İttifak kuramadılar ama kumpas kurdular

Cumhur ittifakı karşısında çaresiz kalan ve kelimenin tam anlamıyla krize girip çıldıran CHP'nin başını çektiği Curcuna ittifakı, yüksek ihtimalle Okyanusötesinden gelen bir talimatla akıllara durgunluk verecek bir formüle yöneldi.İttifaka karşı çıktılar, ama kendileri hülle yapıp millet iradesine açık şekilde kumpas kurdular. CHP'den 15 milletvekili istifa edip İp'e tutundu. Bunun arkasının nasıl geleceği aşağı yukarı bellidir.

İKİNCİ CHP

CHP'nin daha en başından itibaren bu İp'cilere niye bu kadar ilgi gösterdiği, desteklediği, her imkanını seferber ettiği, şimdi çok daha iyi anlaşılıyor. Bütün dertleri, aldıkları talimatın gereği olarak MHP'yi yok etmek, bu olmuyorsa yormak ve etkisizleştirmekti. Çok uğraştılar, her yolu denediler ama sonuç alamadılar. Sonra parti kurmaya yöneldiler. Şu tuhaflığa bakınız ki, İp'in kurulmasına da, en çok sevinen, destekleyen, savunan ve şimdi de hülle yoluyla milletvekili vererek grup kurmasını sağlayan parti CHP oldu. MHP'yi bölemeye uğraşırken, ortaya ikinci bir CHP çıkardıklarının ya farkında değiller veya bu milletin aklıyla alay ediyorlar.

BÜTÜN PLANLAR SONUÇSUZ KALDI

Şimdi bir an için bu İP'cilerin başarılı olduklarını ve MHP'yi ele geçirdiklerini düşünün, neler olacağını anlayabiliyor musunuz? MHP'nin nerelere sürükleneceğini, içinin nasıl boşaltılıp ülkücü ve milliyetçilerin nasıl darmadağın edileceğini anlamak için daha ne olması gerekiyor? Bunu daha ilk kuruluşları sırasında açıkladıkları parti programında ve kurucu isimlerde gördük ve bu soruyu o zaman da sorduk. Bu açık tablo aynı zamanda MHP üzerinde nasıl bir oyun oynandığını da belgeliyor. MHP'yi yok etmeden, hiçbir planın başarılı olamayacağını çok iyi biliyorlar. MHP, bütün Okyonusötesi projelerin hedefi durumundadır. Ancak, o projelerin hepsini boşa çıkardı, tersine çevirdi ve Cumhur ittifakı ile de çaresiz bıraktı. Şimdi bu çırpınış o çaresizliğin tezahürüdür ve ortaya böyle ibret veren tablolar çıkmaktadır.

MİLLETE NASIL ANLATACAKLAR?

Sayın Devlet Bahçeli'nin, yüksek öngörüsüyle bunları "curcuna ittifakı" olarak tanımlamasının ne kadar isabetli olduğunu bir defa daha net şekilde gördük. Bir taraftan PKK uzantısı HDP'yi temize çıkarıp yanlarına almaya uğraşıyor, diğer taraftan kaçkınların kurduğu İp'e sarılıyorlar. Siyasette ittifak oluşturmak anlaşılabilir, ama anamuhalefet özelliği taşıyan, yani iktidar alternatifi olan, üstelik Mustafa Kemal'ın kurduğu parti olmakla övünen CHP'nin kendini bu kadar inkar etmesi, yok sayması ve bütün iddialarından vazgeçmesi ne duyulmuş, ne görülmüş şeydir.Ülke yönetimine talip olmayan, olamayan bir Anamuhalefet partisini sadece Türk tarihi değil, dünya tarihi görmemiştir. Bu hazin durumu önce kendi tabanlarına, sonra Türk milletine nasıl anlatacaklar?

TEMELLERİ ÖNCEDEN ATILDI

Bu hülle ittifakının ilk işaretlerini geçen hafta görmüş ve hem katıldığımız televizyon programlarında, hem de yazdığımız yazılarda ifşa etmiştik. Ancak, temellerin çok daha önceden atıldığı ortaya çıkıyor. İp'in başı, boşuna daha ortada hiçbir şey yokken, "Cumhurbaşkanlığına adayım" demiyormuş. Meğer bir bildiği varmış. Çok geçmeden foyaları meydana çıktı. İp'ciler trajikomik bir şekilde mağdur görünmeye çabalarken, bunun milletin aklıyla alay etmeye yönelik bir oyun olduğunu ve CHP ile ortak yürütüldüğünü söyledik. İP'in milletvekili adaylarını CHP listelerinden göstereceğini iddia ettik. Ancak, CHP'nin kendisini bu kadar İp'e teslim edeceğine doğrusu biz bile ihtimal vermemiştik. Belli ki, üst akıl emretmiş, onlara da yapabilecek bir şey kalmamış.

MİLLET İRADESİ NEREDE?

Bu gidişin nereye varacağı bellidir. Ülkenin anamuhefet partisi, Türkiye'yi yönetmeye talip olamamıştır. Hülle gibi, siyasetin bütün ahlak sınırlarını zorlayan bir yola başvurmuştur. İstifa eden 15 milletvekili millete gidip, "Siz bizi CHP'ye milletvekili yaptınız, ama birileri bizi İp'e layık gördü" mü diyecekler? Hadi SP'yi anladık da, HDP bu işin neresindedir? HDP'siz hiçbir şansınız olamayacağına göre, buna nasıl bir formül bulup, bu curcunayı millete nasıl anlatacaksınız? İttifak yapmak elbette hakkınızdır. Ancak, bunu böyle hülleyle, hileyle, arkadan dolanarak değil, Cumhur ittifakı gibi net, kesin, açık, dürüst ve iddialı şekilde yapmak, hem siyasetin, hem ahlakın, hem de ülke menfaatlerinin gereğidir.

CUMHUR İTTİFAKI

Hala bütün hesaplarını ikinci tur üzerine yapıyorlar. Bu hazin tabloyu gördükten sonra, ikinci turunun olmayacağına ve milletin bu işi ilk turda açık ara ile bitirip Cumhur ittifakına evet diyeceğine olan inancımız iyice pekişti. Sayın Devlet Bahçeli, partisinin yetkili kurullarını hafta sonu Kızılcahamam'da topladı ve durum değerlendirmesinde bulundu. Sonrasında da bir yazılı açıklama yaptı. O açıklamada, "Cumhur İttifakı, Türkiye Cumhuriyeti'nin beka ve birliğini yüksek bir sadakat ve yürekli bir mücadele ruhuyla savunacak, inanıyorum ki, ülkemizin geleceğini millet iradesinden aldığı güçle güvenceye kavuşturacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı'nın başarıya ulaşması amacıyla imkanları nispetinde çalışacak, Türkiye'nin her seçim çevresinde demokratik tutumunu ve milli duruşunu azimle gösterecektir." deniliyor.

NE YAPSALAR BOŞ

MHP'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin beka ve birliğini yüksek bir sadakat ve yürekli bir mücadele ruhuyla savunması, birilerini çılgına çeviriyor. Cumhur ittifakı, Türk milletinin ortak adresidir. Cumhur İttifakı milli istiklalin namusudur. Cumhur İttifakı milli istikbalin müdafaa ruhudur. Ne yaparlarsa yapsınlar beyhudedir. Yine sayın Bahçeli'nin işaret ettiği gibi, Türklüğü eritmek, Türkiye'yi emmek için seferber olmuş iç ve dış mihraklara karşı Cumhur İttifakı milli iradeyle birleşip mukaddes ve muazzez bir mücadele şuuruyla hesapları alt üst edecek, muhasım ve müstevli odakları bir kez daha yenilgiye uğratacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan KARATAŞ Arşivi
SON YAZILAR