Yıldıray ÇİÇEK

Yıldıray ÇİÇEK

Namuslulara iftira atan ve ona sahip çıkan namussuzlar!

‘Gazeteci Sabahattin Önkibar saldırıya uğradı’

İftara yakın bir vakitte medyaya bu haber düştü. Nedense ilk aklıma gelen “kesin bir namus davası ya da kumar borcu yüzünden” düşüncesi olmuştur. Sürekli bu konularla anılan birinin, bu konulardan biriyle başına iş alması da kimseyi şaşırtmaz. Gelin en başta şunu kabullenelim. Sabahaddin Önkibar denen müptezele “gazeteci” demek tüm bu işi namusuyla, ahlakıyla yapan gazetecilere yapılmış bir hakarettir.

Özel yaşamında yaptığı ahlaksızlıklar varsa o kendini bağlar. Ama kamuoyuna yansırsa biz de onları değerlendirir ve eleştiririz. Zaten yansıyan taciz olaylarını, adının geçtiği dolandırıcılık olaylarını da yazmıştık. Ama basit kalemiyle, kirli diliyle insanlara iftira atması, çamur bulaştırması kamuoyunun meselesi haline gelmiştir. Kalemi eline alıp ona-buna iftira atmak, sırf MHP düşmanlığında kullanılmak üzere çıkarıldığı televizyonlarda çamur banyosu yapmak bu kadar basit olmamalıdır. Böyle birine “gazeteci” demekte şerefsizlik olur.

FETÖ’DE KASETİN Mİ VAR?

Bu adam hakkında o kadar iğrenç şeyler biliyoruz ki; bazen yazılmıyor, söylenmiyor işte… Herkesi kendi gibi bilmesi, insanların namusuna rahat bir şekilde iftira atması onun bastırılmış psikolojisiyle alakalıdır. Eline kalem alıyor yazıyorsun. Yaz! Televizyonlara çıkıp çemçük ağzınla yorumlar yapıyorsun.

Yap! Ama edebinle, adabınla siyasi eleştirin varsa onu yap. İki de bir “Devlet Bahçeli’nin kaseti var” imasını niçin yaparsın? Ne güzel sözdür: Başkasının namusunu çalan, kendi namusunu kaybeder.

FETÖ’cü p*çlerin yurt dışından sahte sosyal medya hesaplarıyla MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi itibarsızlaştırmak için attıkları iftiraya niçin bu kadar sarılıyorsun? Hayırdır FETÖ’nün elinde senin kasetlerin var da seni bu işlere mi zorluyorlar?

Savcılıktan ifade için “Gel bakalım onun-bunun çocuğu nerde bu kaset?” diye çağrıldığında da süt dökmüş kediye dönüyorsun. Kem küm… Yine çağrılacaksın, yine aynı ezikliği yaşayacaksın. Milyonlarca oy alan bir partinin genel başkanına, Ülkücü Hareket gibi heyecanı en yüksek, tavrı aksiyon olan bir hareketin liderine böyle iftiraları atar, Ülkücüleri tahrik edersen bunun bir gün elbette faturası olur. Sonra hep bir ağızdan Ankaralı Turgut’un şarkısını söylerler arkandan…

“Biraz hızlandın şımardın Hep meydan senin sandın Şimdi ortalarda kaldın Onun bunun çocuğu” Tüm bunları bir tehdit manasında söylemiyorum. Türkiye’nin sosyal gerçekleri bunlardır. Bu ülkede namusunu korumak adına yapılan her hareket alkış alır, destek bulur. Kimse de dönüp, “namusun için niye bunu yaptın” demez…

Şimdi Yeniçağ gazetesindeki bayanı “taciz ettiğin” iddiası doğruysa, o bayanın kocası yahut kendi sana bunun hesabını sorarsa kim ne diyebilir? Yeniçağ gazetesi sahibi Ahmet Çelik de işte böyle bir mide var ki, böyle birine sahip çıkıyor. Ya Meral Akşener sana ne demeli? İnsanlara iftira atan, namusuyla oynayan böyle bir müptezele sahip çıkarken hiç mi miden bulanmıyor?

Oysa biz “Meral Akşener’in kaseti var” dediklerinde “Ama yalakalıkları, menfaatleri için Meral Akşener gibi bir bayanın namusuna dil uzatacak kadar alçaklaşan kişiler olarak tarihe geçmişlerdir. Bu zihniyetin menfaatlerini için atmayacağı iftira, yapmayacağı davranış yoktur.” cümlelerini ve daha ağır cümleleri muhataplarına yazdığımız için mahkemeye verilmiştik.

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli de Meral Akşener’in namusu ile ilgili bu tür iftira atan, terbiyesizlik yapanlara milyonların huzurunda televizyon ekranlarından“Tekrar Türkiye’de namusa dayalı kan davalarını yaygınlaştırmaya kalkmak kimseye fayda getirmez. Bu milletin bazen böyle özellikleri de vardır. Herkes ayağını denk alsın. Kimseye nasıl iftira edeceklerse onu iyi hesap kitap etsinler. Bu iftiraların bir gün kendisinden hesabının sorulacağını mutlaka da unutmasınlar. 1 yıl olur, 5 yıl olur, 30 yıl olur, 40 yıl olur ama 40 yıl da olsa bunun hesabı mutlaka sorulur.” diye seslenmişti. Bir MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin adamlığına, bir bizlerin tavrına bakın, bir de Meral Akşener’in insanların namusuna iftira atan bu müptezele sırf “MHP ve Devlet Bahçeli düşmanlığı yapıyor” diye sahip çıkmasına…

KENDİ MEŞREBİNİ YAŞIYOR

Hem de bu Sabahaddin Önkibar kendisine “Parti kurmak için Meral Akşener Fethullah Gülen’le telefonda görüştürüldü” diye yazı yazdığı halde… Herkes kendi meşrebini yaşatıyor. Şimdi her ikisi de terör örgütü FETÖ’nün, PKK’nın olduğu gibi Ekrem İmamoğlu’nun kazanması, CHP’nin başarıya ulaşması için canla başla çalışıyorlar. Türkiye’ye kasetle şantaj ve tehdit pisliğini kim organize şekilde bulaştırdı? FETÖ elbette…

Bu kaset tezgâhlarında ve okyanus ötesi şantaj internet sayfalarının sponsorluğunda adı geçen FETÖ’cü işadamı İbrahim Faruk Bayındır’ın uçağın içindeki tabutla önce Irak’ın kuzeyine, sonra ABD’ye kaçtığını medyada haber olmuştu. Şimdi bu Sabahaddin Önkibar müptezelinin ahlaksız iftira mantığına göre olaylara bakarsak “İbrahim Faruk Bayındır kaçarken Sabahaddin Önkibar’ın kasetlerini de yanında götürdü. O yüzden Sabahaddin Önkibar korkusundan olsa gerek o da Ekrem Dumanlı gibi, Emre Uslu gibi tüm FETÖ’cüler gibi Ekrem İmamoğlu’nu destekliyor” dememiz mi gerekiyor?

Ya da “Sabahaddin Önkibar’ın Duran Kalkan’la, Murat Karayılan’la, Selahattin Demirtaş’la kaseti var, o yüzden onlar gibi Ekrem İmamoğlu’nu destekliyor dememiz mi gerekiyor? Bu iftiracı ahlaksızın penceresinden bakacak olursak neler yazarız neler de… Bize yakışmıyor işte onları yazmak… Ahlaksız adam sen PKK ile FETÖ ile beraber CHP’yi, Ekrem İmamoğlu’nu destekliyorsan bu senin inancındır, düşüncendir. Bunu illa yukarıda ironi yaptığım konulara mı bağlayalım?

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli de 15 Temmuz günü yaşanan alçak darbe girişiminden sonra yine Türkiye’yi düşünen bir siyasi konum belirlediyse senin ahlaksız, şerefsiz imalarınla mı muhatap olmak zorunda? Bu birliktelikle tarihin en büyük terörle mücadele dönemi yaşandı. Terör örgütü nefes alamaz hale geldi. Bunun neresi kötü oldu?

Bu süreçte Afrin operasyonuyla birlikte milli sembolümüz Bozkurt işaretine milyonlarca sempati arttı, bu konuda milli şuur oluştu. Bunun neresi kötü? Milli bir duruşla Barzani’nin bağımsızlık referandumu engellendi. Bunun neresi kötü?

MHP Lideri Devlet Bahçeli devleti yöneten iradeyi Habur’un, Oslo’nun, Dolmabahçe’nin, Çözüm sürecinin kapısından aldıysa ve Türkiye bugün olması gerektiği gibi terör örgütlerine karşı silahlı mücadele yapıyorsa buradaki milli duruş iradesi senin gibi iftiracı, imacı, ahlaksızların varlığıyla mı lekelenecek?

Geçmişte nasıl bir beyin ameliyatı olduysan, herhalde dikişlerini yanlış attıklarından olsa gerek geçen haftalarda bir yazı yazmış ve yüzyılın en ahmak cümlelerini bu yazında kullanmıştın…

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin İstanbul seçimlerine yönelik duruşunu eleştirerek diyordun ki; “ülkücü kökenli olan Ekrem İmamoğlu’na savaş açması kafa karıştırmıyor mu? İstanbul’a bir Türk Milliyetçisi başkan olsun istemiyor; yalan mı?” Ne diyeyim sana Önkibar?

PKK’lı Selahattin Demirtaş için “çizgisini çok beğeniyorum” diyen, “HDP ittifakımız içinde” diyen, “HDP seçmeni beni destekliyorsa başımın üstünde yeri var, onlara layık olmaya çalışıyorum” diyen, “HDP seçmeniyle ortak bir dil yakaladık” diyen, “HDP’nin oyunu almak için özel bir çalışma yapmaya gerek yok” diyen, “HDP bu ülkenin meşru partisi, onlara yapılanlara üzülüyorum” diyen birisini milliyetçi-ülkücü yaptın ya Allah gerçekten belanı versin…

TOZUNU BULAMAZLAR

Zaten belanı vermiş böyle karakter olmuşsun… Ülkücü Hareket senin iftiralarını namus meselesi yaparsa inan senin tozunu bulamazlar. O yüzden ahlaksız iftiralarını git başka bünyelerde hayata geçirmeye çalış…

Yediğin her dayaktan sonra sana kahraman muamelesi yapan sol medya senin ne ayak olduğunu çok iyi biliyor. Zaten seninle ilgili CHP’li Fikri Sağlar’ın, Emin Çölaşan’ın neler yazdığı ortada…

Onlar için sen MHP ve Devlet Bahçeli’ye saldırdığın ölçüde kullanım süresi uzatılan adamsın… Şimdi komünist, devrimci, solcu artığı olan ODA Tv’de yazan senin başına bu tahrik, taciz ve iftira olaylarından bir şey gelse, sana yapacakları muamele aynı merhum Abdürrahim Karakoç’un şiirindeki şu dörtlük gibi olacaktır:

“Yüz yaşında bir ümmi kadının cesedini Bulsa bizim solcular, seyredin manzarayı “Devrimci şehidimiz, katil iktidar” diye. Tabut omuzda semt-semt gezerler Ankara’yı.”

Namus kavramı bu toplumun kutsalıdır. Bunu her şerefli ve şerefsiz kişi bilsin… İnsanların namusuna iftira atan müptezel bir gün bu kutsalın ne demek olduğunu anlarsın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yıldıray ÇİÇEK Arşivi
SON YAZILAR