Yıldıray ÇİÇEK

Yıldıray ÇİÇEK

Serok Ahmet'in "Stratejik Derinlik" özlemi depreşti

Ahmet Davutoğlu meselesi AKP’nin bir iç meselesinden ziyade Türkiye’nin meselesidir. Bugüne kadar Ahmet Davutoğlu meselesine ben öyle baktım. Hep böyle bakmaya da devam edeceğim.

Çünkü Türkiye’nin başına ne geldiyse onun “Stratejik Derinlik” üfürmeleri yüzünden geldi.

Ahmet Davutoğlu meselesinde, Türkiye’nin öğrenmesi gereken en önemli konu da bence niçin “Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlığı” görevinden alındığının bilinmemesidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuyu aydınlatarak bence son noktayı koymalıdır. 1 Kasım seçimlerine Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı ve AKP Genel Başkanlığında girilip %49 oy alındığı halde onun görevden alınması için önemli bir sebebin olması lazımdır.

Ahmet Davutoğlu’nun “Stratejik Derinlik” adı altında Türkiye’de uygulamaya ve uygulatmaya çalıştığı ihanet yüklü politikalara baktığımızda ondan kurtuluşun Türkiye adına büyük bir kazanç olduğuna inanıyorum.

Milliyetçilikle hesaplaşma zamanı gelmiştir” diyen Ahmet Davutoğlu’nun zaten tüm “Stratejik Derinlik” politikaları bu hesaplaşmaya yönelik olmuştur.

Sürekli MHP’den rahatsızlığını ifade etmesi de bu hesaplaşmasının zihninde devamıdır.

Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz aylarda “İttifak siyaseti partimizi dar bir siyasi dile ve kimliğe hapsederek, ülkenin her bölgesini ve toplumun her kesimini kucaklayan özgün duruşumuza zarar vermiştir. Bu çerçevede, partimiz seçim sonuçlarını doğru analiz ederek ittifak siyasetini gözden geçirmelidir." açıklamasını yaparak MHP’den rahatsızlığını ifade etmişti. Dün de direkt “MHP ile ittifak oy kaybettirir dedim. Bahçeli’nin öfkelenmesini de anlarım…” şeklinde bir yorumu oldu.

Mesela AKP PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile ittifak yapsa Serok Ahmet asla rahatsız olmaz.

Çünkü onun “Stratejik Derinlik” üfürmelerine en uygun ittifak budur.

Ahmet Davutoğlu istiyor ki; MHP ile ittifak bitsin, yine eski günlerdeki gibi PKK açılımları yapılsın, PKK’lı Şivan Perver’le aşıklar gibi el ele gezilsin, PYD-YPG ile yine iş birliği yapılsın, terörist Salih Müslim Ankara’da ağırlansın, Süleyman Şah Türbesi YPG’nin desteğiyle oradan oraya gezdirilsin, Kıbrıs’ta yine Rumcu olalım, Karabağ davasında Ermenici, dış politikada emir ve talimatları ABD’den alalım, BOP’çu olalım yine ABD’nin menfaatleri doğrultusunda “Orta Doğu’da bizden habersiz yaprak kımıldamaz” diyerek bu coğrafyada karıştırmadığımız yer kalmasın… Yani özetle Ahmet Davutoğlu’nun tekrar özlem ve hasret duyduğu bu günlerdir.

MHP ile ittifak oy kaybettirir” diyen Ahmet Davutoğlu bu palavranın en çok kullanıldığı bölge olan Doğu ve Güneydoğu’da terör örgütü PKK ile yapılan mücadele tavizsiz sürdükçe AKP ve MHP’nin oyunun nasıl arttığını görmedi mi?

AKP’nin oyu “MHP ile ittifak” yaptığı için azalıyorsa Cumhur İttifakı %52 oyu son seçimlerde nasıl aldı?

Ekonomik krizin gerekçeleri, yanlış aday, politika ve propaganda yüzünden Ankara ve İstanbul kaybedilmiş olabilir ama hiç kimse MHP’den dolayı kaybettiğini söyleyemez. Söylese de bu durum bir cahilin ya da art niyetli birinin yorumu olarak muhatap görür.

MHP ile ittifak oy kaybettirir” diyen Ahmet Davutoğlu kim peki?

MHP’liler canını dişine takarak Cumhur İttifakı’nın başarısı için canla-başla çalışırken, Ahmet Davutoğlu referandumda ne yapmıştır? 24 Haziran seçimlerinde bir AKP’li olarak Cumhur İttifakı için kılını kıpırdatmış mıdır?

31 Mart seçimlerinde, tekrarlanan İstanbul seçimlerinde AKP’nin başarısı için bir twit mi atmıştır, bir tane açıklama mı yapmıştır?

Emin olun Ankara’da ya da İstanbul’da oy kullandıysa oyunu yüzde yüz HDP destekli CHP’nin adaylarına vermiştir. Zaten kendi zihniyetine yakın kişilerin kurduğu Karar gazetesi alenen Ekrem İmamoğlu’nu desteklemiştir.

Görevlerinden alındıktan sonra “Cumhurbaşkanıyla son nefesime kadar vefa ilişkimi sürdüreceğim. Hiçbir kimse benim ağzımdan Cumhurbaşkanı adına hiçbir şekilde kötü bir söz duyamayacak. Onun onuru benim onurumdur. “ açıklamasını yapan Ahmet Davutoğlu’nun bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek yeni bir yol arayışına girmesi talimatlarla çalıştığının bence en büyük delilidir.

Ahmet Davutoğlu kendini en yüksek makamlara getirenlere ihanet ettiği gibi, “Stratejik Derinlik” palavrasıyla da Türk milletine ihanet etmiştir.

Firari FETÖ’cü Ekrem Dumanlı’nın “Zaman grubunun en eski yazarlarından birisidir Sayın Davutoğlu. Aksiyon dergisinin köşe yazarıdır, yıllarca yazı yazmıştır. “ dediği, Pensilvanya’da ailece Fethullah Gülen’in yanında kalmış Ahmet Davutoğlu’nun geçmişe özlemleri ortadadır. Geçmişini MHP bozduğu için, MHP’ye düşmanlığı bu yüzdendir. Türkiye, Ahmet Davutoğlu’nun “Stratejik Derinlik” günlerine dönerse ihanetten gözümüzü açamayacağımız günler başlamış olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yıldıray ÇİÇEK Arşivi
SON YAZILAR