BU TÜRKİYE’YE KARŞI SAVAŞ İLANIDIR

Reuters haber ajansı, ABD liderliğinde DEAŞ'a karşı kurulan uluslararası koalisyonun Suriye'deki ortaklarıyla 30 bin kişilik bir sınır koruma gücü kurmak için çalıştığını açıkladı. 

 

Habere göre, yeni sınır gücü terör örgütü YPG'nin liderliğinde kurulan Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) komutası altında olacak. Reuters, Türkiye sınırında kurulması planlanan sınır gücünün yarısının SDG'lilerden oluşacağını duyurdu.

 

Yeni gücün 30 bin kişiden oluşmasının hedeflendiği belirtildi. Açıklamada sınır güvenlik gücünün Türkiye ve Irak sınırını kontrol edeceği belirtildi.

 

Reuters'a konuşan üst düzey Türk yetkili, ABD'nin eğittiği 'Sınır Güvenlik Gücü' nedeniyle ABD'nin Ankara Büyükelçiliği maslahatgüzarının geçen hafta dışişleri bakanlığına çağırıldığını söyledi. 

 

Reuters'ın aktardığına göre, Yeni sınır gücü terör örgütü YPG'nin liderliğinde kurulan Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) komutası altında olacak. Reuters, Türkiye sınırında kurulması planlanan sınır gücünün yarısının SDG'lilerden oluşacağını duyurdu. Kurulacak yeni gücün ise 'yeni kayıt' olacağı söylendi. 

Oluşturulacak yeni gücün sınırda güvenlik noktaları kuracağı belirtildi. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrin'e operasyon mesajı vermesinin arkasından gelen bu açıklama çok büyük önem arzediyor. 

 

ABD’nin Türkiye ve Irak sınırına yerleştirmek amacıyla 30 bin kişilik ordu kurması Türkiye’ye karşı adeta bir savaş ilanıdır. Özellikle bu 30 bin kişilik ordunun yarısından fazlasının terör örgütü PKK nın oluşturacağı ise sınırlarımız için büyük bir tehdittir. 

 

Terör örgütü PKK nın düzenli orduya geçişi için önemli bir adım. Artık sınırlarımızda düzensiz ve dağınık bir terör örgütü değil, en son teknolojik silahlarla ve askeri araçlarla donatılmış düzenli bir ordu ile karşı karşıyayız. 

 

ABD bu açıklaması ile sıkıntılı bir sürece girildiğinin de ilanını yapmış bulunuyor. Bu açıklamanın neler getireceğini önümüzdeki günlerde yaşayarak göreceğiz. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur BAYRAM Arşivi
SON YAZILAR