29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI, TÜRK MİLLETİNİN KANIDIR-CANIDIR!...

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı övünülecek ve gurur duyulacak bir rejimin adıdır... "Cumhuriyet fazilettir" diyor Mustafa Kemal Atatürk...

Cumhuriyet, milletin "Devlet olma"sının şeklidir... Yüzyıllar boyunca devletsiz kalmış olan Türk milletinin son idare tarzıdır. Cumhuriyet... Ve biz, devletimizle, cumhuriyetimizle övünmek istiyoruz.

Cumhuriyetin, arkadaşlarıyla birlikte kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bir vasiyeti var: "Cumhuriyet Bayramı ebediyete akıp giden her on yılda daha coşkun şekilde kutlanacaktır." diyor.

Bugün, Cumhuriyet 93 "doksan üç" yaşında... Fakat aşkla, heyecanla, özlemle, kanımızı-canımızı verdiğimiz Cumhuriyet Bayramımızı kutlayamıyoruz...

Çünkü, Cumhuriyeti yıkmak isteyenler var... "İkinci cumhuriyet"çiler ve bölücüler teröristler!... Fakat şuna inanıyoruz, ikinci cumhuriyet ve ülke düşmanlarının da hevesleri kursaklarında kalacaktır!...

Cumhuriyet, Türk milletinin "Devlet kurmak"taki kabiliyet ve becerisinin bir sonucudur... Milletimiz, beş bin yıllık belgeli tarihinde hiçbir zaman devletsiz kalmamıştır.

600 yıllık Osmanlı İmparatorluğu'nu yıkmak ve Türk’ü "Çöle sürmek" isteyen haçlı zihniyete, bu devletin kurucuları en etkili cevabı vermişlerdir...

Türk vatanına, sahipleri sahip çıkmışlar, gerektiğinde ölümü göze almışlardır... Yakın tarihimizdeki Çanakkale Savaşından itibaren hemen hemen her evden en az bir şehit verilmiştir.

Dedelerimiz, dedelerimizin kardeşleri, bu topraklar için toprağa düşmüşlerdir... Gerektiğinde toprak için "Toprağa düşmekten" çekinmeyen bir milletin evlatları, kendi vatanlarında hür yaşamaya layıktırlar.

Ülkemiz dört bir yandan, bugün de düşmanla çevrilidir... Yangın yeri gibidir... Komşularımız, Türk vatanından toprak koparmak sevdasındadır... Bu sevda, bazı komşu devletlerin politikası olmuştur... İçimizdeki hainleri beslemelerindeki maksat, Türk devletinin çökertilmesi, milletin yok edilmesidir.

Cumhuriyetin 93’üncü yılında haykırmak istiyoruz: "Bu vatan batmayacaktır!" Yine haykırmak istiyoruz: "Bayrak inmez, Ezan Susmaz" ve Cumhuriyetimizle, gönülden öğünmek istiyoruz... Övünmek de en tabii hakkımızdır.

Onun için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türk Milletinin kanıdır-canıdır. Bu vesileyle Cumhuriyeti kuran... Bize, size ve hepimize cennet vatan bırakan, başta ATATÜRK ve silah ARKADAŞLARINI rahmetle, minnetle anıyorum. Allah rahmet eylesin, mekânları cennet olsun, nur içinde yatsınlar.

ATATÜRK: "Cumhuriyet, istiklal uğruna fedakârca çırpınarak kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayan, milli iradenin muhteşem eseri ve zulme meydan okuyan kahraman bir neslin emanetidir"

Ne mutlu Türküm diyene!..

 

Zakir TOPDUR

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zakir TERCAN Arşivi
SON YAZILAR