Yıldıray ÇİÇEK

Yıldıray ÇİÇEK

Beyaz Saray kapısında talimat bekleyen CHP

CHP sözcüsü Faik Öztrak, MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin “Joe Biden CHP’nin üst aklıdır” içerikli sözlerine sosyal medya üzerinden “Bahçeli duymamış ama Biden’a başta biz olmak üzere hemen tüm siyasi partilerin liderleri gerekli tepkiyi gösterdi. Biri hariç: Erdoğan. Bahçeli Biden’la temas kurup kurmadığını aziz milletimize açıklaması gereken kişiyi kapısında bekçi olduğu Sarayda arasın.” şeklinde cevap vermiş…

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman CHP sözcüsü Faik Öztrak’a gereken cevabı verdi fakat CHP’den ihraç ettikleri eski milletvekili Yılmaz Ateş’in “ABD Başkan adaylarından Joe Biden “ Erdoğan’ı yıkmak için muhalefeti kullanmalıyız” demiş. 2008’de de Ankara Büyükelçileri “ABD’nin çıkarları için Baykal’ı CHP’nin başından defedip Kılıçdaroğlu’nu getirmeliyiz” demişti. 2010’da kurdukları komplo ile amacına ulaşanlar şimdi Türkiye’yi işgal etmek istiyorlar. O gün arkadaşlarımla azınlıkta kalmıştık. Şimdi Türkiyeyiz” sözleri de CHP sözcüsü Faik Öztrak için CHP içinden verilebilecek en okkalı cevap olmuştur.

PKK yayın organının yeniden servis ettiği Joe Biden’in New York Times gazetesine yapmış olduğu yedi ay önceki röportajda kullandığı “Türkiye’deki muhalefeti destekleyerek Erdoğan’ı devirmeliyiz” sözleriyle Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Önümüzdeki ilk seçimlerde dostlarımızla beraber iktidar olacağız.” Sözündeki uyum aslında arka planda ne dolaplar döndüğünün işaretidir.

O yüzden CHP sözcüsü Faik Öztrak’a Mevlana’nın “Dün dünde kaldı cancağızım. Bugün yeni şeyler söylemek lazım!” sözünü hatırlatmak lazımdır. ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan dün şunu yaptı, bunu yaptı’ diyen Faik Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu şimdi ne yapmaktadır?

Ne yapacak her türlü terörle mücadelede engel olmaya çalışıyor, tüm terör örgütlerine sahip çıkıyor, milli her politikayı gölgelemek ve kötülemek için siyaset yapıyor.

CHP’ye FETÖ kapısında bekçilik yaptırıyor.

CHP’ye YPG kapısında bekçilik yaptırıyor.

CHP’ye DHKP-C kapısında bekçilik yaptırıyor.

CHP’ye HDP kapısında bekçilik yaptırıyor.

CHP’ye terörist Demirtaş’ın cezaevi kapısında bekçilik yaptırıyor.

CHP’ye katil Esad’ın kapısında bekçilik yaptırıyor.

Hangi kapıda kiminle olduklarına bakmadan MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye “Saray kapısı” üzerinden eleştiri getiriyorlar. Oysa 7 Haziran seçimleri sonrası AKP ile koalisyon kurmak için nasıl yalvardıkları, nasıl ağıtlar yaktıkları arşivlerdedir.

7 Haziran seçimleri sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hürriyet gazetesinde çıkan röportajındaki şu sözlere Faik Öztrak ne diyecektir acaba?

* AK Parti ile koalisyon kurmanın CHP’ye oy kaybettireceği yorumları var. Siz ne düşünüyorsunuz?

Biz Türkiye’nin çıkarları için her türlü ödünü vermeye hazırız. Yeter ki Türkiye kazansın. Kurulacak koalisyon eğer Türkiye’ye önemli bir sıçrama yaptıracaksa, kısa vadeli oy kaybı yaşamaya razıyız. Uzun vadede böyle bir koalisyon öncelikle Türkiye’ye kazandırır. Sonunda aklıselim galip gelir, toplum bizim yaptığımız fedakârlığı dikkate alır. Dolayısıyla, uzun vadede partimizin yaptıklarının değeri anlaşılır.

*İş dünyasından ciddi anlamda AK Parti- CHP koalisyonu yönünde beklenti ve talep var. Bu konuda sizi arayanlar oluyor mu?

İş dünyası, dernekler, sendikalar, vatandaşlar... Her kesimden koalisyon konusunda talep geliyor.

* AK Parti ile görüşmeler olumsuz sonuçlanırsa, yani koalisyon kuramazsanız üzülür müsünüz?

Elbette üzülürüm. Ama şunu anımsatmak isterim ki, biz koalisyon konusunda kendi düşüncelerimizi samimi olarak, açıklıkla ortaya koyduk.

CHP’nin mantığından bakarak soruyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu yalvarmaları sonucu AKP-CHP koalisyonu kurulsaydı, biz CHP’ye sarayın neyi diye hitap edecektik?

Kaldı ki şimdi AKP-MHP koalisyonu kurulmadığı ve MHP’nin milli politikalar konusunda AKP’ye destek olmak için Cumhur ittifakı kurulduğu halde “saray kapısı” muhabbeti siyasi embesillik değil de nedir?

Meseleye “kapı” gözüyle bakacak olursak, CHP’nin hangi hain örgüt ve oluşumların kapısında gönüllü olarak durduğunu herkes görecektir.

Terör örgütü YPG’nin silahları ABD’den, YPG’ye siyasi destek Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, leşlerini sermek Cumhur ittifakından olunca herhalde Beyaz Saray’ın kapısına bağlananın CHP olduğunu herkes anlamaktadır.

Joe Biden ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir düşünce farkı var mıdır?

Aslında ikisinin beslendiği kapı Beyaz Saray kapısı değil midir?

Abdullah Gül aşığı Kemal Kılıçdaroğlu niçin Meral Akşener’in “Bizden CHP, HDP, SP ile yanyana gelerek Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklememiz istendi” şeklindeki itirafı içindeki talimat veren üst akılı açıklamıyor. Beyaz Saray’ın hangi kapısından Kemal Kılıçdaroğlu’na ulaştı acaba bu talimat?

MHP ve onun lideri Sayın Devlet Bahçeli, Türk milletinin varlığını ve geleceğini koruyacak milli bir kapı dışında başka bir kapı tanımaz. Türk milleti için de her konuda kale kapısı gibi duruş sergiler.

Onun-bunun kapısında “Türk milletine nasıl ihanet ederim?” diye projeler peşinde koşan CHP’nin MHP’ye vereceği ne akıl, ne de yapabileceği eleştirisi vardır.

CHP’nin beklediği tüm kapılar, Türkiye düşmanlarının toplandığı merkezlerdir. CHP sözcüsü Faik Öztrak, Türk milletine bu kapılarda poz veren CHP’yi anlatsın biraz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yıldıray ÇİÇEK Arşivi
SON YAZILAR