Yıldıray ÇİÇEK

Yıldıray ÇİÇEK

YUNANCI MISIROĞLU, YPG'Cİ KILIÇDAROĞLU FARK NEREDE?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve TBMM Başkanının "Vasiyetimdir: Mustafa Kemal'e zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin." diyen, "Beni tefe koyarlar ama keşke Yunan galip gelseydi." diyen, İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy'a çok ağır hakaret ve küfürler eden Kadir Mısıroğlu'nu hastanede ziyaret etmesini geçtiğimiz Cuma günü yazdığım "Bırakın Kuyruk Acısı Olan Yunanlılar Sahip Çıksın Ona" başlıklı yazımda eleştirmiş, ziyaretin milli mücadele verilen şu atmosferde çok yanlış olduğunu ifade etmiştim.

Benim bu yazımdan üç gün önce de CHP'yi PKK'nın yan kuruluşu haline getiren Kemal Kılıçdaroğlu, sanki Atatürk konusunda çok hassasiyet sahibi gibi Kadir Mısıroğlu'nu ziyareti üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki göstermiş ve şunları söylemiş:

"Kadir Mısıroğlu diye bir soytarı var. Bu öyle bir soytarı ki; 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyor Milli Kurtuluş Savaşı'nda. Bu soytarıya önce sarayın kapısını açtılar baş köşeye oturttular yetmedi hastalandı sözde; Erdoğan onu ziyarete gitti. Arkasından Meclis Başkanı da ziyarete gitti. Çok açık ve net soruyorum; sevgili Recep Bey sen Kadir Mısıroğlu'nun görüşlerini paylaşıyor musun? O, Milli Kurtuluş Savaşı'na ve vatana ihanet etti sen de bu ihanetin bir parçası mısın? Açık ve net senden bir cevap bekliyorum. Bu tür soytarıların dışarıda tutulması lazım. Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat, gidip de bu soytarılar ile muhatap oluyorsa o da vatana ihanetin bir parçasıdır. "

***

Tamam, Kadir Mısıroğlu'na, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, TBMM Başkanına tepkini gösterdin? Ya CHP içindeki Atatürk'e karşı yapılan soytarılıklara bugüne kadar ne yaptın Kemal Kılıçdaroğlu?

1993 yılında Gelecek Bahar adlı bir dergide "Su Üzerinde Yürümek" adlı bir yazı içerisinde "Bir zamanlar şanlı ecdat vardı; dört kıtada at koşturan, sonra Ayasofya, Yunanistan'ı tel'in mitingleri ve büyük doğu. Bir de kefere Kemal" diyen Mehmet Bekaroğlu CHP'de milletvekili ve Parti Meclis üyesi yapılmadı mı?

Mehmet Bekaroğlu "O sözler bana aittir ama kastedilen Atatürk değildir" dese de "Kefere Kemal" diyen birisinin Kadir Mısıroğlu'ndan farkı nedir Kılıçdaroğlu?

Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın odasında asılı bulunan Atatürk resmini, "Artık yeni şeyler söyleme zamanı" diyerek indirdiğini söylenen milletvekili kimdir Kemal Kılıçdaroğlu? Onu değil de tanık olduğu olayı "Benim Atatürk sevgim tescillidir. Dolayısı ile Ata'nın resmini duvardan indirmeyi ihanet sayarım. Ancak olay doğrudur. Bir CHP'li bunu yaptı ve ben ona tanıklık ettim. O milletvekili ise haber çıkınca Ata'nın fotoğrafını yeniden astı." Şeklinde anlatan Aylin Nazlıaka'yı niçin CHP'den ihraç ettin?

CHP içinde bu olayı araştıran müfettişler "olayın var olduğunu, yaşandığı, olayın doğru olduğu" tespiti yaparak ve gereğinin yapılması gerektiği belirtmelerine rağmen asıl suçluya ne yapılmıştır? Ve hatta gazeteci Talat Atilla "Atatürk'ün fotoğrafını indiren vekilin bir değil 3 kişi olmasıdır." açıklaması yapmıştı.

Kadir Mısıroğlu soytarı oluyorsa, bu tür CHP'liler ne oluyor Kemal Kılıçdaroğlu?

"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" gibi bir sloganı doğru bulmuyorum. Militer bir dil olmasından öte, birey olmanın önüne geçen bir ifade" diye twit atan Canan Kaftancıoğlu'nu önce Parti Meclis Üyesi, daha sonrada CHP İstanbul İl Başkanı yapan sen değil misin Kemal Kılıçdaroğlu?

Bu bayanın HDP-PKK aşkını tekrar dahi etmiyorum. Kadir Mısıroğlu soytarı ise Canan Kaftancıoğlu ne oluyor?

"Atatürk'ün kurduğu Halk Fırkası'yla bugünkü CHP aynı değil, kendimizi yeniliyoruz" diyen Kemal Kılıçdaroğlu "Dersim coğrafyasında yaşanan olay, bir insanlık dramıdır. Bu bölgede yaşayan insanlar, o dönemin acılarını, o dönemin kaybolan hayatlarını, o dönemin ağıtlarını dinleyerek, bugünlere geldiler. O dönemde yapılan çok ciddi, insanlıkla bağdaşmayan olaylar oldu. Ama bu olaylarla, günümüzde terör örgütüyle mücadelenin bir unsuru, benzeriymiş gibi ifade etmenin doğru olmadığını ifade etmek istiyorum. " diyerek Dersim'de ihanet isyanını bastıran Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptıkları ve düşüncesiyle ters düşmemiş miydi?

"Şeyh Said Kürt, Cumhuriyet tarihinin en büyük adamı, en saygı duyduğum adam. Çünkü Allah nizam-ı namına karşı, küfre karşı yiğitçe çıkmış. Kemalizm batılına karşı ilk ve tek kıyam eden Şeyh Said hazretlerinin idam edildiği gündür. Bütün Türkiye müslümanları ona minnettardır." Diyen ve ayrıca Seyit Rıza'ya sahip çıkan Kadir Mısıroğlu'na soytarı diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun Dersim konusunda "soytarı" dediğinden farkı nedir?

3-4 ay önce yanına PKK'lı sözde sanatçıları alarak hain Seyit Rıza'yı anan CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder, devletin 1938'te 'Dersim'in kapısında insanlığından, vicdanından, aklından ve mantığından soyunduğunu' savunarak "1938 Dersim, Türkiye Cumhuriyeti'nin cinnetidir" dediğinde onu CHP'den ihraç etmiş miydin Kemal Kılıçdaroğlu?

Kemal Kılıçdaroğlu CHP'yi Atatürk'e ihanet eden partiye dönüştürdün, Kadir Mısıroğlu'na laf yetiştirmek sana mı kaldı?

Oysa Kadir Mısıroğlu'nun en çok yakışacağı partilerden birisi de mevcut CHP'dir.

Kadir Mısıroğlu CHP içindeki bu kadar Atatürk düşmanlığıyla gurur duymaz mı?

Kemal Kılıçdaroğlu bize Kadir Mısıroğlu'ndan farkınızı söyleyin…

Hadi o "Deliyim" diye bir kalıba bürünüyor. Ya siz bu CHP'yi hangi akılla ve nasıl PKK-HDP çizgisine getirdiniz, Atatürk düşmanlarıyla doldurdunuz?

"YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum" diyen Kemal Kılıçdaroğlu ile "Keşke Yunan galip gelseydi" diyen Kadir Mısıroğlu arasındaki farkı söyleyebilecek bir tane CHP'li var mıdır?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yıldıray ÇİÇEK Arşivi
SON YAZILAR