiliyoruz. Yüzde 50 artı gibi yüksek bir oyu almayı rüyalarında bile göremedikleri için, ülkeyi yönetmeleri bu sistemle birlikte tamamen hayal olmuştur. Parlamenter sistemde, tek başına iktidar çıkmaması durumunda, koalisyon ortağı olmak ve birkaç bakanlık ele geçirmek gibi bir şansları olabiliyordu. Yeni sistemle birlikte o ihtimal de tamamen ortadan kalktı. CHP’nin sancısı budur. Asıl gerekçeyi söyleyemiyor, türlü bahaneler uydurarak sistemi karalıyorlar. İktidar yolu kapandığı için kıvranıyor ve sisteme saldırıyorlar.

YANCILARIN DURUMU

Yancılarının durumu da CHP’den farklı değildir. İP’in siyasetteki varlığı bile pamuk ipliğine bağlıdır. Bir dahaki seçimi görüp göremeyeceklerini kendileri de bilmiyorlar. HDP sayesinde de olsa, bir daha meclise girmeleri imkansıdır. Bir olağanüstü kurultay yaptılar, evlere şenlik. Başlarındaki müdire, bir taraftan milliyetçilik nutukları atıyor, diğer taraftan milliyetçiliğin bu ülkedeki adresi olan ülkücülere “haydut” yakıştırması yapacak kadar zavallı durumlara düşüyor. FETÖ’nün Yurtta Sulhunu yaşatmayı gaye edinenlerin ülkücü ve milliyetçilere bu kadar düşman olmaları, aslında varlık sebeplerine uygundur ve yadırganacak bir durum değildir. Ülkücü olduğunu, Ülkücü Ocaklarından yetiştiğini söyleyip MHP’deki milliyetçiliği beğenmedikleri için istifa eden ve İP’i kuranlar da bu rezilliği seyrediyor. İP’in zaten karanlık sicili, bu kepazelikle birlikte daha da kararmıştır. Bir şaşkınlar ve kaçkınlar derneği olmanın ötesine geçemeyen İP mazurdur ve sistem için söyledikleri ne millet nazarında, ne siyaset zemininde bir önem ve anlam ifade etmiyor. CHP’nin öteki yancısı HDP’nin varlık sebebi terör örgütü PKK’ya siyasi zemin kazandırmak olduğu için, ülke ve millet menfaatine olan her şeye karşı çıkması, çamur atması, hücum etmesi bizi şaşırtmıyor.

SURETİ HAKTAN GÖRÜNENLER

Zillete ortak, millete düşman bu üçlünün yeni hükümet sistemiyle neyi alıp veremediği, bütün Türk milletinin malumudur. Bir de sureti haktan görünüp arkadan dolananlar var. Özellikle medyada yuvalanmışlardır ve güya tespit yapıyor, olumsuzluklara dikkat çekiyorlar. Doğrudan söyleyemediklerini ya birilerine söyletiyorlar veya lafı dolaştırarak kendilerini gizlemeye çabalıyorlar. Her cümleleri sorunlu, her sözleri ön yargılıdır. Bu fitne güruhunun hedefinde AK Parti grubu, teşkilatları ve özellikle seçmeni var. Zihin bulandırmak, şüphe uyandırmak için uydurmadıkları yalan, başvurmadıkları yöntem yoktur. Birbirlerini tamamlayarak yürüyorlar.

UYDURULMUŞ KAYNAK

Hep AK Partili bir kaynağa veya hükümete yakın bir arkadaşlarına atıf yaparlar, ama bunun kim olduğu, gerçekte ne dediği, neden yakındığı hiçbir zaman belli değildir. Aslına bakarsanız ne öyle bir kaynak vardır, ne öyle bir söz edilmiştir. Kendileri uydurmuş, kendileri inanmışlardır. Sonra da bunu bir ortak kanaatmiş gibi servis ederler. Cumhur ittifakını ve özellikle MHP’yi hedef gösterirler. Bu başlı başına bir fesat çıkarma, fitne yayma yöntemidir ve son zamanlarda çok yaygın bir hal almıştır.Neredeyse her gün bir veya birkaç örneğine rastlıyoruz. Bu fitne taifesinin yazdıkları özellikle malum internet sitelerinde ve sosyal medyada, “dikkat çeken yazı” gibi başlıklarla yayılıyor ve sanki AK Parti içinde ve tabanında bir rahatsızlık varmış, şikayetler artmış gibi gösteriliyor. Parti yönetimine ve güya sayın Cumhurbaşkanına baskı yapılmak isteniyor.

SİSTEM İŞLİYOR VE YERLEŞİYOR

Bunlar beyhude çabalardır ve bu sinsi güruhun yaptıkları dikkatlerden kaçmamaktadır. Yeni sistem kendinden bekleneni fazlasıyla vermektedir. Siyasette istikrarsızlık ihtimali, çift başlılık, kısır ve sonuçsuz çekişmeler dönemi sona ermiştir. Her türlü vesayet ortadan kalkmıştır ve kararı Türk milleti vermektedir. Hukuk devleti olma da, demokrasiyi özümseme de çok daha ileri bir noktadayız. Daha kısa süre önce bir seçim yaptık. Yerel seçimlere kasıtlı biçimde çok farklı anlamlar yüklenmesine ve bir kriz ve kaos oluşturma çabalarına rağmen, sonuçlar büyük bir olgunluk ve hoşgörü ile karşılandı. Bütün kötü niyetli iddia ve çabalar boş çıktı. Milletin kararının her şeyin üzerinde olduğu bir defa daha ispatlandı. Şimdi önümüzde seçimsiz 4 yıl var. Ülkemizin sorunları hızla çözülmektedir. Yerel seçimlerin de aradan çıkması ile birlikte hükümet tamamen vatandaşın meselelerine odaklanmış, etrafımızda oluşan ateş çemberini kırmaya yönelmiştir. Ekonomiden teröre, dış politikadan günlük işlere kadar her alanda çok olumlu ve verimli bir döneme girilmiştir. Ülkemizin saygınlığı artmıştır. Bölgemizde ve dünyada daha etkili ve belirleyici olmaya başladık. Yeni sistemin iyice özümsenip yerleşmesi ile birlikte her şey çok daha iyi olacaktır. Sayın Bahçeli de, sayın Cumhurbaşkanı da bu fitne güruhuna aldırmadan ve ciddiye almadan, yeni sisteme ve Cumhur ittifakına olan inançlarını her fırsatı dile getirmektedirler. Akıl ve ruh sağlığı yerinde, ülkesini ve milletini seven hiç kimse bu durumdan rahatsız olamaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan KARATAŞ Arşivi
SON YAZILAR