Yıldıray ÇİÇEK

Yıldıray ÇİÇEK

Demirtaş'ın çizgisini beğenmek, zaten 'gelin beraber yönetelim' demektir!

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu mazbatayı alır almaz, ilk icraatı Barzani’nin televizyonuna koşturup “Dolayısıyla Sayın Demirtaş’ın siyasette aktif olduğu dönemde çizdiği çizgiyi beğenenlerden biriydim. Gerçekten de barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkaran dili vardı. Bundan da çok mutluluk duydum. Hatta kendi adıma bunun Türkiye için bir fırsat olabileceğini ve birçok duvarı yıkabileceğini de dile getirdim. Bugün de hala aynı kanaatteyim.” açıklamasını yaparak şu an bölücü örgüte yardım ve yataklıktan içeride yatan terörist Demirtaş’ı övmek olmuştu.

Terörist Demirtaş’ın dili de, çizgisi de terör örgütü PKK’ya sonsuz hizmet taşırken, Ekrem İmamoğlu’nun onu abartılı ve yalan söyleyerek övmesi büyük tepkilere neden olmuştu. Terörist Demirtaş’ı öven sözleri üzerinden yaklaşık 1 ay geçmişti. Hiç kimse çıkıp da Ekrem İmamoğlu’nun bu sözlerini hatırlatarak “Bölücülükten içeride yatan birinin çizgisini nasıl beğeniyorsun?” gibi bir soru sormamış yahut soramamıştı.

Ekrem İmamoğlu’nu destekleme adına köşe yazılarında, televizyon programlarında her türlü kurnazlığı sergilemeye çalışan gazeteci Deniz Zeyrek nedense “HDP seçmenleriyle temas halindeyim. Şunu duydum: Kararımda etkili olan şey Demirtaş’ın attığı tweet. Siz de Demirtaş ile ilgili açıklama yapmıştınız. O da karşılık bulmuş. Bu konudaki duruşunuzda değişiklik var mı?” sorusunu sorma ihtiyacı hissetti. Bence 31 Mart’ta Ekrem İmamoğlu’na destek veren HDP’nin oylarının gevşememesi adına sordu. Soru da zaten gördüğünüz gibi Demirtaş’ın bölücülüğü ve teröristliği yok!

O ANLAYIŞTAN VAZGEÇMEMİŞ

Ekrem İmamoğlu’da bu soruya karşılık “Bir düşüncesini güne, zamana, oya göre evirecek çevirecek bir insan değilim. Olmayacağım. Habertürk kayıtlarına geçsin. Siyasi ömrüm, ömrüm ne kadar olursa. Demirtaş’ı yakinen takip etmiş birisiyim. Tanışmadık, keşke tanışsaydım. Ülkenin ihtiyaç duyduğu bir dille süreç yönetti. Takdir ettim. Bu yöntemini, bu siyaset anlayışını ‘beğeniyorum’ dedim. O dönemini, anlayışını beğenen birisiyim. Keşke o dil siyasi alanda herkesin söylemi olsa.” cevabını vererek “terörist çizgisini beğenen” anlayışından vazgeçmediğini ispatlamıştır. Ekrem İmamoğlu her daim terör örgütü PKK’ya hizmet eden Selahattin Demirtaş’ı öyle bir tarif ediyor ki, sanırsın iyilik meleği…

PKK’lı Demirtaş’ın “PKK’lı gençler onurumuzdur, sahip çıkacağız. Sahip çıkmamak onursuzluktur, cenazesine, evladına sahip çıkmamak onursuzluktur, bu vahşete sessiz kalmak onursuzluktur. Biz böyle bir onursuzluğu kabul etmeyeceğiz.” sözü bile başlı başına Ekrem İmamoğlu’nun kimi övdüğünü göstermektedir.

Askerimizi, polisimizi şehit eden, masum insanlarımızı öldüren terör örgütüne bu derece de sahip çıkan terörist Demirtaş nasıl oluyor da “Barış, uzlaşmacı bir dil”olarak takdim ediliyor akıl alacak gibi değil…

PKK’yı HDP’den, HDP’yı PKK’dan ayırmak zaten başlı başına bir ahmaklıktır. Terörist Demirtaş bile “HDP Öcalan’ın projesi” derken, HDP cici, PKK öcü demek sadece ihanete kılıf bulmak olur. Selahattin Demirtaş hem PKK’lı, hem HDP’lidir. Bunun aksini iddia etmek adamın akli dengesini sorgulatır. Kandil’deki Murat Karayılan, Duran Kalkan, Besa Hozat, Zerin Ruken isimli en düzey teröristbaşları da direkt Ekrem İmamoğlu’na destek vermişlerdir.

ŞÜPHELİ HALİ ZİRVEDE

Ekrem İmamoğlu bölücülükten içeride yatan, terör örgütüne yardım ve yataklık eden birini nasıl övebiliyor, onun çizgisini beğendiğini nasıl ifade edebiliyor? Her şeyden önce bu bir suçtur. Cumhuriyet savcıları niçin bu konuda görevlerini yerine getirmiyor? Bir de Ekrem İmamoğlu’nun Haber Türk ekranlarında bir soru karşısında verdiği cevap tartışılıyor.

Program sunucusu “PKK’ya, FETÖ’ye, yabancı basının seçimlerle ilgili bir mesajınız var mı?” diye soruyor. Ekrem İmamoğlu’nun verdiği cevap aynen başlangıç olarak şu: “Gelin Türkiye’yi beraber yönetelim”.

Devamında bu cümlesini toparlayan cümleler kuruyor elbette. Ama arada boşluk olmadan bu soruya direkt böyle bir cümle kurunca zaten şüpheli hali zirveye çıkıyor.

Bu cümleleri kullanarak eleştirenlere ise “Vay FETÖ kumpası, montaj, cümleler kesildi” gibi baskın propaganda yapmaya çalıştılar. Videonun o bölümünün tamamında sonradan toparlamaya çalışıyor ama aynı programda terörist Demirtaş’ı öven adam zaten “Gelin Türkiye’yi beraber yönetelim.” mesajını vermiş oluyor. Hatırlayın Muharrem İnce Cumhurbaşkanı seçilse CHP terörist Demirtaş’ı“Başkan yardımcısı” yapacaktı. Ekrem İmamoğlu kazansın, ilk işi cezaevine gidip terörist Demirtaş’ı ziyaret etmesi olmaz mı?

HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli 31 Mart seçimleri öncesi “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt’ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir.” demedi mi? HDP oyunu Ekrem İmamoğlu’na vermedi mi? Ekrem İmamoğlu da terör örgütünün siyasi uzantısı HDP hakkında şunları söylemedi mi?:

“İttifakımız içinde HDP’de var” “HDP seçmeni beni destekliyorsa başımın üstünde yeri var, onlara layık olmaya çalışıyorum” “HDP seçmeniyle ortak bir dil yakaladık” “HDP’nin oyunu almak için özel bir çalışma yapmaya gerek yok” “HDP bu ülkenin meşru partisi, onlara yapılanlara üzülüyorum”

Nasrettin Hoca’nın hesap, kazanın doğurduğuna inanıyorsunuz da, öldüğüne niye inanmıyorsunuz?

CHP, Ekrem İmamoğlu ve yancıları ne kadar çirkef ve arsız olursak üste çıkarız mantığını bir kenara bıraksın da, HDP, Kandil ve FETÖ niçin kendilerini umut olarak görüyor kamuoyuna bunu açıklasın… Terörist Demirtaş’ı öven Ekrem İmamoğlu zaten terör örgütlerinin çizgisinde çalışacağını da kabul etmiş oluyor. O yüzden arsız olunca haklı olmuyorsunuz. Sağa sola “bize kumpas kuruluyor” diye bağırıp durmayın !

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yıldıray ÇİÇEK Arşivi
SON YAZILAR