Yıldıray ÇİÇEK

Yıldıray ÇİÇEK

İçine HDP kaçmış CHP’liler

“Parti Meclisi Üyeliği” CHP’nin en etkili organı olarak biliniyor.

CHP’nin de Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan isminde bir “Parti Meclisi üyesi” var. Açıklamalarına baktığımda gerçekten CHP içindeki çok mert, çok dürüst bir adam profili çiziyor. CHP’nin çevirdiği dolapları saklamıyor, gizlemiyor. Dobra dobra anlatıyor. Hele CHP-HDP ilişkisi konusunda çok şeffaf… Birçoğu yaşananları gizlemek için kılıktan kılığa girerken, Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan çıktığı televizyon programlarında her şeyi açık seçik anlatıyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin tarifi gibi içine HDP kaçmış bir CHP’li işte…

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri öncesi ekranlara çıkıp “Dün bir toplantıdaydım. Belki haberiniz olmadı. CHP milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Ayhan Bilgen, İYİ Parti, Saadet Partisi, eski ANAP Partisi, hepsinin olduğu toplantı mesela. Ama eğer gerekiyorsa halkın, milletin çıkarınaysa gerekirse HDP ile de ittifak yapılır. Biz, bu millete inanıyoruz. Bu millet, aslında bunu istiyor.” açıklamasını yaparak yaşanan birlikteliği bir kez daha deşifre etmişti.

Hatta bu yüzden “Partilerin gizli ittifak toplantısını ifşa eden CHP’li” olarak haber sitelerine haber olmuştu.

Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan geçtiğimiz günlerde de Tv5 ekranlarında “HDP ile ittifak yapmanın milli bir görev olduğunu” söyleyerek şeffaf bir şekilde CHP’nin bakış açısını yine herkese göstermiş oldu.

Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan’ı işte bu yüzden mert ve dürüst görüyorum. Lafını kıvırmıyor, cümleleri oradan alıp buraya getirmiyor. Ne düşünüyorsa ‘pat’ diye onu söylüyor.

Mesela CHP’li Özgür Özel “HDP ile bizim gönül ittifakımız var” diyecek ya, lafı oradan alıp buraya, buradan alıp oraya götürerek söylüyor. Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan’a bakın hiç öyle mi?

CHP’liler gerçekten “HDP ile ittifak yapmanın milli bir görev olduğunu” düşünüyorlar. Bu göreve de son dört yıldır inandılar ve sürekli bu milli görevin vazifesini yerine getiriyorlar.

HDP üç seçimdir CHP’nin oylarıyla meclise girmektedir. Gerek 7 Haziran seçimlerinde, gerek 1 Kasım seçimlerinde, gerek 24 Haziran seçimlerinde hep CHP’li yöneticiler seçmenlerine “Barajı aşması için HDP’ye oy verin” çağrısında bulunmuştur.

CHP’liler bu milli görevi (!) öyle abartmışlardır ki, gün gelmiş düzenledikleri mitingde HDP-CHP bayrakları yanında teröristbaşı Öcalan’ın paçavralarını “Biji Apo” sloganı eşliğinde dalgalandırmışlardır.

Onbinlerce askerimizin, polisimizin, vatandaşımızın şehit olmasından sorumlu teröristbaşı Öcalan’ın “En iyi projem” diyerek kurduğu HDP ile ittifak yapmak nasıl bir milli görev onu elbette anlamak mümkün değil.

CHP HDP’yi ihanet yolundan çevirmiyor ki, sadece HDP’nin ihanetlerinde onlara destek oluyor. HDP’nin terör örgütü pkk’ya rağmen bir şey yapması mümkün değilken, CHP HDP ile nasıl bir ittifak yapacak Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan?

Teröristlere operasyon yapılıyor CHP buna karşı çıkıyor.

Terör örgütüne hizmet taşıyan HDP’li belediyelere kayyum atanıyor CHP buna karşı çıkıyor.

Terör örgütünün propagandasını yapan televizyon ve gazeteler kapatılıyor CHP buna karşı çıkıyor.

Terör örgütüne yardım ve yataklık eden milletvekilleri tutuklanıyor CHP buna karşı çıkıyor.

CHP’nin HDP aşkını alenen yaşamasını isteyecek kadar mert olan Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, sizin milli göreviniz asker ve polislerimizi şehit eden terör örgütlerine hayat öpücüğü vermek midir?

Türkiye Cumhuriyetini kuran bir partiyi, Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak isteyen partiyle nasıl ittifak yapmaya zorluyorlar ve utanmadan bunun adını nasıl “milli bir görev” olarak tanımlıyorlar anlamak gerçekten mümkün değildir.

CHP bu rezilliğinin farkında değil ama dışarıdan bakıldığında gerçekten HDP ile birlikte iğrenç bir görüntü veriyorlar.

Tek varlık sebebi teröre yardım ve yataklık olan HDP ile Atatürk’ün kurduğu CHP nasıl yan yana gelebilir?

Bunu hangi demokrasi, hangi özgürlük sağlayabilir?

“Demokrasi ve özgürlük adına HDP’ye sahip çıkıyoruz” diyen CHP, HDP’nin “Özgürlük ve demokrasi” adına ülkeyi bölme taleplerini de onaylıyor demektir.

Atatürk, Türk düşmanlarını perişan edip denize dökerken, içerideki hainleri birer birer astırırken vatanı bölme çabalarına asla demokrasi, özgürlük gözüyle bakmamıştı.

Bugünün CHP’si ise bölücü HDP ile ittifakı milli bir görev olarak görmektedir.

CHP hala Adana, Mersin, İzmir, Ankara ve İstanbul’da HDP ile “toplumu ürkütmeden nasıl ittifak yaparım” arayışı içindedir.

Teröristbaşı Öcalan’ı önderi olarak gören HDP ile “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diyen CHP’lileri yanyana getirme projesi gerçekten üzerinde durulması ve tartışılması gereken bir projedir.

CHP, HDP ile ittifakı milli görev sayacak kadar kutsallaştırıyorsa, CHP HDP’ye iltihak ederek meseleyi kökten çözebilir.

CHP bayrakları altında “Biji Apo” sloganı atmak yerine HDP bayrakları altında daha gür bir şekilde atabilirler.

CHP’nin HDP ile milli bir görevi olmaz. Sadece ihaneti ve hainliği paylaşabilirler. CHP’de son dört yıldır zaten bunu yapıyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yıldıray ÇİÇEK Arşivi
SON YAZILAR