Yıldıray ÇİÇEK

Yıldıray ÇİÇEK

PKK AÇILIMLARI VE UZUN ADAM SEVGİSİ!

Sosyal medyada bir fotoğraf gezdiriliyor. 2 tane sözde Özel Harekâtçı'nın elinde Türk bayrağı var ve arkalarındaki duvarda da "Seni seviyoruz Uzun Adam-RTE" yazıyor.

Ben bu fotoğrafı görür görmez 'bu fotoğraf ya montajdır, ya AKP'nin algı oluşturma çalışmasıdır.' demiştim.

Fotoğraf gerçek mi sahte mi bilmiyorum ama "Uzun adam" hemen fırsatını değerlendirmek için konuya daldı ve o fotoğrafla ilgili "Dün bana resimli bir mesaj geçmişler. İki tane özel harekâtçı, "Yürü uzun adam arkandayız" diye. Çok duygulandım. İkisinin elinde Türk bayrağı ellerinde silahlarıyla arkasında duvarda da o yazılı. Onlar orada şuna inanmışlar. Şehit olmaya, bu topraklar için bu millet için…" açıklamasını yaptı…

Geçtiğimiz haftalarda "DANTELLİ KEFENLİLER SİZİN DAVANIZ NEDİR?" başlıklı yazım içinde "Güneydoğu'da teröre karşı mücadele eden asker, polis içinde bir tane "Rabia" işareti yapan göremezsiniz… Bakın büyük çoğunluğu Bozkurt işareti yapan yiğitlerdir. Hastanedeki yatağından yaralı vaziyette, Bozkurtça selam yapan yine onlardır. Çünkü bu "Rabia" işareti yapanlar, çözüm sürecinin alkışçılarıdır. Barzani'ye "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye çılgınca slogan atanlardır. Ustaları "Kürdistan'a selam olsun" dediğinde alkış yağmuruna tutanlardır." demiştim. Bunun üzerine böyle bir fotoğrafın çıkması da adama tebessüm ettiriyor.

Özel Harekât mensubu polislerin verdiği mücadele ile "Uzun Adam'ın" zihniyeti asla yanyana gelmez.

Çünkü "Uzun Adam" Refah Partisi İstanbul İl Başkanı iken onlara bakış açısını hazırladığı "Kürt Raporu'nda" "Bugün Güneydoğu'da PKK eliyle sürdürülen Kürt silahlı mücadelesi şehre inmiştir. Devlet, kontrgerillasıyla, özel timiyle, harcadığı trilyonlarca lirasıyla, köy korucularıyla vs. bu sorunun üstesinden gelinemeyeceğini artık anlamış bulunmaktadır. Bölge halkı PKK'ya bir biçimde arka çıktığı gerekçesiyle sürekli baskı ve işkence altında tutulmaktadır. Özel Tim'in bölgedeki uygulamaları âdeta hesap dışıdır. Bölgede yaşayan insanların ne mal ve ne de can güvenlikleri söz konusudur. İnsanlara bölgede gerektiğinde "bok" bile yedirilmektedir. Demokratikleşme ve insan hakları noktasında Güneydoğu son derece geridir" cümleleriyle göstermiş birisidir.

Yani 'Uzun Adam'ın Özel Harekâtçıyı, Özel Harekâtçının 'Uzun Adam'ı sevmesi mümkün değildir. Ancak birbirinin makamına saygı duyabilirler..

Şimdi bir Özel Harekâtçı şu sözlerin sahibini nasıl sevsin? :

"Kürdistan'a selam olsun",

***

"Kürdistan'dan gelen haberler bizi mutlu ediyor",

***

"Sayın Öcalan aldığı kellelerin hesabını veriyor",

***

"Türkiye Türklerindir demek, ahlaksızlıktır, hayâsızlıktır"

***

"İlla başına 'Türk' kavramı gelecek veya 'Türk' ifadesi gelecek diyorlar. Kardeşim sen 'illa Türk milleti' olarak diye dayatırsan, öbürü der ki 'Hayır Kürt milleti.' Öbürü çıkar 'Hayır Laz Milleti' der. Niye bunu böyle diyorsun? Diyor ki, 'Türk milleti hepsini kavrar'. Hayır, Türk milleti hepsini kavramaz. Millet hepsini kavrar."

***

"Bizim terörle mücadelede ilk yenmemiz gereken düşman, öfkemiz olmalıdır. Terör örgütü askerime, polisime düşman gözüyle bakıyor ama biz bütün bu olanlara rağmen onlara 'suçlu' gözüyle bakıyoruz. İnsani yaklaşım ve demokrasi bunu gerektiriyor" 

***

Şimdi şu sözlere bakıp, eline Türk bayrağını alıp "Seni seviyoruz Uzun Adam-RTE" demenin mantığını izah edebilecek bir kişi var mı?

O sözün önünde elinde Türk bayrağı ile poz verenler gerçek kimlikleriyle çıkıp kamuoyuna açıklama yapmalıdır. Gerçek mi, sahte mi oldukları anlaşılmalıdır. 

Mesele bir davaya, bir ideolojiye, bir zihniyete mensup olma meselesi değildir. Mesele bugün PKK'nın o bölgede "Uzun Adam'ın" politikaları sayesinde bu noktaya geldiğini görmektir.

Anadolu'ya her gün dağıtılan şehit Özel Harekâtçı ve diğer asker, polis tabutlarının başlıca sorumlusu 'Uzun Adam'dır. PKK açılımı ülkeyi bu hale getirmiştir.

"Biz çözüm süreci derken, PKK şehirlere silah yerleştirdi"," Valilere operasyon iznini biz vermedik" diyen "Uzun Adam'ı" seven, bu vebalin ortağıdır.

"Seni seviyoruz Uzun Adam-RTE" diyenler, şehit Özel Harekâtçı arkadaşlarınızdan utanın önce… Sahte ve montaj değilseniz tabi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yıldıray ÇİÇEK Arşivi
SON YAZILAR