Yıldıray ÇİÇEK

Yıldıray ÇİÇEK

Miço Rıza, CHP'nin kayığına binince hafızayı kaybetti!

TÜRKİYE, Amerika’nın “Kara gücüm” dediği PKK/PYD ile açık bir savaş yürütüyor. Böyle bir dönemde CHP yönetiminin Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında olması gerekmez mi?

      Ama görüyoruz ki:

      – Kemal Kılıçdaroğlu işareti veriyor, partinin basın sözcüsü Selin Sayek Böke; hükümetten “Çözüm Süreci” denilen ihanet sürecini yeniden devreye sokmasını istiyor.

      Bilelim ki konuşan; Selin Sayek Böke değil, Kılıçdaroğlu…

      Hani bu CHP değil miydi AKP’ye, “Çözüm Süreci’nde Türkiye’yi teröre teslim ettiniz!” diye vuruşlar yapan?

      – Artık iyi biliyoruz: Kılıçdaroğlu, PKK’ya destek olacak önerileri kendi söylemez, adamlarına söyletir. Bunların başında gelen de Amerikan gizli servisi ile bağlantılı olduğu ABD belgelerinde ortaya çıkan Sezgin Tanrıkulu’dur. O ve bazı genel başkan yardımcıları, PKK ile bağlantılı oldukları için açığa alınan örgüt öğretmenlerine arka çıktılar.

      CHP yönetimine soruyorum: Bu öğretmenler değil miydi bölgedeki okullarda ali kıran baş kesen olanlar? Bunlar değil miydi, bölgede, “Kürdistan’ı kuruyoruz. Haydin sömürgeci Türklere karşı savaş için örgüte gideceksiniz!” diyerek öğrencileri dağa yollayan? Kılıçdaroğlu kimin yanında? Kandil’in mi, Ankara’nın mı?

      – Güneydoğu’daki HDP’li belediyeler, dağa çöp götürüp oradan militan ve bombalar getirdi. Örgüt elemanlarını belediyelerde besledi. Yetmedi, sokakları PKK militanlarının direnmesi için kazarak mevzi haline getirdi. Örgüte baş eğmeyenleri baskı altına aldı. Bölgede etnik temizlik yapan PKK’nın yasal ayağı oldu. Açık açık suç işleyen bu belediye başkanları görevden alınınca Kılıçdaroğlu işareti verdi, yardımcıları feryat etti. PKK’ya militan devşiren öğretmene arka çıkmak, PKK’ya açık destek vermek değil de nedir?

      İLGİ YENİ DEĞİL

      Elbette bu ilginin bir geçmişi var. 7 Haziran 2015 seçimlerinden önce, Kılıçdaroğlu ve ekibi, HDP’nin Meclise girmesi için kampanya başlattı. Bazı CHP’liler HDP’ye oy verdi. Seçim sonrasında CHP ile HDP “Demokratik Blok” adını verdikleri sözlü anlaşmayla kararlaştırılmış siyasal ittifak bile kurdular. 1 Kasım 2015 seçimlerine de böyle gittiler.

      Ve, Türk milleti bunu görünce, AKP’den çektiği yüzde 10’luk desteği geri vererek, onu yeniden tek başına iktidar yaptı.

      AKP’nin yeniden iktidar olmasının temel sebebi, Kılıçdaroğlu ve ekibinin işte bu HDP/PKK sevgisidir.

      Kılıçdaroğlu’ndaki derin PKK sevgisinin nedenleri var:

      – PKK, Amerika tarafından Orta Doğu’nun etnik kimlik üzerinden parçalanması için kullanılıyor. Bu kanlı örgütü ayakta tutan, ABD ve Avrupa…
      – Kemal Kılıçdaroğlu da Amerika’nın bölgedeki politikalarına destek vermesi için CHP’nin başına getirildi. Kılıçdaroğlu’nun bir Amerikan darbesiyle CHP’nin başına getirilmesinden sonra neler oldu?
      – TESEV gibi Sorosçu vakıfların ideologları, CHP’den milletvekili yapıldı.
      – Fethullahçılar, genel başkan yardımcılığı koltuğuna bile oturtuldu.
      – Tayyip Erdoğan’ın Barzanici bürokratı Murat Özçelik, CHP’de milletvekili ve genel başkan yardımcısı yapıldı.
      – CHP Gençlik Kolları da PKK-FETÖ çizgisindekilere teslim edildi. CHP’li gençler Sivas Madımak anmasına gitmezlerken, Kobani’deki PKK’lılara destek ziyareti bile yaptılar.
      – İstanbul’dan milletvekili yapılan PKK avukatı Sezgin Tanrıkulu, genel başkan yardımcılığını sürdürüyor.
      – Büyük Atatürk’e soykırımcı diyen Selina Özuzun Doğan, Kılıçdaroğlu kontenjanından milletvekili yapılarak ödüllendirildi.

      Ya CHP ideolojisine yapılanlar?

      – 6 OK açık açık sansür edildi… Seçim afişlerinde kullanılmadı.
      – Kılıçdaroğlu uzun süre “Atatürk” demedi.
      – “1930’ların CHP’si değiliz!” diyerek, Büyük Atatürk’ün şanlı devrim yıllarını reddetti.      

      Kılıçdaroğlu’nun başka günahları da var ama yerim yetmiyor…

      Söyleyin CHP’li dostlar: Bu Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün fikirlerine, ideolojisine, eylemlerine ters davranmıyor mu? Atatürk yoluna ihanet eden birisini partinin başında tutmak vicdanınızı sızlatmıyor mu?”

***

      Bu yazıyı baştan sona okudunuz değil mi?

      Bu yazıyı Doğu Perinçek’in kayığında iken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kayığına geçen Rıza Zelyut yazmıştı. “Kılıçdaroğlu’nun derdi ne?” başlıklı bu yazıyı 2016 yılında Aydınlık gazetesindeki köşesinde kaleme aldı. Yazının bütünlüğü bozulmasın diye 3-4 cümle hariç tamamını köşeme koydum.

      Anlamayanlar için tekrar özetliyorum.

      “Türkiye, PKK-PYD ile mücadele ederken; CHP, Türkiye’nin yanında değil” diyor.
      “CHP, çözüm sürecini tekrar istiyor” diyor.
      “Kılıçdaroğlu, PKK’ya desteğini başkası üzerinden söyletiyor” diyor.
      “ABD gizli servisleriyle bağlantılı, PKK destekçisi kişileri, CHP’de en yüksek göreve getirdi” diyor.
      “PKK üyesi olmaktan açığa alınan öğretmenlere CHP sahip çıktı” diyor.
      “Kılıçdaroğlu Ankara’nın mı, Kandil’in mi adamı?” diye sorguluyor.
      “Terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yapan HDP’li belediyelere kayyum atanmasına Kemal Kılıçdaroğlu feryat ediyor” diyor.
      “7 Haziran seçimlerinde PKK’nın partisi HDP’yi Meclise CHP taşıdı” diyor.
      “AKP’nin 1 Kasım’da tekrar tek başına iktidar olmasının tek sebebi, Kılıçdaroğlu ve ekibinin işte bu HDP/ PKK sevgisidir” diyor.
      “Kemal Kılıçdaroğlu’nun derin PKK sevgisi var” diyor.
      “ABD, Orta Doğu bölgesinde PKK’yı etnik kimlikler üzerinden bölücülük yapması için kullanıyor. Kemal Kılıçdaroğlu, Orta doğu bölgesinde ABD’nin politikalarını desteklemesi için CHP’nin başına getirildi” diyor.
      “Kemal Kılıçdaroğlu, ABD darbesiyle CHP’nin başına getirildikten sonra Sorosçular, Fethullahçılar, Barzaniciler, PKK’lılar, Atatürk düşmanları, 6 ok düşmanları CHP’yi ele geçirdi” diyor.

      Bu cümleleri yazan Rıza Zelyut şimdi çıkmış CHP’nin gazetesi Yurt’ta “Bahçeli Kimin Kayığında” başlıklı yazı yazıyor, “Yine CHP’ye saldırdı, yine Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret etti. Kim? AKP’nin adı konulmamış başkan yardımcısı Devlet Bahçeli…” girişiyle AKP’nin geçmişte yaptığı yanlışlar üzerinden örnekler vererek her cümlesinin sonunda MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye “Bunları yapan CHP lideri midir, AKP lideri midir?” sorusunu yöneltiyor…

      Şaşkın Rıza Zelyut, 2016 yılında CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ne hale düşürüldüğünü yazmışsın ya işte… “Osmanlı’da Oğlancılık” kitapları yazmak için kendini heder ettiğinden daha 3 yıl önce yazdığın yazıları hatırlayamıyorsun.

      AKP’nin geçmişte yaptığı hatalarından verdiğin örneklerin bazıları doğru. Peki, verdiğin örnekleri şimdi AKP mi yoksa CHP mi yapıyor? CHP hakkında senin yazdıkların her şeyi özetliyor. Yazında AKP’nin yaptığına dair ne yazdıysan, CHP şimdi onu yapıyor.

      AKP, HDP-PKK-YPG’ye karşı mücadele ediyor, CHP ise onlara sahip çıkıyor.

      AKP, FETÖ’ye karşı mücadele ediyor, CHP onlara sahip çıkıyor.

      Bre şaşkın kendin yazmışsın ya “Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’nin Orta Doğu politikalarına hizmet için CHP’nin başına darbeyle getirildi” diye…

      Silahını ABD’nin verdiği terör örgütüne “YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum” ve “Türkiye’nin beka sorunu yok, ABD’nin desteklediği YPG bize saldırmaz” diyerek sahip çıkan ve tüm CHP yönetiminin sahip çıkmasını isteyen Kemal Kılıçdaroğlu BOP’çu olmayacak, Afrin’de elinde ABD silahı olan 4600 teröristi temizleyen iradenin arkasındaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli, BOP’çu olacak öyle mi?

      Hay senin aklına, fikrine, kalemine, köşene, gazetene, partine…

      PKK’nın, HDP’nin, YPG’nin, FETÖ’nün suyunda kayığını yüzdüren CHP’nin kucağına oturup, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye “Tertemiz Türk çocuklarını aldatmada rol aldığını ne zaman idrak edeceksin?” deme alçaklığını nasıl gösterebiliyorsun?

      Tarihin en büyük terörle mücadelesi yapıldı ve yapılmaya devam ediyor mu? Ediyor.

      Cumhur İttifakı’nın milli duruşu Türkiye’ye hâkim oldu mu? Oldu.

      CHP kayığında miçoluk yapan Rıza Zelyut, Devlet Bahçeli hangi konuda Türk çocuklarını aldattı?

      Bu ülkede artık Habur, Dolmabahçe, Çözüm Süreci yaşanmıyorsa bu mu aldatma?

      Barzani, Kerkük’teki korsan bağımsızlık referandumundan arkasına bakmadan kaçtıysa, Kerkük’te Türkmen bayrakları dalgalandıysa bu mu aldatma?

      Terör örgütlerine karşı Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Operasyonu, Barış Pınarı gibi büyük operasyonlar yapılıyor ve sonuç alınıyorsa bu mu aldatma?

      CHP kayığındaki miço Rıza, sen 3-4 yıl önce CHP’yi bizden iyi tarif ediyordun. Türk çocuklarını aldatan biri varsa Kemal Kılıçdaroğlu gibi siyasiler, senin gibi yazarlardır.

      CHP’nin Yurt gazetesinde yazınca, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki düşüncelerin mi değişti?

      İhanet kayığında miçoluk yapan Rıza Zelyut, sana tavsiyemiz haddini bil… Bu hafıza bozukluğundan başına çok iş gelir. Şimdi bu yazıyı tekrar okuyacak olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’lilerin yüzüne nasıl bakacaksın?

      İhanet kayığında miçoluk için her şeye katlanırsın değil mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yıldıray ÇİÇEK Arşivi
SON YAZILAR