Tespit, uyarı ve öneri

Türkiye'nin yoğun ve girift gündeminde neler olup bittiğini anlamak, doğru tahliller yapıp doğru sonuca ulaşabilmek için MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli'nin konuşmalarını yakından takip etmek gerekmektedir. Tespit, uyarı ve önerilerindeki isabet, her şart altında tamdır. Sözleri sadece gündemi belirlemekle kalmaz, siyaset yapan herkes için mihenk oluşturur. Tamamı haber sayfalarımızda yer alan Sayın Bahçeli'nin grup konuşmasının bazı bölümlerini, özellikle değerli okuyucularımın dikkatine sunuyorum.

YÖK DERHAL ACİL ÖNLEM ALMALI

FETÖ'cü olduğu konusunda güçlü emareler bulunan bir namus yoksunu, mezkur üniversiteyi kana ve gözyaşına bulamış, dahası saygınlığına gölge düşürmüştür. Suçlu sadece kurşunu sıkan mıdır? Kaldı ki, bu katilin kripto FETÖ'cü olduğu herkesin dilinde, herkesin ifadesindedir. Anlaşılan malum kripto FETÖ'cü suçsuz günahsız insanlara bühtanla saldırarak, suç imal ederek kendisini saklamaya, emellerini gizlemeye gayret etmiştir. YÖK derhal acil önlemleri devreye almalı, muhtemel saldırıların önüne geçmelidir. Suç ve suçluya göz yumanlar, ön açanlar, buyur edenler de gizlenemeyecek kadar nettir. FETÖ'yle mücadele ediyorum bahanesiyle, gerçek FETÖ'cüleri arkalayan, mazlumları hızara veren, insan onuruna kara çalan namertler mücadelenin önündeki en büyük engeldirler. Bu engelin kaldırılması hepimiz için şarttır, vatan ve millet görevidir. FETÖ'nün kripto damarı son derece faal ve aktiftir. İlaveten devletle toplumu karşı karşıya getirmek için yeni tezgâhlar peşindedir. FETÖ'yle mücadelede sonuç almak için projeyi hazırlayan mihraklar kadar, kripto damarın da tam manasıyla deşifresi, ardından da imhası çok acil ve kaçınılmaz bir ihtiyaçtır.

NORMAL ŞARTLARDA DEĞİLİZ

Koro halinde, OHAL kalksın diyenler, kaosa alkış tutan, kripto damara göz kırpan şuursuz ve sorumsuz zihniyetlerdir. Tehdit geçmedi ki OHAL'e son verelim. CHP'sinden TÜSİAD'ına, AB'sinden BM'ne kadar OHAL'e karşı gelenler, öncelikle Türk milletinin beka meselesini kavramayan, kavramak gibi dertleri de olmayan maksatlı çevrelerdir. Kripto damar kan dökmek, can havliyle efendilerinden aldığı talimatı yerine getirmek için hazırda beklerken, OHAL'i kaldırmaya teşebbüs veya bunu teşvik cinayettir, cüretkar bir gafilliktir. OHAL, hâlihazırda Türkiye gerçeğinin yansımasıdır. Sürmesi de milli bir zorunluluktur. FETÖ'cüler temizlenmeden, tehdit ve tehlikeler geçmeden OHAL bitmez, bitemez, bitmemelidir.

MUTLAKA HESAP SORULMALI

Esad rejimi sivillere kimyasal silahlarla saldırıp çocukları öldürecek kadar denetim ve kontrolden çıkmıştır. Görünen odur ki, Frenk zihniyeti tekrar hortlamış, Esad'a hakim olmuştur. Doğu Guta'nın Duma bölgesinde düzenlenen kimyasal saldırıyı nefretle kınıyor, şiddetle lanetliyorum. Bu cani saldırganlıkta parmağı olan kim ya da kimler varsa doğduklarına pişman edilmelerini temenni ediyorum. 4 Nisan'da Ankara'da Türkiye, Rusya ve İran Devlet Başkanlarının katılımıyla gerçekleşen liderler zirvesinde Suriye'nin istikrarlı geleceği ve terörle mücadele için varılan mutabakat bir kez daha yinelenmiştir. Unutulmamalıdır ki, Suriye'de yuvalanan terör örgütleri sadece Türkiye için değil, bölgedeki tüm devletler için tehdittir. Var olan, günden güne derinlik kazanan tehditlerin ortadan kaldırılması, Suriye ve Irak'ın siyasi ve toprak bütünlüğü içinde huzura kavuşması Türkiye için bir beka meselesidir.

YOL KAZASI İSTEMİYORUZ

2019 yılının Mart ayında yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde dikkatli bir dil, hassas bir üslup, Cumhur İttifakı'nın doğasını zedelemeyecek bir kampanya stratejisi izleyeceğiz. Asıl hedeften şaşmayacağız. Yol kazası istemiyoruz, siyasi provokasyonlara kapalı duruyoruz. Kısır siyasi polemiklerle, sığ çıkar hesaplarıyla hareket etmedik, etmeyeceğiz. Denizden geçmeyi amaçlarken derede boğulmayacağız. Aşırı gurur, ışığa bakarken kör olmaktır; bu itibarla tevazudan, engin gönüllükten vazgeçmeyeceğiz. Pusuya yatıp Cumhur İttifakı'nın çatlamasını bekleyen odaklara asla fırsat vermeyeceğiz. CHP'liler PYD'yi selamlasın, PKK'lıları cezaevlerinde ziyarete koşsun. Biz işimize bakacağız, önümüze bakacağız, milletimize bakacağız, Cumhur İttifakı'nın başarıya ulaşması için canla, başla mücadele edeceğiz.

KILIÇDAROĞLU MEKAP GİYSİN

CHP liderinin malum sanatçıların Afrin'de destan yazan Mehmetçiğe moral ziyaretini en hakaretamiz ifadelerle eleştirmesi akıl tutulması, ahlak kırılmasıdır. Türkiye'de aşırı solcu olmayan, devlete isyan etmeyen, sözde barış adına Türk askerinin haklı operasyonlarına karşı çıkmayan, HDP'yi zımnen de olsa desteklemeyen sanatçı; CHP tarafından sanatçıdan sayılmıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, rahatsız olduysa kendisine yakışanı yapmasını tavsiye ederiz. Cumhurbaşkanı kamuflaj giyip sanatçılarla birlikte sınır karakolumuza gitmişken, Sayın Kılıçdaroğlu da mekapları ayağına geçirip terörist kıyafetlerini üzerine giyip doğruca PKK/PYD/YPG tünellerinde soluğu alabilir,arkadaşlarıyla çay partili, bol bol ihanet anısıyla dolu akşamlarda hasret giderebilir. Ancak Türk milletinin hakkında vereceği siyasi hükme de ister seve seve, ister zoruna gide gide rıza göstersin, göstermek durumunda kalsın.

DÜŞÜN TÜRK GENÇLİĞİNİN YAKASINDAN

Türk gençliğinin deizme kaydığını söylemek densiz bir uydurmadır. Yüzbinlerce Ülkü Ocaklı evladım bu tezi çürüten bir asalete, duruşa ve inanca şuurla sahiptir. Türk gençliğinin itham edilmesi, töhmet altında bırakılması ayıplı ve ahlaksız bir komplodur. Türk gençliğine ateizmin bir önceki istasyonu olan deizm karası çalanlar, yüzleri varsa utansınlar, onurları kaldıysa nedamet getirsinler. Yüksek ülküler yüksek dağlara benzer, alışık olmayanları ürkütür. Türk gençliği yüksek ülkülere tırmanmayı göze alan, eften püften tezviratları ayağının altına alan inanç ve iman erleridir. Düşün Türk gençliğinin yakasından. Çekin ellerinizi Türk gençliğinin yarınlarından.

HEDEF TURAN ÜLKÜSÜDÜR

Yunan Savunma Bakanı mitolojiye kendisini fazlasıyla kaptırmış olacak ki, Zeus'a özenmiş, Apollo'ya öykünmüş, Poseydon olmaya heveslenmiş. Dedeleri Türk düşmanlığının bedelini ödediler, Anadolu'yu işgal ve istila teşebbüsünün cevabını er meydanlarında aldılar. Konya kadar bile büyüklükte olmayan bir ülkenin sorumsuz ve sabıkalı siyasetçilerinin iki de bir dişlerini göstermesi beyhude bir çırpınmadır. Biz yeri gelirse o dişleri sökmesini, hatta kırmasını çok iyi biliriz. Asır Türk asrıdır. Hedef Kızılelma, hedef Turan ülküsüdür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan KARATAŞ Arşivi
SON YAZILAR