Yıldıray ÇİÇEK

Yıldıray ÇİÇEK

'Büyük Oyunda' nasıl figüran oldun Soner Yalçın?

Karanlık Oda’nın kurucusu Soner Yalçın “Devlet Bahçeli’ye hiçbir zaman önyargım olmadı." şeklinde son bir yazısı içinde vurgu yapsa da halen ve ısrarla MHP ve Devlet Bahçeli takıntısını sürdürüyor.

Geçmişte Doğu Perinçek üretimi olan, Yalçın Küçük’ten beslemeyi sürdüren CHPHDP-İP birlikteliğinin zaferi için seferberlikte olan birisi elbette MHP’yi ve Devlet Bahçeli’yi sevmez. Zaten sevmesini de beklemiyoruz. Ama yalanla, kara propagandalarla, algı çalışmalarıyla MHP ve Devlet Bahçeli üzerinden siyasi projeler peşinde koşamaz. Bizim karşı çıktığımız işte budur.

Önce “AKP-CHP ittifakı” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Bu yazısına “Küçük Bulgularla Beslenen Soner Yalçın ve Karanlık Oda’nın Tezgâhları” başlıklı yazımla cevap vermiştim. O yazısında MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye “siyasi menfaatlerini korumak için çatışmacı dil kullanıyor” iftirasını attı. “Erdoğan’ın altını oyan MHP”gibi ahlaksız bir cümleye imza atıp, CHP-AKP ittifakının kurulmasını istedi. O yazısında en trajikomik cümlesi ise PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile daha yeni yerel seçim ittifakı yapmış olan CHP’yi “Bu ittifakın amacının, yurtseverlik temelinde AKP-CHP ittifakını sağlamak olduğunu düşünüyorum!” şeklinde pazarlamasıydı.

FETÖ’NÜN, MHP KUMPASINA OMUZ VERDİLER

Gündemi takip edenler bilir, Oda Tv iddianamesinde Soner Yalçın’ın Erol isimli biriyle yaptığı telefon görüşmesinde “Abi bizim bir ODATV’miz var internet sitemiz, milletin anasını belliyoruz orda” dediği yer alıyor. Bunun meali kendinden olmayanlara, kafayı taktıklarına her türlü çirkefliği yapmak, çamuru atmaktır. Gerçekten de Soner Yalçın ‘Karanlık Oda’sında yıllardır dediğini yapmaktadır. İşin en garip tarafı ise Oda TV’ye yapılan operasyonu yöneten, Soner Yalçın ve arkadaşlarını tutuklatanlar FETÖ’cü hakim ve savcılar olmasına rağmen, Soner Yalçın’ın ‘Karanlık Oda’sı 1 Kasım seçimleri sonrası MHP’nin üzerindeki FETÖ operasyonuna omuz verdi ve çok belirgin bir şekilde Meral Akşener’i destekledi. MHP’nin kongre kararını verenler FETÖ’nün yargı çetesi olmasına rağmen, Meral Akşener’i tüm FETÖ’cüler desteklemesine rağmen, Soner Yalçın’ın ‘Karanlık Oda’sı da Meral Akşener’in propaganda merkezi gibi çalışmıştır.

Herkesin ırkını, kökenini, mezhebini, geçmişini araştırmakta hünerli Soner Yalçın, Isparta’da düzenlenen FETÖ operasyonunda Fethullah Gülen’in ele geçirilen notunda “Meral Akşener’e sahip çıkın. Onu koruyun” dediğini bilmez olur mu?

AKŞENER’İ NEDEN BIRAKTI

Meral Akşener İP isimli partiyi kurduğunda Oda TV yazarı olan Suat Çağlayan ve Ali Türkşen gibi isimler de bu partinin kurucuları arasında yer almıştı. Oda Tv’nin bir başka yazarı Nihat Genç de önce Meral Akşener’in partisine destek vereceğini açıklamış, daha sonra bu partinin Amerikancı-Natocu-Apo’cu çizgisine tepki göstererek uzaklaşmıştı.

Söz konusu MHP Lideri Devlet Bah-çeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunda “10 yıl önce, 5 yıl önce şunu demişti” diye videoları algı için kullanan Soner Yalçın’ın ‘Karanlık Oda’sı, iş Meral Akşener’e gelince onun Türkçe Olimpiyatlarındaki Fethullah Gülen güzellemelerini ve 2013 yılında Fethullah Gülen’in talimatıyla hazırlanan ‘Umut Yolcusu’ belgeselinde Fethullah Gülen’in ‘Dinler arası diyalog’ düşüncesinin 1980 askeri darbesine, sağ-sol ölümlerine bile engel olacak düzeyde olduğunu belirterek “Sayın Gülen’in yapmaya çalıştığı gibi farklı dinler arasında konuşmayı mutabık kalınabilecek noktaları ortaya koyabilmek için bir çalışma yapmanın hiç kimseye bir zararının olmadığı aksine faydasının olduğuna inanıyorum” sözlerini bir türlü yayınlamadı.

2014 yılında Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olmasını isteyen FETÖ trollerinin onun adıyla “Hocaefendi’yi bir gün herkes anlayacak! Ne mutlu şimdiden anlayana.” cümlesini sosyal medyada niçin paylaştıklarını haberleştirme ihtiyacı duymadı.

Soner Yalçın’ın “Karanlık Oda”sı bir gün olsun FETÖ’nün bir zamanlar Emniyet İmamı olan Kemalettin Özdemir’in söylediği “Meral Akşener İçişleri Bakanı iken beni çağırdı. Devletin gizli belgelerini notlar halinde bana yazdırıp, onları benimle Fethullah Gülen’e göndertti” sözlerinin takipçisi olmadı.

Oysa adı araştırmacı yazar !

GÜLEN’İ SAVUNMAK İÇİN SIRAYA GİRENLER

Çok ilginçtir FETÖ operasyonuyla cezaevinde yatan Soner Yalçın’ın bir yazarı da 32. Gün isimli televizyon programında Fethullah Gülen’i savunmak adına Cumhuriyet Gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya’ya “Şerefsiz gazetenin, şerefsiz yazarı” diyen, suikast sonucu öldürülen Dr. Necip Hablemitoğlu’na “Köpek, köpeksin sen”, “Aşağılık, aşağılık”, “Yeter ulan gargara yapma. Konuyu don lastiği gibi uzatıyorsun” şeklinde hakaretler eden, röportajlarını “Fethullah Gülen ile Global Hoşgörü ve New York Sohbeti” adıyla kitaplaştıran Nevval Sevindi isimli kadındır. Başkasına geldi mi “FETÖ arşivleri saçıldı” diye haber yapan Oda Tv söz konusu kendi olunca en azılı Fethullah Gülen taraftarlarını yazar yapmaktadır.

İşin başka bir acı tarafı da merhum Necip Hablemitoğlu’na bu hakaretleri eden Nevval Sevindi ile Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu şimdi Meral Akşener’in hayranı. Ne tuhaf dünya değil mi?

Aynı Soner Yalçın’ın onu ‘Karanlık Oda’da yazar yapması gibi…

FETÖ’nün Oda Tv operasyonu da tezgâh herhalde?

Yoksa Soner Yalçın bir kripto mu?

Neyse dönelim tekrar Soner Yalçın’ın “MHP ve Devlet Bahçeli” takıntılı yazılarına…

MHP DÜŞMANI

Soner Yalçın “AKP-CHP ittifakı” başlıklı MHP düşmanlığı yapan yazısından 1 hafta sonra “Cilalı Siyaset” başlıklı bir yazı yazarak aynı tavrını sürdürmüştür.

Soner Yalçın diyor ki;

  • MHP yönetimi, AKP ile CHP’yi birbirine düşürmek istiyor; “Türkiye İttifakı” talebini doğmadan boğmak istiyor. Başardı mı? Evet
  • MHP lideri, hâlâ siyasal ortamı gerecek seçim açıklamaları yapıyor.
  • “İnek hırsızını” savunarak anti-emperyalist olunmaz. Linçe neyin-kimin sebep olduğunu ortaya çıkararak anti-emperyalist olunur.
  • Bahçeli nereye koşuyor, nereye varmak istiyor? Yanında ülkeyi nereye sürüklüyor? Biz bu “Bahçeli filmini” 2000’li yılların başında seyretmedik mi?

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin neye tavır aldığı, ne düşündüğü gayet net iken Soner Yalçın niçin anlamamış rolü yapmaktadır?

Son dört yıldır PKK-HDP çizgi-sinde duruşu olan CHP’ye gösterilen tavrı niye anlamamış gibi yapıp, birde utanmadan CHP’ye “yurtsever” sıfatı veriyorsun Soner Yalçın?

Soner Yalçın CHP’yi “yurtsever” ilan ederken, CHP’nin başındaki Ke-mal Kılıçdaroğlu PKK’nın Suriye kolu olan YPG’yi “YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum” diye tarif eden birisi. Kemal Kılıçdaroğlu bu sözü 21 Ekim 2014’de söyledi. Bu düşüncesini sürdürüyor ki, hem Afrin operasyonuna karşı çıktı, hem de 31 Mart seçimlerinden çok kısa bir süre önce milyonların huzurunda “Türkiye’nin beka problemi yok. YPG bize saldırmaz” dedi.

AKP hükümeti Ahmet Davutoğ-lu’nun gidişiyle geçmişteki YPG-PYD hatalarından sıyrılmış ve 4600 YPG’li teröristi öldüren noktaya gelmişken, Kemal Kılıçdaroğlu ise 2014 yılından bu yana YPG’ye siyasi destek olmaktadır. Şimdi Afrin’de teröristlere yönelik operasyon yapanlarla, Af-rin’deki teröristleri korumaya çalışan CHP’yi nasıl “yurtseverlik” çatısı altında buluşturmaya çalışıyorsun Soner Yalçın?

AVUKATLIĞINI YAPTIKLARIN NE DİYOR ONA BAK

Hem de 20 Mart 2018 tarihinde “Bu “Büyük Oyunu” artık görmelisin… Mehmetçik… 8 Ağustos’ta hendek savaşında, 15 Temmuz darbesinde, 18 Mart’ta Afrin’de “Büyük Oyunu” yendi. Savaş henüz bitmedi…” cümlelerini yazan biri olarak bunu niye yapmaya çalışıyorsun?

Kaldı ki, bu “Büyük Oyunu” Türkiye’de hepinizden önce gören MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye iftira atarak, onun ülkülerini itibarsızlaştırmaya çalışarak şimdi kime hizmet ediyorsun? Bu bahsettiğin olayların hangisinde MHP Lideri Devlet Bahçeli düşmana taviz verdi?

Bu soruyu bir de “yurtsever” dediğin, şimdi avukatlığını yaptığın Kemal Kılıçdaroğlu’na sor…

“Hendek savaşı” diyorsun. Hendek ve çukur operasyonlarında Türk ordusunu “Büyük temizlik operasyonuymuş. Silip süpürme operasyonuymuş. Siz kimsiniz ya? Kimi nereden süpürüyorsunuz? Bu toprakların ancak kanalizasyonunu temizlersiniz. Başka da bir şeyi te-mizleyemezsiniz.” Sözleriyle terör örgütü PKK’ya karşı hedef gösteren terörist Demirtaş için avukatlığını yaptığın Kemal Kılıçdaroğlu ne diyor: “Selahattin Demirtaş saygın bir siyasetçidir. Selahattin beyin hapiste olmasını gerektiren ne var? Niye hapiste? Niye içeride. Hangi gerekçeyle içeride?”

Demek ki, CHP hendek savaşların-da PKK’nın saflarında yer aldı.

PKK’LILARA SAHİP ÇIKAN YAZI

Bu arada “8 Ağustos’ta hendek savaşında Büyük Oyunu yendik” diyorsun. Oda Tv yazarı yaptığın eski HEP milletvekili, eski DTP yöneticisi Mahmut Alınak’ın “Yarın Cizre, Sur, Şırnak, Nusaybin ve diğer kentlerde çocuklarımın ve kardeşlerimin öldürüldüğü kara bir gündür. Ve benim zincirlerimden boşalıp, kendimi azat ettiğim bir gün…” şeklinde PKK’lılara sahip çıkan yazısına göz yummuştun!

14 Aralık 2017 tarihli bu yazı hala ODA Tv’nin arşivinde yer almaktadır.

“15 Temmuz” diyorsun… Avukatlığını yaptığın Kemal Kılıçdaroğlu “15 Temmuz bir tiyatro” diyor.

Demek ki, CHP 15 Temmuz konusunda FETÖ saflarında yer aldı.

“Afrin” diyorsun. Başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP’nin tüm örgütleri “Afrin’e girilmesine karşıyız” diyerek seferberlik başlattılar. YPG’ye terör örgütü bile diyemediler.

Demek ki, CHP Afrin’de de YPG-PYD saflarında yer aldı.

Hani nerede “Büyük Oyun” dediğin konular Soner Yalçın?

Tüm büyük oyunlarda CHP düş-man safında ve yanında…

BÖLÜCÜLERE SAHİP ÇIKANLAR YURTSEVERMİŞ

MHP Lideri Devlet Bahçeli dün olduğu gibi bugün de CHP-HDP-İP birlikteliğinin Türkiye aleyhine yönelik bir proje olduğunu düşünüyor ve bu konuda taviz vermiyor. Evet, bunun adı sertlikse oldukça sert… Çünkü senin geçmişte bahsedip, şimdi figüranı olduğun “Büyük Oyu-nu” görüyor.

Soner Yalçın bu duruşa sen “çatışmacı dil” diyorsun?

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin bölücülerle yapılan ittifaka karşı duruşu “çatışmacı dil” ise, mazbatasını alır almaz Barzani’nin televizyonuna “Demirtaş’ın çizgisini çok beğeniyorum” diyen Ekrem İmamoğlu’nu, “Demirtaş’ın açıklamalarıyla, HDP’nin oylarıyla seçimi kazandık” diyen CHP’li Barış Yarkadaş’ı, “Seçimden önce yapılan Demirtaş’ın açıklamaları çok kıymetliydi. HDP ile faşizme karşı karşı omuz omuza mücadele ediyoruz” diyen, terör örgütü PKK’nın kurucularından terörist Sakine Cansız’ı “terörist olarak görmediğini” televizyonlarda ifade eden CHP İstanbul İl Başkanını niçin köşende bir gün olsun eleştiremedin Soner Yalçın?

Bölücülere karşı çıkan Devlet Bahçeli “çatışmacı dil”, bölücülere sahip çıkan CHP “yurtsever” öyle mi?

NASIL YENİLDİN YALÇIN

Soner Yalçın gerçekten merak ediyorum sen bu kafayı neyle yapıyorsun?

“İnek hırsızı” dediğiniz şehit yakını, şehitler için tepki gösteriyorsa kahraman olmasa da sempati toplar ama terörist Demirtaşlara, Sakine Cansızlara, terör örgütü PKK’ya, YPG’ye, terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’ye sahip çıkanlardan “yurtsever” değil, olsa olsa hainler topluluğu olur.

Anlat hele Soner Yalçın, daha önce gördüğün “Büyük Oyun” karşısında nasıl yenildin?

Ne karşılığı seni figüran yaptılar?

“Bizim bir ODATV’miz var internet sitemiz, milletin anasını belliyoruz orda” derken hedef Türk milleti mi?

CHP-HDP-İP birlikteliğinden olsa olsa bu olur…

 

 

Meral Akşener İP İsimli partiyi kurduğunda Oda TV yazarı olan Suat Çağlayan ve Ali Türkşen gibi isimler de bu partinin kurucuları arasında yer almıştı. Oda Tv’nin bİr başka yazarı Nihat Genç de önce Meral Akşener’in partisine destek vereceğini açıklamış, daha sonra bu partinin Amerikancı-Natocu-Apo’cu çizgisine tepki göstererek uzaklaşmıştı.

Soner Yalçın CHP’yİ “yurtsever” ilan ederken, CHP’nin başındaki Kemal Kılıçdaroğlu PKK’nın Suriye kolu olan YPG’yİ “YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum” diye tarif eden birisi. Bu düşüncesini sürdürüyor ki, Afrin operasyonuna karşı çıktı ve 31 Mart seçimlerinden önce “Türkiye’nin beka problemi yok. YPG bize saldırmaz” dedi.

“Büyük Oyunu” Türkiye’de hepinizden önce gören MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye iftira atarak, onun ülkülerini itibarsızlaştırmaya çalışarak şimdi kime hizmet ediyorsun? Bahsettiğİn olayların hangisinde MHP Liderİ Devlet Bahçeli düşmana taviz verdi? Bu soruyu bir de “yurtsever” dediğin, şimdi avukatlığını yaptığın Kılıçdaroğlu’na sor…

“15 Temmuz” diyorsun… Avukatlığını yaptığın Kemal Kılıçdaroğlu “15 Temmuz bir tiyatro” diyor. Demek ki, CHP 15 Temmuz konusunda FETÖ saflarında yer aldı.“Afrin” diyorsun. Başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP’nin tüm örgütleri “Afrin’e girilmesine karşıyız” diyerek seferberlik başlattılar. YPG’ye terör örgütü bile diyemediler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yıldıray ÇİÇEK Arşivi
SON YAZILAR