Selim KARADAVUT

Selim KARADAVUT

MHP nasıl bir parti?

Milliyetçi Hareket Partisi 50 yılına yaklaşan köklü bir partidir. Çok büyük badireler atlatan MHP, her zaman ayakta kalmayı başarmış ve ayakta kalmaya devam edecektir. MHP her zaman çözümden yana olmuştur. Türkiye’nin içinde bulunduğu en zorlu zamanlarda kendisini feda edebilmiş, vatanı, milleti ve bayrağı uğruna her türlü fedakarlığı yapmış ve bunu Türk tarihine büyük harflerle yazmıştır.

MHP ne yaptığını bilen, nereye gittiğinin şuurunda bir partidir. MHP yaptıklarından pişman olmayan, yıllar sonrasını görerek hareket eden öngörülü bir partidir.

MHP DEVLETİNE BAĞLI BİR PARTİDİR

Bugün geldiğimiz noktada, Milliyetçi Hareket Partisi Türk milleti için ne yapması gerekiyorsa üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Partisini ve partisinin geleceğini değil, milletini ve milletin geleceğini düşünerek hareket etmiş bir partidir. Türkiye’de hiç kimse MHP’nin, vatan, millet ve bayrak aşkını yargılayamaz. Hiç kimse MHP’nin Devlete olan bağlılığını ve devletçiliğini görmezlikten gelemez. MHP’nin varlığını ve davasını teşkil eden değerler için, bütün ülkücülerin kendilerini dahi feda edebileceği değerler olduğunu bilmekte fayda vardır. Bunun ispatını Ülkücü Hareketin tarihine baktığımızda çok daha iyi görmüş ve anlamış oluruz.

MHP KÖKLÜ BİR PARTİDİR

Milliyetçi Hareket Partisini bölmek-parçalamak ve dahi yok etmek üzere kurulan tuzaklar, yapılan planlar her defasında boşa çıkmıştır. Sinsi planlar içinde olanların hevesleri kursaklarında kalmıştır. Milliyetçi ve ülkücü hareketi içeriden ve dışarıdan kuşatma altına aldığını zanneden zihniyetler derhal fark edilerek ilk adımlarında gereken dersleri almışlardır. Her defasında çabaları boşa çıkan bu ihanet şebekelerinin MHP gibi köklü bir partiye saldırmaları bölmeye ve parçalamaya çalışmaları dün olduğu gibi bugünde beyhude olmuştur. Bundan sonrada boşa olacaktır.

MHP VAR OLDUĞU MÜDDETÇE TÜRKİYE BÖLÜNMEYECEKTİR

Türkiye’de birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulduğu bir zamanda, bir kısım odakların MHP ile uğraşmaları boşuna değildir. Türk-İslam düşmanları kirli emellerine ulaşabilmeleri için önlerinde en büyük engel olan MHP’yi bertaraf etmek istemektedirler. MHP’ye rağmen Türkiye’yi bölmek ve parçalamak arzusu ve hayalinin boşuna olduğunu kendileri de çok iyi bilmektedir.

MHP dışarıdan gelebilecek tazyik veya hücumla çok daha fazla kuvvet kazanacağını çok iyi bildiklerinden içeriden bölmeyi denemektedirler. Her defasında boşa çıkan arzu ve istekleri karşısında MHP’nin gücünü ve teşkilatlarındaki bölünmez bütünlüğü yakinen müşahede etmişlerdir.

15 Temmuz MHP’nin varlığıyla püskürtülmüş, ülkemiz, MHP’nin verdiği tepkiyle milletimiz bölünmenin ve vahim bir senaryonun gerçekleşme eşiğinden dönmüştür. Sonraki zamanlarda ise MHP var olan hükumete teröre karşı tutumundan milli meseleler karşısındaki tavrından dolayı destek vermiş, gerekli kanunların ve düzenlemelerin çıkarılmasında katkı sağlayarak devletin işleyişini sağlamıştır. Bu meseleyi, ülke bölünmeye götürülürken, iktidar, muhalefet gibi bir düşünceyle hareket etmek ülkemizi bölünmeye götüren zihniyete destek olmaktan başka bir işe yaramayacaktı.

Türkiye hassas bir dönemeçten geçerken Milliyetçi Hareket Partisi her zaman olduğu gibi isabetli karar vermiştir. MHP’nin doğru karar verdiği ilerleyen zaman diliminde çok daha iyi anlaşılacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selim KARADAVUT Arşivi
SON YAZILAR