Dönüşü olmayan yoldayız

Teröristleri, hainleri, bölücüleri, düşmanları ümitlendirip cesaretlendiremeyiz. Yapacağımız sadece bir belediye seçimi değildir. Dönüşü olmayan bir yoldayız.

Yerel olmasına rağmen, büyük önem ve anlam kazanan 31 Mart seçimleri için son 4 güne girdik.Bu seçimler sadece Türkiye’de değil, başta yakın çevremiz olmak üzere, bütün dünyada yakından takip ediliyor. ABD’den gelen alçak ve kalleş hamlelerin bu seçim sonuçlarını etkilemeye yönelik olmadığını hiç kimse söyleyemez. Almanya’dan Fransa’ya, İsrail’den Mısır’a bizimle meselesi olan bütün ülkeler bu seçime dikkat kesilmişlerdir. Türkiye’ye inanan, güvenen, dost olan, işbirliği yapan ülkeler de doğal olarak istikrarın devam etmesini istiyor ve bekliyor. Bunun yolu da Cumhur ittifakının başarısından geçiyor. Türkiye bu seçimleri kazasız-belasız atlatması durumunda önü açıktır.Dostlarına güven gelecek, düşmanları yılgınlığa düşecektir. Yaklaşık 4,5 yıl gündemimizde seçim olmayacaktır. Yeni hükümet sistemi ivme kazanacak, piyasalar rahatlayacak, güven ve saygınlık artacak ve mevcut sorunlarımızı çok daha hızlı çözme, gelişme ve kalkınmada vites artırma imkanı yakalanacaktır.

ÇÖZELEMEYECEK SORUN YOK

  Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu, aşılamayacak hiçbir meselesi yoktur. Patlıcan ve patates üzerinden başlatılan, dövizin ateşinin yükseltilmesi ile devam eden ekonomik baskılar seçim sonuçlarını etkilemeye yöneliktir. Son şanlarını milletin ekmeği ile oynayarak deniyorlar. Ekonomide elbette sorunlar var ve biran önce yeni tedbirler alınması, özellikle üretimin arttırılması gerekmektedir. Ancak bunu yapabilmek için önce huzur ve istikrarın sağlanması, bütün belirsizliklerin ortadan kalkması gerekmektedir. Daha önceki seçimlerde olduğu gibi Cumhur ittifakının Türk milleti tarafından yüksek bir kabul görmesi ile birlikte, çok verimli bir dönemin başlaması muhakkaktır.

MHP’NİN SAMİMİYETİ

  MHP’nin içinde olduğu, destek verdiği, onayladığı her şey bu ülkenin ve milletimizin menfaatine olmuştur. Bunun sayısız örnekleri vardır. MHP bugün de bütün siyasi hesapları bir kenara bırakmış ve ülkenin bekasına sahip çıkmak için tam bir seferberlik başlatmıştır. MHP’nin duruşunun ve yaptıklarının bir siyasi hesaba dayanmadığı, ülkenin geleceğinin, varlığımızın ve birliğimizin esas alındığını artık herkes görmüş ve kabul etmiştir. Sayın Devlet Bahçeli bütün samimiyeti ile, bütün gayreti ile Cumhur ittifakının başarısı için çalışmaktadır. Cumhur ittifakının bu ülkenin teminatı olduğunu söylemektedir. Parti teşkilatları da liderinin bu samimiyeti ve gayretine ortak olmuştur. Cumhur ittifakını sahiplenmiş ve harekete geçmiştir. Türkiye’nin her yerinde MHP teşkilatları tam bir seferberlik halindedir. Bu çabanın, bu içtenliğin milletimizde de büyük bir kabul gördüğü taraflı tarafsız herkesin ortak kanaatidir.

KANDİLLİLERLE İŞBİRLİĞİ YAPTILAR

  Karşımızda çok girift, çok sinsi, çok tehlikeli bir blok var. Aynı havayı teneffüs etmeye dahi tahammülü olmayanlar, zillet çatısı altında birleşti ve harekete geçti. Ne ülke umurlarında, ne ortaya akla, vicdana, hukuka, milli menfaatlere uygun bir şey koyabiliyorlar. Bütün dertleri bozmak ve yıkmaktır. Bunu başarabilmek için feda edemeyecekleri hiçbir şeyin olmadığını ibretle görüyoruz. Vatan-millet düşmanları ve teröristlerle işbirliği yapmakta en küçük bir sakınca görmemişlerdir. Bu işbirliğinin Kandilli katillere kadar ulaştığı, yapılan pazarlıkların ses kayıtları ile gösterilen bölücülerin kimlik bilgileri ile ortalığa saçılmıştır. Böyle bir yapının, böyle bir ittifakın sonuç alması, belediye kazanmasının bu ülkeye beladan başka bir şey kazandırmayacağı bugünden bellidir. Bunun içindir ki, Türkiye ile hesabı olan, bizim tökezlememizi bekleyen bütün ülkeler de ümitlerini zillete bağlamış durumdalar. Açık şekilde destek veriyorlar. Bu destek sadece sözlü olmuyor, Türkiye’yi zor duruma düşürmek ve bu yolla siyasi tercihleri etkilemek için de ellerinden geleni yapıyorlar.

GELECEĞİMİZ SÖZ KONUSU

  Neresinden bakılırsa bakılsın, çok hayati bir seçim yapılacaktır. Son 4 günde iyi düşünmek, bir defa daha düşünmek zorundayız. Hala kararını vermemiş olanlar, artık gerçeği görmeli ve zilletin oluşturacağı tehlikeleri dikkate alarak tercih yapmalıdırlar. Zilletle ilgili bütün söylediklerimizin, yazdıklarımızın, öngörülerimizin doğruluğu ve haklılığı ispatlanmıştır. Ülke ve millet olarak macera arayamayız.Teröristleri, hainleri, bölücüleri, düşmanları ümitlendirip cesaretlendiremeyiz. Yapacağımız sadece bir belediye seçimi değildir. Geleceğimizi doğrudan ilgilendiren bir karar verecek ve uygulayacağız. Dönüşü olmayan bir yoldayız. Zillete geçit vermek, felakete ortak olmaktır. Belirsizliğe, kargaşaya, endişeye yol açmaktır. HDP’nin Kürt kökenli kardeşlerimizi kendi tek elinde görmesi bir zulümdür. Bu zulmü bir son vermenin zamanı gelmiştir. Kürt kökenli kardeşlerimizin, bütün kirli oyunları bir daha açımlamaz üzere bozacağını ve bölücü hainlere unutamayacakları bir ders vereceğini bugünden görüyoruz.

  Zilletin hesaplarının tutmayacağı, son günlerdeki telaşlarından bellidir. Yancıları hala eski oyunları oynuyor ve milletimizin aklıyla alay eden anketler açıklıyorlar. Seçim sonrasında bu konuda gelişmeler olacağı ve bu düzenbazların bir denetime alınacağı anlaşılmaktadır. Ne yaparlarsa yapsınlar, sonları hüsrandır ve hevesleri kursaklarında kalacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan KARATAŞ Arşivi
SON YAZILAR