İLAÇ TÜKETİMİNDE DÜNYADA BİR NUMARAYIZ

Gelişmiş ülkeler dahil; tüm dünya ülkeleri arasın dada, diğer dünya ülkeler arasında da ilaç tüketiminde bir numarayız. Her ne kadar endüstride kalkınmada bir numara olamasakta maalesef ilaç tüketiminde bir numarayız, yanlış duymadınız  

“Yaklaşık yüz yıl önce başladılar bizleri tüketim delisi yapmaya ve yaptılar da bizi de dünyaya amele ihraç eden ırgat yetiştiren ülke konumuna soktular, bizi amele olarak kabul eden ülkeler vatandaşlarına Osmanlının torunlarını size köle eyledik diye siyaset yaptılar, bizleri yönetenlerde vatandaşa iş bulduk diye bizleri avuttular, oysaki cumhuriyet devrimleri arasında adı konulmamış modern köleler yetiştirip tüketim delisi eylediler.

“Tam tersi de olabilirdi, mesela yirmili ve otuzlu yıllardaki uçak üretenleri hapse atıp fabrikalarını talan etmeselerdi.

“Dünya üzerindeki yerimiz kesin farklıydı, hani bazı saman kafalılar saman ithal ediyoruz diyor ya Türkiye’nin bütün saman tüketimi, iki adet fantom etmez.

“Dedeleri bu fabrikaları kapadı, kendiler ide neden bir şey yapmıyorsunuz edebiyatı yaparlar, anıtkabir'deki bayrak direğindeki ipi ürettik diye de devlet töreni yaparlar.

Son yirmi yılda yapılan millileştirmeye de karşılar, çünkü bunlarda Josef amcaları gibi Türkiye’nin bir şey üretmesini istemezler, her şeye muhalifler ama bir tane öneri getirmezler

“Zaten devlet yönetiminede talip değiller, çünkü muhalefette kalıp yalancı pehlivan misali dolaşır dururlar, seçmen tabanları da dünyada en kolay yönetilebilen seçmen tiplemesi sosyal demokrat seçmen? Çünkü liderlerinde karizma bilgi beceri vizyon olmasa da biat ederler.

“En enteresan olanı da on altı seçim kazanan adama diktatör on beş seçim kaybeden adama demokrat derler böylece de sosyoloji ilminin çözemediği bir toplum haline geldiler, alman ya da Hintlilerin bir tezi vardı yalanı söyle ısrar et elbet bir inanan olur diye.

“Son yıllarda tamda bunu uyguluyorlar, algı operasyonu başarılı larda, program ve gündemleri tamamen okyanus ötesinden gelir! Düşünsene ecnebi devletleri Türkiye hakkında ne düşünüyorsa iki katını bunlar ister? Bütün Türkiye'ye düşman silah sıkan Türk askerinin ve polisinin katilleriyle kol kola? Zaten ıslama ve vatanseverleri de sevmezler bunlar.

“Son zamanlara milliyetçilere taktılar, çeşitli yollar denediler baktılar ki pabuç pahalı milliyetçi algısına başladılar kısacası yerli ve milli ne varsa karşılar. Avrupa parlamenterleri ne Türkiye'yi şikayet ederler, son yıllardaki Türkiye’nin bütün başarılarını dünya kabul etti bunlar kabul etmedi, terör örgütlerine verdikleri desteği, ekmeğini yedikleri havasını soludukları bu ülkeye vermediler, darbede tankları alkışladılar, cephede düşmanı alkışladılar, Türkiye'yi batırmak için yıllarca “İMF “defol sloganı atan adamlar “IMF’yi kovana ittifaka diktatör dediler, işin en garibi “IMF’iyle, otel odalarında yasak aşk yaşadılar, bel bağladıkları İstanbul tekfuru da, iki yılda İstanbul'u “25”milyar lira borçlandırdı

GELELİM İLAÇ MESELESİNE?

 

Türkiye doğalgaz ve petrole yılda yaklaşık “60, milyar dolar harcıyor ve buna da endüstrimiz dahil! Yani ürettiğimiz malların içerisinde milyarlarca dolar ihracat yapıyoruz yani bir nevi parasını tolerans edebiliyoruz ısınıyoruz arabamıza biniyoruz, bunun kabullenir bir yanı var?

Peki hiç düşündünüz mü Türkiye'nin ilaca verdiği parada petrol kadar? Tabii sağlık parayla kıyaslanmaz doğrudur lakin kronik her türlü hastalık amenna medikal tedaviler amenna.t

“ Türkiye'deki uçak fabrikalarını kapattıran zihniyet araba fabrikasını kapattıran zihniyet aynı zihniyet, bizlere zeytin yağını yemeyin hasta olursunuz dedi bize getirin diyen monşer ler  sizin yerinize biz yeriz dedi, tereyağını yemeyin damar tıkanıklığı olur dedi ,ve aynı kişiler bizim binlerce yıl yediğimiz gıdalarımızı kendileri aldılar bizlere vite yağı Ayçiçek yağını verdiler, Nazilli’deki pamuktan basma fabrikasını kapattırıp birleşik krallık'tan polyester getirdiler bize, nallayanlarımız çarıklarımız vardı kara lastik verip toplumu romatizma ettiler

“Kibrit kutusundan büyük peynir yeneceğin deyip bu milletin metabolizmasını bozdular, daha dün sayılacak kemal dervişi eyalet valisi bile seçimle gelirken kemal dervişi atadılar on beş günde on beş yasa şeker pancarı kotası en son örneği? Yediden yetmişe ilaç bağımlısı yaptılar tüm toplumu, dünyada bizim kadar ilaç tüketen bir toplum yok, sıkı durun çinin nüfusu 1,5 milyar Cin’den daha çok kimyasal ilaç kullanıyoruz bu felaket bir durum, dünyadaki tıp otoriteleri alternatif tıpa yönelirken ülkemizdeki tabiplerin ,alternatif tıpa  bakış açıları çok farklı, sebebine gelince hani bir kibrit kutusundan fazla peynir yemeyin! diyenler yetiştirdiği tabipler? Bu tabipleri yetiştiren zihniyet bu milleti tereyağından, zeytin yağından, pamuklu yünlü giysilerden arındırıp hasta edebilmek için neler yapmadılar ki, türkü bile yaktırdılar, zeytin yağlı yiyemem basmada fistan giyemem diyerek bu milleti binlerce yılki alışkanlıklarımdan uzaklaştırıp, bir eroin bağımlısı gibi kimyasal, ilaç bağımlısı yaptı.

Bakın size bir örnek Türkiye'de kanser hastalarının aldığı kemoterapiden ölen bir hasta yok istatistiklerde, neden bizi zeytinyağından, tereyağından, uzaklaştıran insanların eğittiği tabiplere diyorlar ki sakının kemoterapi aldı öldü diye ölüm raporu tutmayın solunum yetmezliği? Çünkü dünya istatistik raporlarına girmesini, istemiyorlar?

“Bakın onkoloji, endüstrisi, tamamen Yahudi sermayesinin elinde, pahalı bir endüstri zarar görmesin diye bütün dünya fonologlarıyla ilgilenirler?

“Mesela İsrail’in” 6,5’ milyon nüfusu var yaklaşım 5 milyonu Yahudi, dünyanın en çok ilaç üreten ülkesi en az kimyasal ilaç kullanan ülkesi, yılda 60-70 kanser hastası ölür, bununda yarından çoğu Arap tır, yani Yahudiler kemoterapi almaz hiç alternatif tıpla tedavi olur!

“Yani demem odur ki, devlet politikası haline gelmelidir, muhalefetin yaptığı gibi ilaç firmalarının gazına gelmemek lazım, alternatif tıpa yönelmeliyiz dünyada sağlıkta bir numarayız doğru ama, kimyasal ilaç kullanımın dada çini geçmişiz, her evde çantalarca ilaç var, savunma sanayiye verdiğimiz millileştirme ehemmiyetini, ilaç sanayi dede vermeliyiz, çünkü hem petrole verdiğimiz para kadar para veriyoruz hemde kendi kendimizi zehirliyoruz. Ne demek Allah aşkına 1,5 milyar Çin’den 80, milyonluk Türkiye fazla ilaç kullanır mı, millî güvenlik kadar önemli, eğitim müfredatına girmeli ilkokul birinci sınıftan başlamalı eğitim ilaç bilgilendirilmelidir. Türkiye'deki yasak olan bitkilerin üretilmesi serbest bırakılmalı, kullanılan, zirai ilaçlar tamamen gözden geçirilmeli, kamu spotu olarak tanıtılmalı, ayranı şalgamı, şerbeti, özendirilmeli, alternatif tıp denetlenerek kimyasal ilaçsız tedaviler kolaylaştırılmalı, gerekirse sosyal güvenlik reçetesine girmeli.

“Birde dipnot, harf devriminden sonra İstanbul’da bir zaaf bir arabacı çağırır seferi bir liraya anlaşarak buradaki kitapları götür halice , dök der arabacı bir sefer yapar ikinci seferi yaparken bir Avrupa ülkesi sefareti görür bu kitapları nere götürüyorsun der halice dökmeye der, sefir efendi on beş lira versem bu kitapları bana verir misin der, arabacı vermez mi adam bir liraya taşıyor ,sefir efendi alır ve kitapların içerisinde ibn-i sina'nın  el yazması dünyada tek olan ilaç  kitabı kebiri vardı kitabı, Türkiye cumhuriyeti devleti resmi olarak defalarca fotokopisini istedi ama vermediler …

 

SELAM VE DUA İLE

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ozan Derdivar Arşivi
SON YAZILAR