ÖĞRETMENLER BU MİLLETİN ŞAH DAMARLARIDIR

 

Çocuk için ana, hasta için ilaç, yangın için su, toprak için yağmur, tabiat için güneş ne ise; bir milletin irfanı için de ÖĞRETMEN odur.

Çünkü ÖĞRETMEN, bir kafa ve bir ruh mimarıdır. Aydınlar, bilim adamları, uzmanlar bilgilerini ÖĞRETMENE borçludur,

Peygamberimiz Hz. Muhammet Efendimiz, "Ben bir ilim şehriyim, kapısı Ali'dir" diye buyurduğu Hz. Ali'de "Bana bir kelime öğretenin kırk yıl kölesi olurum" demiştir.

Şu halde, bu gerçeğin ışığı altında ellerimizi şakağımıza koyup derinlemesine bir düşünecek olursak, ÖĞRETMENİN her türlü saygı ve sevgiye değer olduğunu görür, onun hayatımızın mimarı olduğunu anlarız.

İslam’a göre, Allah'ın kılıcı olduğu bilinen Hz. Ali, kendisine bir kelimenin öğretenin kırk yıl kölesi olacağını söylediğine bakılınca, bize değil bir kelime, on binlerce kelime öğretip bilgilendiren ve bilgi sahibi yapan ÖĞRETMENE en azından hayatımızın sonuna kadar minnet ve şükran duymalıyız.

Zira ÖĞRETMEN, bizleri cehaletin girdaplarından kurtarıp aydınlığa çıkaran bir insan olması sebebiyle de sıradan adam değil, kutsal sayılması gereken bir varlıktır.. Gerçekten de ÖĞRETMENLİK, insanlara yön ve istikamet veren, milletlerin yükselmesinde en büyük payı olandır...

Devletin görevi; bilgili, ahlaklı ÖĞRETMENLER yetiştirmek, milletin ve nesillerin geleceğini teminat altına almak için, milli mimarlarımız olacak ÖĞRETMENLERE her türlü hak ve değer vermek olmalıdır...

ÖĞRETMEN yetiştiren bütün kurum ve kuruluşların hepsi çok iyi donanımlı olmalı ve çağın her türlü imkanlarına sahip olmalı, araç-gereçler eksizsiz olmalıdır. Ayrıca bir ÖĞRETMEN her türlü horlanmadan masum tutulsun, karnı tok, sırtı pek olsun, başı dik gezsin...

Böylece hem ÖĞRETMEN, hem irfan korunacak, ÖĞRETMENLİK mesleği saygın hale gelecek, okuyan da, okutan da haklı-haksız, yerli-yersiz şaibelerden arınmış olacak, milletin irfanı yükselecek, Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuz olacak. Türklük gururu, İslamiyet şuuru gençlerimizin onur kaynağı olacaktır...

Yeter ki, çocuğumuzu ellerine tevdi ettiğimiz ÖĞRETMENLERİN ruhu sapık, mayası bozuk olmasın, bizim milli irfanımızı başkalarınınkiyle karıştırılmasın...

Şurası hiç unutulmamalı ki; milletin feyzi ümidi, sağlam geleceği cefakar ve fedakar Türk ve Müslüman ÖĞRETMENLERİN omuzlarında yükselecektir.

ÖĞRETMENLE  bu milletin şah damarlarıdır.. Ne mutlu Türk ÖĞRETMENLERİNE...

Bu duygu ve düşüncelerle yurdumuzun her bölgesinde cefakar ve fedakarca görevlerini ifa eden saygıdeğer ÖĞRETMENLERİMİZİN 24 Kasım ÖĞRETMENLER gününü kutluyor, ellerinden öpüyorum.

ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENİ OLAN Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, hakkın rahmetine kavuşan ve terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehit ÖĞRETMENLERİMİZE ALLAH'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun, nur içinde yatsınlar.

Görevlerini tamamlamış olan, vicdanen huzurlu-huzur bulan emekli ÖĞRETMENLERİMİZE saygılarımı, hürmetlerimi diliyor, sağlıklı huzurlu ve uzun bir ömür temenni ediyorum.

 

Zakir TOPDUR

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zakir TERCAN Arşivi
SON YAZILAR