Yıldıray ÇİÇEK

Yıldıray ÇİÇEK

HDP'YE PAMUK PRENSES OLAN BÖKE

CHP'de birden yıldızı parlayan Selin Sayek Böke isimli bir bayan var. Siyasete girer girmez CHP sözcüsü olacak kadar hızla ilerledi. Bu bayan tartışılmak ve konuşulmak için dönüp dolaşıp MHP'ye ve Lideri Devlet Bahçeli'ye saldırıyor. Her saldırısından sonra duyduğu hakaretler, hakkında yapılan videolar, capsler ise izlenme rekorları kırıyor. Sanırım bu hale düşmekten büyük zevk alıyor.

Bu bayanın kamuoyuna yansıyan en büyük özelliği konu PKK'nın siyasi kanadı HDP olunca Pamuk Prenses olması, konu MHP olunca bir bayan üslubuna yakışmayacak derecede saldırganlaşmasıdır. 

"HDP'ye şefkat, MHP'ye nefret" paralosuyla hareket etmektedir.

MHP'ye "AKP'nin yedek lastiği" diyen, ama asker ve polis şehit eden PKK'ya lojistik destek sağlayan HDP'nin elindeki belediyelere kayyım atanmasına da "Hukuk hiçe sayılarak oy veren vatandaşın halkın iradesi yok sayılarak seçilmiş HDP'li belediyelerin kayyum yoluyla görevden alınması hiçbir biçimde kabul edilemez." diyerek tepki gösteren bu bayan, siyasette ihanete destek veren yeni bir yüz olmuştur.

İnanın suçunu bilen HDP,  kayyum atanan belediyelerine bu derecede bile sahip çıkmıyor, çıkamıyor. HDP'li belediyeler için ağıt yakmak Selin Sayek Böke gibilerine düşüyor. Ama mesele MHP ve Devlet Bahçeli'ye saldırmak olunca, CHP ve HDP birden aynı ağza bürünüyor. 

Bu iki partinin MHP ve Lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik saldırılarına bakın, kelime kelime, cümle cümle aynıdır. CHP'nin ruhuna HDP girmiş durumdadır.

Selin Sayek Böke, daha önce de HDP'ye işbirliği teklif etmişti. CHP zaten özellikle 7 Haziran seçimlerinden itibaren HDP'ye siyasi yavrusu gibi davranmaktadır. HDP ile koalisyon kurma peşinde koştular, HDP ile birlikte TBMM Başkanı seçme peşinde koştular. Şimdi de aynı duygu ve düşünceler havuzunda yüzüyorlar.

CHP bir konuda görüşünü açıklayınca "HDP acaba bu konuda ne düşünüyor?" demek durumunda kalmıyoruz. HDP bir konuda görüşünü açıklayınca "CHP acaba bu konuda ne düşünüyor?" demek durumunda kalmıyoruz. Aslında HDP'nin kendini kapatıp, direkt olarak CHP'ye katılması kendini daha güçlü kılacaktır. Terör örgütü PKK asker ve polislerimizi şehit ederken, bunlar "demokrasi, özgürlük, hukuk" naraları atarak PKK'ya daha çok sahip çıkma alanı bulacaktır!

Bu işten İmralı'daki teröristbaşı Öcalan bile çok memnun olacaktır. Siyasette yıldızı parlayan Selin Sayek Böke bu çabasıyla belki birleşen CHP ve HDP'ye yeni genel başkan olur.

Selin Sayek Böke, ruhuna giren HDP şeytanından oldukça memnundur.

Selin Sayek Böke'nin MHP ve Lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik saldırıları "Rakıyı fareye içirmişler de: "Kediyi bana buluverin" demiş." Sözünü hatırlatmaktadır. CHP'nin yeni yüzü, HDP'nin pamuk prenses ablası olan Selin Sayek Böke, sosyal medyada alay konusu olmaktan zevk alıyorsa MHP'ye saldırılarını sürdürebilir.

Ama tarih onu HDP ile birlikte anacaktır. Bu değişmez bir gerçek olmayı sürdürecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yıldıray ÇİÇEK Arşivi
SON YAZILAR