KAYBEDİNCE ANADOLUYU YAKAN YUNAN KAZANSAYDI NE YAPARDI?

9 Kasım günü Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret edip 10 Kasım günü basına servis edilmesinin üzerinden çok zaman geçmedi. Geçen haftaki yazım da bu konu ile alakalıydı. Normal zamanda aynı konuyu üst üste iki hafta yazmam ancak Diyanet İşleri Başkanı Ali Görmez’in bu densizliğine (densizlik kelimesini özellikle vurguluyorum) karşı olan tepkim yüzündendir. 

 

Şimdi bu sözde tarihçi meczup Kadir Mısıroğlu diyor ki “Onlarca kez tekzip yayınladım. Ben ‘Keşke Yunan kazansaydı’ demedim. ‘Yunan galip gelseydi M. Kemal’in yaptığını yapmazdı’ dedim.”

 

Konuşmasının video görüntüsünde “Keşke Yunan galip gelseydi” diyor fakat biz bu yazıda gördüğümüze ve duyduğumuza değil Mısıroğlu’nun “Yunan galip gelseydi M. Kemal’in yaptığını yapmazdı” sözüne inanalım. 

 

Peki Yunan galip gelmediği halde Anadolu’da neler yaptı?

 

Bir çok kitap ve belgede yayınlanan bilgiler şöyle:

 

“Ağva'ya bağlı Çanaklı Köyü'nün kadınlarını bir araya toplayıp anadan doğma kalana kadar soydular. Çırılçıplak halde kocalarının katledilişini izlemeye zorlanan kadınlar, sonrasında toplu tecavüze uğradılar. Küpelerini almak için kulakları, bileziklerini almak için bilekleri, yüzüklerini almak için parmakları kesildi; acıyla kıvranarak can verdiler.”

 

“Ateşe verilen Hacı İsmail Köyü ve erkekleri iple bağlanıp yatırılarak kurbanlık koyun gibi kesilen Karadere Köyü'nün kadınlarına tecavüz ettiler.”

 

“İmranlar Köyü'nde, ırzlarına geçmek üzere bütün kadınları bir eve topladılar; kendilerini korumaya çalışanları lime lime doğradılar.”

 

“Tekkeler Köyü'nde bacaklarından asılan on beş genç kızı, insan aklının alamayacağı işkenceler yaparak öldürdüler.”

 

“Karamandıra Köyü'nde yağmaya direnen Hacı Mustafa'yı kurşuna dizip karısının ve kızının ırzına geçtiler. Irzına geçtikleri kızı, yaraladıkları bir ata bağladılar, at can havliyle oradan oraya koştukça kız parçalara ayrıldı.”

 

“Çınarcık'ta, erkek çocukları, annelerine tecavüz etmeye zorladılar. Yaptıramayınca hepsini süngülediler. Kadınların karınlarını yarıp, kundaktaki bebekleri yardıkları karınlarına gömdüler.”

 

“İzmir rıhtımında eşlerinden veya oğullarından haber bekleyen kadınların çarşaflarını yırttılar, hakaret ederek yerlerde sürüklediler.”

 

“Maraş'ta, hamamdan çıkan kadınlara sarkıntılık yaptılar, peçelerini yırttılar.”

 

“Karacaali'de, köyün kadınlarına kocalarının gözleri önünde tecavüz edip kurşuna dizdiler.”

 

Bu satırlar ise Milli Mücadele yayınlarından Hâkimiyeti Millîye'den:

 

"Yunanlıların kadınlara ve kızlara yaptıkları tecavüz, üzerinden yüzyıllar geçse, kendilerini Türklere affettirmek için her şeyi yapsalar, bunu başaramazlar. Binlerce masum kız Yunanlıların eline düşmektense, kurşunla, süngüyle, ateşle ölümü tercih etmişlerdir."

 

İkna olmayan, "resmî tarih(!)"in parçası bulan, inanmayanlar için, bu satırlar da bizatihi işgalciler, işkenceciler, tecavüzcülerle soydaş olan yabancı bir "kadın" gazeteci Berthe G. Gaulis'den:

 

"Bilecik bir felaket ve acılar diyarı... Henüz dumanı tüten taş yığınları altında kim bilir ne kadar insan cesedi yatıyor... Tecavüze uğramamış genç kız veya kadın kalmamış... Biraz ötede, kızını kurtarmak isterken, kafasına taşla vurularak öldürülmüş bir ihtiyarın mezarı...” 

 

KAYBEDİNCE BUNLARI YAPAN YUNAN

KAZANSAYDI NE YAPARDI? 

 

İşte asıl soru bu: 

 

Savaşı kaybeden Yunan ordusu yukarıda okuduğunuz katliamları yaptığına göre kazansaydı neler yapardı düşünebiliyor musunuz? 

 

Ben düşünmek bile istemiyorum! 

 

Fakat Mısıroğlu’nun düşündüğünü tahmin ediyorum. Zira zalim Yunan ordusunun Anadolu’da Türk milletine neler yaptığını gayet iyi bilen Mısıroğlu, neler yapabileceğini de bilmiyor değildir. 

 

Velhasıl... 

 

Kadir Mısıroğlu, milli mücadele döneminde kurtuluşun İngiliz himayesinde olacağını iddia edip “Türkün kanı helaldir” fetvası veren sözde İslamcı özde Yahudi dönmesi yerli işbirlikçilerinin 21. yüzyıldaki devamıdır. 

 

İngiltere, ABD, İsrail gibi emperyalist ülkeler varoldukça böyle işbirlikçiler de varolacaktır. 

 

Bizlere düşen içimize büyük titizlikle yerleştirilen bu hainlere karşı uyanık olmamızdır. 

 

Aksi halde tarihine düşman bir nesil yetişmesi hiç de zor değil. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur BAYRAM Arşivi
SON YAZILAR