Yıldıray ÇİÇEK

Yıldıray ÇİÇEK

Yeniçağ'ın fitne mikrobu devam ediyor

MHP düşmanlığı için herkesle iş birliği yapan Yeniçağ isminde bir gazete var… Bu gazete kurulduktan kısa bir süre sonra tüm rotasını MHP ve Devlet Bahçeli düşmanlığı üzerine çevirdi. Bu hedeflerinden hiç vazgeçmediler. MHP ve Devlet Bahçeli düşmanı olan kim varsa hepsi bu gazetede nefes aldı. Yıllardır MHP’yi ele geçirmek için kurulan tüm tezgâhların propagandası bu gazete üzerinden yapıldı. MHP’de kim hesap yaptıysa, bu gazetenin kucağından geçmiştir. Kimler geldi, kimler geçti…

Bu gazetede MHP düşmanı olmak için vazife alanlar sanki törenle ve yeminle göreve başlıyor gibi… Gözümde masonların ayinleri gibi manzaralar canlanıyor. Mason ayinlerinde “Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneğini en yüksek otorite olarak tanıyacağım, kararlarına uyacağım…” diye yemin ediyorlar ya, bunlar da herhalde “MHP ve Devlet Bahçeli düşmanlığında Fitneçağ gazetesini en yüksek otorite olarak tanıyacağım, fitnelerine uyacağım…” diye göreve başlıyorlar.

Hele bir de Ankara temsilcisi olarak kimi atıyorlarsa, en gür sesli yemini ona ettiriyorlar herhalde… Eskiden Ankara temsilcisi olarak Sabahattin Önkibar denen adamı görevlendirmişlerdi. MHP ve Devlet Bahçeli düşmanlığı yapa yapa kafayı yedi ve oradan ayrıldı. Ondan sonra da zaten dikiş tutmadı. Akla hayale gelmedik iftiralarla, yalanlarla kendini rezil etti. Bir gün olsun yaptıkları karşısında yüzü de kızarmadı.

Şimdi de onun misyonunu Orhan Uğuroğlu denen bir adam sürdürüyor. Aklını MHP ve Devlet Bahçeli ile bozmuş… Yatıyor-kalkıyor, MHP ve Devlet Bahçeli düşmanlığı yapıyor. Üç gün arka arkaya MHP ile ilgili yalan ve hayali yazılar yazdı. Yeniçağ gazetesine bulaştığı günden bu yana tarzı da zaten budur. Ankara temsilcisi olunca ayrı bir gaza geldi. Sanki MHP ve Devlet Bahçeli’den sorumlu düşman oldu.

Önce “Erdoğan neden kızgın? Bahçeli neden suskun?” başlıklı bir yazı yazdı. Ve o yazı içinde “Bahçeli neden bu “müjde” konusunda tek kelime dahi açıklama yapmadı şaşırdım… MHP neden dışlandı ki?” cümlelerini kurdu. Oysa MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, doğal gaz müjdesi açıklandığı gün Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ı telefonla arayıp tebrik etti ve MHP’nin sosyal medya hesaplarından “Çırpınırdı Karadeniz” videosu yayınlandı. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin okuduğu bu şiir videosu da paylaşım rekoru kırdı.

Orhan Uğuroğlu bu yazıdan sonra bir de “Bahçeli neden gaza gelmedi?” başlıklı yalan-iftira karışımı bir yazı daha yazdı. Ve orada da “Yazımda, “Bahçeli neden davetli değildi ve neden açıklama yapmadı” sorularım üzerine deneyimli MHP milletvekili olan kadim dostum arayarak dedi ki; “Evet, rahatsızlığımız var. Böyle önemli bir günde Sayın Genel Başkanımızın ve partimizin davet edilmemesine tepkidir açıklama yapmamamız” cümlelerini kullandı.

Her şeyden önce MHP’de Orhan Uğuroğlu gibi bir adamla “kadim dostluk” yapacak ahmak bir MHP milletvekili yoktur. Hele hele MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin, Cumhurbaşkanı’nı arayıp tebrik ettiği ve müjdedeki sevince ortak olduğu ortada iken “Evet rahatsızlığımız var. Tepkiliyiz” diye açıklama yapacak kadar gerzek hiçbir MHP milletvekili yoktur.

Orhan Uğuroğlu hayali karakterlere, hayali roller dağıtarak Yeniçağ gazetesinin fitne misyonuna hizmet sunmaktadır.

Orhan Uğuroğlu o hayali karakterle kendi kendine konuşan deli misali yazısına şöyle devam etmiş:

“Bu cümleyi yazma konusunda izin aldım ama diğer anlattıklarından şu sonuçları çıkardım:

- MHP müjdeye inanmıyor.

- İnanması için detaylı açıklamaların yapılmasını bekliyor.

- AKP’nin siyasi rantı kendisine mal etmesine kızgın.

- Bahçeli’nin ve MHP’nin yok sayılmasına küskün.

Ve anlaşılan o ki Cumhur İttifakı’nda sıkıntı var.”

Aslında hem fitne misyonunu yaşatıyor hem de asıl kendi temennisini dile getiriyor.

Orhan Uğuroğlu son olarak “Sayın Bahçeli, var mısınız?” başlıklı bir yazı yazdı ve onu da şöyle bitirdi:

“Not: “Bahçeli neden suskun?” başlıklı yazım sonrası Sayın Bahçeli Karadeniz’de bulunan doğalgaz konusunda resmi açıklama yaptı. Teşekkür ederim. Bu yazıma da desteğini rica ederim...”

Özür dileyeceği yerde adama bak, kendi kendine senaryo yazıyor, hayali karakterler oynatıyor ve sonra da “Benim yazım sonrası Bahçeli açıklama yaptı” diyor. Allah akıl sağlığı versin, bu da aynı Sabahattin Önkibar gibi tırlatıp gidecek anlaşılan…

Orhan Uğuroğlu isimli zevzek, bu yazıları yazdığı gün Fatih Portakal’ın FOX Tv’den ayrılma işine de burnunu soktu ve şunları yazdı: “İnanmayın. Fatih Portakal’ın FOX TV’den ayrıldığına ilişkin haberler var... FOX TV Yönetim Kurulu Başkanı Engin Güner ile konuştum... Kesinlikle yanlış haber. Fatih Portakal FOX TV’de izin bitişi görevine devam edecek...”

Ve sonuçta Fatih Portakal, Fox Tv’den ayrıldı. Şimdi bu hayali senaryo ve karakterlerle yalan dolan yazılar yazan ve her defasında rezil olan bu adamın yazdıklarına kim inanır?

Orhan Uğuroğlu, geçtiğimiz günlerde bir de yakalandığı korona hastalığı yüzünden tedavi gören Yeniçağ eski Ankara temsilcisi Sabahattin Önkibar hakkında şu bilgiyi verdi:

“Ünlü gazeteci kardeşim Sabahattin Önkibar’ı aradım telefonu açamadı ama mesaj gönderdi: “Orhan’ım, Gazi Üniversitesi hastanesindeyim. Tedavim sürüyor… İyiye gidiş var. Alakana minnettarım.” Allah değerli kardeşime şifa ve sağlıklı uzun ömür versin.”

Eğer Orhan Uğuroğlu’nun bu bilgi yazısı da MHP hakkındaki yazılar yahut Fatih Portakal’ın istifası konusundaki gibiyse, Sabahattin Önkibar sağlığına daha çok dikkat etmelidir. Görüldüğü gibi bu adam ne yazarsa tersi yaşanıyor.

S. Önkibar korona hastalığından kurtulursa, belki alçak iftiralarını ve başkalarının hastalığıyla dalga geçmeyi bırakır ve şerefli bir hayata başlangıç yapar. Ondan sonra düzeltme sırası Yeniçağ virüsü kapmış Orhan Uğuroğlu’na gelir. Ama bunların her hastalığı iflah olur da, Yeniçağ’dan kaptıkları fitne mikrobu asla tedavi olmaz.

Orhan Uğuroğlu, sana tavsiyemiz iyice dağıtmadan Fatih Portakal gibi emekli ol, köşene çekil… Yoksa bu kadar rezil olmayı bu yaştan sonra nasıl kaldıracaksın?

“Kadim MHP milletvekili dostun” kimmiş onun ismini de açıkla da biraz neşemizi bulalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yıldıray ÇİÇEK Arşivi
SON YAZILAR