Yıldıray ÇİÇEK

Yıldıray ÇİÇEK

Türk olsan ne yazar, Yunan olsan ne yazar?

Büyük şairimiz merhum Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu ne güzel söylemişti:

“İnatla girmeyin soy sop faslına
Kurtsa kurt, itse it döner aslına
Rum ülkelerinde Oğuz nesline
Peygamber kavlince öz verilmeli.”

Yunan medyasının 31 Mart seçimlerinden hemen sonra Ekrem İmamoğlu üzerinden yaptığı haberler ve bu haberlerin geçtiğimiz hafta tekrar gündeme getirilmesi üzerine başlayan tartışmalar gündemin ana konusu durumuna gelmiştir. Bu şiiri de bu gündem hatırlattı bana…

Hatırlayalım Yunan medyasında ne tür haber başlıkları çıkmıştı?

"Ekrem İmamoğlu: İstanbul'u fetheden Yunan"

“Konstantinopol’ün yeni seçilmiş belediye başkanı”

“Ayasofya’nın intikamı”

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyük kalelerinden biri olan Konstantinopol’ü fetheden Ekrem İmamoğlu, hem Pontus kökenli hem de Yunanca konuşabiliyor”

Birçok Yunan haber sayfası, gazeteleri, televizyonları buna benzer haber içeriği kullanmıştır.

Tartışmayı alevlendiren ise Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AKP Grubu Başkanvekili Tevfik Göksu, bu konuyu yeniden gündeme getirerek konuşmasında “Yunan medyası İstanbul’u Yunan kazandı diyor! Bir dakika ya bu arkadaş nereli? CHP’nin adayı nereli? Trabzonlu! Ee nasıl olur, Yunan medyası İstanbul’u Yunan kazandı dedi. Bunlardan bir ses çıkmadı?” şeklinde yorumda bulunması olmuştur.

Yunan medyasının niçin bu tür yakıştırmalarda bulunduğunu bilmiyoruz ama inanın Ekrem İmamoğlu gibi birinin Türk olmasının da, Trabzonlu olmasının da bir önemi yoktur.

Ekrem İmamoğlu’na yurt dışından ne yakıştırma yaparsa yapsınlar bence bir önemi yoktur.

Beylikdüzü Belediye Başkanı iken ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı iken yaptıkları, onun hakkındaki kanaatlerimize yetmektedir.

Ekrem İmamoğlu Türk olsa ne yazar, Yunan olsa ne yazar?

Beylikdüzü Belediye Başkanı iken bu ülkenin namusunu, şerefini korumak adına FETÖ’cü darbecilerin karşısına canını verme pahasına dikilen kahraman şehidimizin isminin caddeye verilmesine “Şehit Ömer Halisdemir'in isminin uygun olup olmadığı da tartışılır.” ve “İsim enflasyonu olur” diye karşı çıktı mı? Çıktı.

CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için, PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile iş birliği yaptı mı? Yaptı.

Mazbatasını alır almaz HDP ve PKK’ya şirin gözükmek için, PKK’lı terörist Demirtaş’ı övdü mü? Övdü…

Zaten bir Yunanlı da olsa herhalde bunları yapardı.

Yok, eğer yedi göbekten Türk olarak bunları yaptıysa da bu Ekrem İmamoğlu’nun alnındaki en büyük kara lekelerdir.

Vatansever Trabzon ve Karadeniz halkına sadece bu üç konuyu bile hatırlatsanız Ekrem İmamoğlu hakkında gereken notu verecektir.

O yüzden Ekrem İmamoğlu ve yandaşları “Trabzonlulara hakaret edildi” yalanlarını bırakmalıdır. Kimsenin hakaret ettiği falan yok. Sadece “Yunan medyasında hakkında çıkan bu haberlere niye susuyorsun?” dediler tüm mesele bu…

Bir belediye başkanı adayı iken S-400 hakkında, Kıbrıs hakkında her şeye yorum yapıyorsun da Yunan medyasında seninle ilgili bu kadar haber yapıldığında niçin 3 maymunu oynuyorsun?

Hadi dikkate almadın onları diyelim. Sana “Yunan medyasında çıkan o haberler karşısında niye sustun” diyenlere karşı niye bu kadar hiddetlendin, hakaretlere başladın?

Bir de utanmadan, yüzün kızarmadan “Trabzonlulara hakaret ettiler” diyorsun? “Niye sustun?” demek hakaret mi oluyor?

Bir de CHP yandaşlığı yapan Trabzon dernekleri, Ekrem İmamoğlu’na destek olsun diye “Yunan medyasında çıkan o haberler karşısında niye sustun” diyenlerle ilgili “Bu bölücülük” içerikli açıklama yapmışlar. Bölücü HDP ile ittifak yapan Ekrem İmamoğlu, bölücü Demirtaş’ın çizgisini beğenen Ekrem İmamoğlu ama bazı Trabzon derneklerine göre “Yunan medyasına niçin cevap vermiyorsun?” demek bölücülükmüş…

Türkiye’de her şey, her şeye karıştı inanın… Bölücüyü öven Ekrem İmamoğlu aklanıyor, Ekrem İmamoğlu’nun ilişkilerini sorgulayanlar “Bölücü” ilan ediliyor.

Ekrem İmamoğlu mazbatam tekrar alınmaz düşüncesiyle, mazbatasını alır almaz Barzani’nin televizyonuna koşup terörist Demirtaş’ı övmüştü. HDP-PKK konusunda tavizsiz ve hassas olan Trabzon ve Karadeniz halkında bu durum büyük tepki çekmişti. Aslında şimdi Ekrem İmamoğlu ve yandaşlarının “Trabzonlulara hakaret edildi” yaygarası bunu unutturmak içindir. Bazı Trabzon derneklerinin açıklaması, Karadeniz müziğiyle Ekrem İmamoğlu’na yapılan şarkılar bu unutturmayı desteklemek içindir. Trabzonlular Ekrem İmamoğlu için şarkı söylemiş ve sözleri içinde “Yapıştırdı T.C’yi kimse çekemez onu” cümlesi var. Hadi nerede “HDP ile ittifak yaptı, Demirtaş’ı övdü” cümlesi?

Ekrem İmamoğlu Türk’müş, Yunan’mış geçelim bunları da…

Hodri meydan!

Ekrem İmamoğlu, o bazı Trabzon dernekleri ve o şarkıyı yazan, söyleyen herkesi de yanına alıp, kameraların karşısına geçsin ve tek şu cümleyi söylesin:

“Ey Karadenizliler, Ey Trabzonlular ben Kandil’in desteğini alan, HDP ile ittifak yapan, terörist Demirtaş’ın çizgisini beğenen biri olarak oyunuza talibim.”

Ondan sonra görelim, Trabzonluların ve Karadenizlilerin Ekrem İmamoğlu’na karşı tavrını…

Tekrar tekrar söylüyorum. Ekrem İmamoğlu Türk olsa ne yazar, Yunan olsa ne yazar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yıldıray ÇİÇEK Arşivi
SON YAZILAR