Yıldıray ÇİÇEK

Yıldıray ÇİÇEK

İki siyasi meddah birbiriyle yarışıyor!

Son günlerde siyasi meddahlık işine kendini iyice saran iki kişi var. Birisi Kemal Kılıçdaroğlu, diğeri Ahmet Davutoğlu…

Kemal Kılıçdaroğlu siyasi meddah üretimleriyle haftalardır konuşuluyor. “Tutmayın küçük enişteyi” modeli Ahmet Davutoğlu da onunla mizah rekabetine girmiş durumdadır. Her ikisi de kafayı MHP Lideri Devlet Bahçeli ile bozdu. Konuştukça rezil oluyorlar. Rezil oldukça konuşmaya devam ediyorlar.

Kemal Kılıçdaroğlu son bombasını da CHP Grup Toplantısı’nda şöyle patlattı:

Sayın Bahçeli bilsin. Iraklı Türkmenlere kim yardım yaptı, biliyor musunuz? Biz yaptık. Ama bunun reklamını yapmadık. Suriye’deki Türkmenlere Mustafa Kemal’in Arapça Nutuk’unu gönderen biziz. Sen ne diyorsun kardeşim? Bizim işimiz reklam değil.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yine “Dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı” vakası…

Iraklı Türkmenlere Arapçasını gönderdik” dediğin Nutuk’u sen Türkçesini anlayarak okudun mu acaba Kılıçdaroğlu?

Okusaydın Atatürk’ün miras bıraktığı CHP’yi terör örgütlerinin siyasi karargâhı haline getirmezdin…

CHP ‘Türkmenlere yardım yapmış mı’ diye geçmişteki haberlere baktım. Kemal Kılıçdaroğlu “reklamını yapmadık” dese de tüm medya çağrılarak 2015 yılında “Türkmenlere” diyerek gönderilmiş tırları var…

Ama yapmaya çalıştıkları aynı şimdi yaptıkları gibi bir yandan terör örgütünün siyasi uzantısı HD(P)KK ile ittifak ve iş birliği yapıp, diğer yandan onların şehit ettiği askerin, polisin cenaze törenine katılıp poz vermektir. Yani ortada büyük bir ikiyüzlülük vardır. Çünkü 81 ilden Kobani’ye de yardım toplayıp tır gönderen CHP’nin, terör örgütü YPG ile nasıl dirsek temasında olduğunu tüm dünya biliyor.

Irak’taki Türkmenlere yardımcı olduk” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Barzani’nin Türkmenlerin topraklarına el koymak için yaptığı referandum girişimine nasıl bir tavrı olmuştu?

Hatırlayalım mı?

Barzani’nin 25 Eylül 2017’de yapmaya kalktığı bağımsızlık referandumuna destek vermek için Türkiye’deki çeşitli kuruluşların oluşturduğu “Referanduma Destek Komitesi” Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etmişti. Basına kapalı olan görüşmenin ardından açıklama yapan Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesut Tek, “Görüşme oldukça olumlu bir atmosferde geçti. Olumlu bir görüşme oldu” demekle yetinmiş, Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden ekipte bulunan Özgürlük ve Sosyalizm Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ise Kılıçdaroğlu’nun bağımsızlık referandumuna bakışını “Kemal Kılıçdaroğlu görüşmemizde bütün milletlerin olduğu gibi Güney’in de referanduma gitmeye hakları olduğunu söyledi.” şeklinde izah etmişti. Yani beş yıl önce, Türkmenlere iki yardım tırı gönderdiğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, üç yıl önce de Kerkük’teki ve diğer bölgedeki Türkmenleri böyle satmıştı. Barzani’nin referandum yapmaya kalktığı günlerde, hatırlayın Barzani’ye destek olmak için PKK’lı teröristler Kerkük’e gelmişti. Türkiye’nin kararlı duruşundan sonra, Barzani ve PKK’lı teröristler arkasına bakmadan Kerkük’ten kaçmış ve Kerkük’ün her yerine Türkmen bayrakları asılmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’de Cumhurbaşkanı olsaydı, Kerkük’te çoktan Barzani ve PKK’nın paçavraları sallanıyor ve Türkmenler yok ediliyor olacaktı.

Zaten Irak topraklarında yer alan Kandil’deki PKK’lı teröristbaşları, CHP’yi Türkmenlere yakın bir parti olarak görseydi, yerel seçimlerden önce kamera karşısına geçip CHP’nin adayları için açıkça oy istemezlerdi. CHP de zaten Türkmenlere sahip çıkan bir parti olsaydı Türkmenlerin topraklarını gasbetmeye çalışan PKK’nın, YPG’nin, PYD’nin yoldaşlığını yapmazdı. O yüzden Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda da siyasi meddahlık yapmasın…

Türkmenler Suriye’de terör örgütü YPG’ye karşı çarpışırken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin tüm unsurlarıyla YPG’ye sahip çıktığını kim inkâr edebilir?

O yüzden Kemal Kılıçdaroğlu “Türkmenlere yardım tırı gönderdik” masalını bizlere anlatmasın. Sağa- sola Atatürk’ün Nutuk’unu göndermeyi bıraksın da otursun ilk önce kendisi okusun.

CHP’yi kuran Mustafa Kemal Atatürk “Hep kabul ettiğimiz esaslardan birisi ve belki birincisi olan hudut meselesi tayin ve tespit edilirken hudud-u millimiz İskenderun’un cenubundan geçer, şarka doğru uzanarak Musul’u, Süleymaniye’yi, Kerkük’ü ihtiva eder. İşte hudud-u millimiz budur dedik !” derken, mevcut CHP’yi yöneten Kemal Kılıçdaroğlu Kerkük’ü, Musul’u Peşmergelere, PKK’lılara teslim etmeye çoktan hazır. Kemal Kılıçdaroğlu, Türkmenlere iki tır göndermekle (bu da şüpheli) bu ihanetlerinin üzerini asla örtemezsin. Ne kadar siyasi meddahlık yaparsan yap, bak ihanetler yine örtülmüyor.

SEROK AHMET, AVARE KASNAK GİBİ DÖNÜP DURUYOR

Adam hem komik, hem tuhaf… Hem HD(P)KK’nın her şeyine sahip çıkıyor, onların her şeyine destek veriyor, hem de HD(P)KK’nın “önderimiz” dediği teröristbaşı Öcalan’ın üzerinden tarihin en büyük terörle mücadelesi yaşanırken Cumhur İttifakı’na saldırıyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’den hak ettiği cevapları aldıkça çıldırıyor, çıldırdıkça saçmalamaya devam ediyor. Yine demiş ki: Gürültü çıkarmak demiş Bahçeli ses çıkaramadığı için bizim sesimizi gürültü zannediyor. Neye ses çıkaramıyor? Öcalan’ı televizyona çıkardılar, ses çıkarmaz. Bir akademisyen Abdullah Öcalan’dan mektup getirir, yasalara aykırı olarak ses çıkarmaz.

Geçen gün hepsine cevap verdim. O yazıdan sonra rezil olup, bir daha bu işlere girmemesi lazımdı ama aklınca yine takıldığı yerden algı yapmaya çalışıyor. Cumhur İttifakı’na ne diyeceksin Serok Ahmet? Son dört yıldır öldürülen 15 bine yakın PKK’lı teröristi Öcalanlarla iş birliği yaparak mı öldürdünüz diyeceksin? Terörle mücadele Türkiye, Irak, Suriye sınırları içinde sürerken gerçekten ne saçmalıyorsun sen Serok Ahmet? Daha iki gün önce Ağrı’da 6 PKK’lı terörist öldürüldü. Kandil’in her türlü renkte yer alan elebaşları bir bir öldürülüyor. Dediğinle, yapılan arasında benzerlik nedir?

Geleceği olmayan Gelecek Partisi’ni kurduğun günden beri bozuk plak gibi Apo’nun mektubu diyorsun, başka bir şey demiyorsun? Ne oldu Apo’nun mektubuna? HDP ve Kandil, teröristbaşı Öcalan’ın mektubu ortaya çıkınca ne dedi?

Biz Önder Apo’nun mektubundan gereken mesajı aldık. Stratejimiz değişmedi. CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nu destekliyoruz” demedi mi?

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, teröristbaşı Öcalan’ın mektubunu “PKK’nın siyasi izdüşümü olan HDP’nin, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayına vermiş olduğu açık çek, verdiği katkı, gösterdiği yoğun ilgi ve alaka milletimizde büyük bir infiale neden olmaktadır. HDP ve Kandil, CHP’nin yanında hizalanmıştır. HDP-PKK-teröristbaşı ve terörist Demirtaş arasındaki derin çatlakların çok boyutlu analiz ve yorumu elbette yapılacak, nihai olarak İstanbul içine çekilmek istenen girdaptan 23 Haziran’da tamamıyla kurtulacaktır.” şeklinde değerlendirmesi nasıl suskunluk olabiliyor?

Serok Ahmet, o günlerde senin Apo’nun mektubuna karşı çıkan bir açıklaman olmuş muydu?

Serok Ahmet, o günlerde senin “Sayın Öcalan’ın açıklaması ile HDP’nin şimdiye kadar yürüttüğü siyaset birbiri ile örtüşmektedir.“ açıklaması yapan HDP’ye karşı bir açıklaman olmuş muydu?

Serok Ahmet, o günlerde Kandil’deki tüm teröristbaşları, HDP Eş Başkanları “CHP adaylarını destekleyeceğiz” açıklaması yaptığında karşı bir açıklaman olmuş muydu?

Yoksa “ben teröristbaşı Öcalan’a karşıyım ama Kandil’deki tüm teröristbaşları dostum olur” mu diyorsun?

Kaldı ki, çözüm sürecinde teröristbaşı Öcalan’ın mektuplarına nasıl postacılık yaptığını geçtiğimiz günlerde yazmıştım. Yaptığın her şey tarihin arşivlerinde yer alıyor. Yoksa “Öcalan’ın mektuplarını sadece ben kullanırım” mı diyorsun?

Serok Ahmet, inan kendini rezil ediyor, inan çok saçmalıyorsun…

Öcalan’a karşı isen niçin HD(P)KK’yı korumak için kendini parçalıyorsun? Terör örgütüyle mücadele eden hükümetin önüne Kahpe Bizans filmindeki kadının sahnesi gibi “onlara dokunmayın, bana dokunun” diye niye atlıyorsun?

Terör örgütlerine karşı tavizsiz mücadele veren, binlerce terörist kellesi alan Cumhur İttifakı’na saldırırken, terör örgütüne alenen yardım ve yataklık eden HD(P)KK’yı savunurken hiç mi yüzün kızarmıyor?

Biji, Serok” sıfatları teröristbaşı Öcalan ile özdeşleşmiş sıfatlar iken niçin böyle anılmak için kendini parçalıyorsun… Teröristbaşı Öcalan’dan sonra yerine geçmeyi mi hayal ediyorsun?

Serok Ahmet, HD(P)KK’ya iyice yanaş belki hayallerin gerçekleşir. Küçük enişte Serok Ahmet, küçük Öcalan olma yolundasın… Allah akıl, fikir versin… Bir de diyor diyor “Ben Türkmen’im” diyor. Tüm Türkmenler bir araya gelip, “küçük Öcalan” olma yolundaki bu adama dava açmalıdır. Türkmenler böyle bir lekeyi üzerinde taşımamalıdır. Gerçek ırkı, soyu neyse Serok Ahmet hayalleri peşinde öyle koşması sağlanmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yıldıray ÇİÇEK Arşivi
SON YAZILAR