Yıldıray ÇİÇEK

Yıldıray ÇİÇEK

CHP, HDP ve Fasülye Üstü Pilav

CHP, HDP, Meral, Ümit, Halaçoğlu, Oğan…

Kim bunlar? 

CHP ve HDP yanında konumlanan referandumun "Hayır" çığırtkanları…

Birbirlerine bir âşık oldular, birbirlerinden ayrılamıyorlar…

Kemal Kılıçdaroğlu önce Meral Akşener'le yemekli toplantıda buluşuyor,  sonra şehitlerimiz ortada iken HDP Genel Merkezi'ne "teşekkür" ziyaretine gidiyor, sonra Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu ikilisini yemekli toplantıya davet ediyor ve onlarla buluşuyor.

CHP-HDP zaten son 3 yıldır muhteşem uyum içinde… 

Aralarından su sızmıyor.

Meral, Ümit, Halaçoğlu gibi tiplerde bu ekibe tam fasulye üstü pilav oldular. Referandum toplantılarını CHP'nin duyurduğu ve doldurduğu sol kültür çocuğu Sinan Oğan'ı ne zaman davet edecekler onu da merakla bekliyoruz.

Asıl merak ettiğimizde şu; CHP Akşener'i, Özdağ'ı, Oğan'ı HDP ile aynı masada ne zaman buluşturacak? 

Bunları sandıkta "Hayır" için buluşturma başarısını gösteren CHP'nin bunu başaracağından da şüphemiz yoktur.

Akşener, Özdağ, Oğan, Halaçoğlu gibi siyaset zavallıları, referandum öncesi "MHP'lileri, Ülkücüleri kandırmak için" sürekli "HDP referandumda evet diyor" yalanını işlediler ve sonra beraber hareket ettikleri, bir nevi genel başkan edindikleri Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandumdan iki gün sonra "Bütün üst düzey yöneticileri hapiste olmasına rağmen, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan tüm acılara rağmen, HDP'nin tüm seçmenlerine tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." şeklindeki HDP'ye teşekkürünü duymamazlıktan geldiler.

CHP-HDP ittifakı ortada iken bunlar Kemal Kılıçdaroğlu'nun peşine "Fareli Köyün Kavalcısı" misali takıldı gidiyorlar…

Akşener, Özdağ, Halaçoğlu bu yemekli toplantılarda Kemal Kılıçdaroğlu'na "Şehitler ortada iken HDP Genel Merkezi'ndeki o neşeli haliniz neydi, orayı niye ziyaret ettiniz?" diye sorabilmiş midir?

Akşener, Özdağ, Halaçoğlu bu yemekli toplantılarda "Hergün şehit verilirken, öldürülen PKK'LI teröristlere sahip çıkmak için yürüyüş yapan CHP milletvekillerini CHP'den ihraç edecek misiniz?" diye sormuşlar mıdır?

Sormazlar, soramazlar çünkü hala HDP'nin de verdiği "Hayır" oyları üzerinden yeni planlar yapıyorlar.

Bu toplantıların, bu ziyaretlerin ana nedeni 2019 yılındaki seçimlerde CHP-HDP omurgası üzerine yeni planlar yapmak ve hedefler koymaktır.

Akşener, Özdağ, Halaçoğlu bu durumdan rahatsız değil, bilakis çok memnundur. Zaten bir rahatsızlık duysalardı CHP-HDP birlikteliği ortada iken, bunlar referandum dönemi CHP ile birlikte hareket etmezlerdi.

Anayasa değişikliği için AKP-MHP birlikteliğine her türlü saldırıyı yapıp, CHP-PKK ekseninde buluşmayı kutsallaştıran bunlar, artık tamamen CHP'nin çok kullanışlı malı olmuşlardır.

Kemal Kılıçdaroğlu bunları nereye çağırsa, oraya koşturup gidiyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu'nu da HDP nereye çağırırsa o da oraya koşturup gitmektedir.

Çok ilginçtir CHP milletvekilleri de Kemal Kılıçdaroğlu'ndan daha çok cezaevindeki HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı övmektedirler. Bir ara cezaevine onu ziyaret etme ve ziyaret ettikten sonra övgülere boğma kuyrukları oluşturuyorlardı. Yoksa "2019'a kadar cezaevinden çıkarsa, onu Cumhurbaşkanı adayı yaparız" düşünceleri mi vardır?

CHP, HDP, Akşener, Özdağ, Halaçoğlu, Oğan birlikteliği mükemmel bir şekilde varlığını koruyor. Aman nazar değmesin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yıldıray ÇİÇEK Arşivi
SON YAZILAR