Yıldıray ÇİÇEK

Yıldıray ÇİÇEK

Adın Heval Meral, Biji Akşener olmuşken ne iftirası?

Meral Akşener’in MHP’yi ele geçirme projesindeki figüranlığı hedefine ulaşamadığından dolayı kurduğu İP isimli partiden bugüne kadar 5 milletvekili, birçok parti kurucusu, belediye başkanı, il başkanı, meclis üyesi istifa etti. İstifa edenlerin tamamı CHP-HDP projelerine verilen desteği, terörist Demirtaş’a sahip çıkılmasını, HDP ile yapılan ittifakı gerekçe gösterdi.

Meral Akşener, partisini kurup yola çıktığı günlerde “İYİ Partiyi CHP ile HDP ile yan yana getirme çabalarını çok çirkin buluyorum, çok saygısız buluyorum ve çok ayıp buluyorum.” dediği halde, hep CHP-HDP projelerinde destek veren olmuştur.

Ama çıkmış şimdi partisinde yaşanan son istifalar için “İstifa tek taraflı bir irade beyanıdır. Ama bu irade beyanlarına temelsiz ve çok insafsız gerekçeler ortaya konulduğu zaman da o insanların canını yakar. İftira kötü bir şeydir” diyor.

Mesela iftira olan nedir?

Ankara’da, İstanbul’da, Mersin’de, Adana’da, İzmir’de ve birçok yerde HDP ile bir olup, CHP adaylarını desteklemediniz mi?

HDP-PKK-Demirtaş aşığı Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer kazansın diye kendinizi CHP ve HDP’den daha çok parçalamadınız mı?

Meral Akşener’in özellikle bu iki ismin bölücülere, PKK’lılara verdiği destek karşısında bir gün olsun eleştirisi oldu mu?

“Millet ittifakı” adını verdiğiniz ucube birliktelikte hadi HDP’nin resmi birlikteliği yok diyelim, peki resmiyette beraber olduğunuz CHP’nin, partiyi PKK’nın siyasi karargâhı yapmasına bir gün olsun karşı çıkabildiniz mi?

Bugüne kadar istifa edenlerin ortak eleştiri noktası “CHP-HDP-PKK ilişkilerinize” dair olmaktadır. Farklı bir tane açıklaması olan zaten yoktur.

Terörist Demirtaş “CHP ve İYİ Partiye” HDP’lilerden oy isterken, Kandil’in tüm teröristbaşları CHP ve İP’in kurduğu “Millet ittifakına” oy isterken, HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, “İYİ Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK’ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP’nin oylarıyla oturuyorsunuz. Bu ittifakta, CHP ile yaptığınız ittifakta HDP’nin oylarının etkisi vardır. Ne yapacaksınız şimdi? Ne diyeceksiniz şimdi buna?” sözleriyle İP’e cevap vermişken, Meral Akşener iftirayı nereden çıkarmıştır?

Bu istifalarla zaten proje partisi olan İP’ten yeni proje mi çıkarırlar bilmem ama İP’in CHP, HDP yancılığı hakkında söylenen her şey doğrudur. Ama Meral Akşener’in elini öpen tek milletvekili olan İsmail Ok’un istifasında planlanan nedir o gerçekten tartışmalı ve şüpheli bir durumdur. FETÖ’ye de yakın olan bu kişinin önümüzdeki günlerde nasıl konumlandırılacağını görerek belki kanaatlerimizi güçlendireceğiz.

Türk siyasetinde yeni arayışlar ve dizayn çabalarının olduğu çok bellidir. CHP’nin, HDP’nin, İP’in, SP’nin, Ahmet Davutoğlu’nun, Ali Babacan’ın üst aklı konumundaki Abdullah Gül’ün yine başını uzattığı, çeşitli konularda yorum yaptığı günleri yaşıyoruz. Cumhur İttifakı’nı yıkmak ve zarar vermek için her yolu deniyorlar.

Meral Akşener bu projelerde kullanılacak ve posası çıkınca bir kenara atılacaktır. Baksanıza “Asena, Dişi Kurt” diye piyasaya sürülen Meral Akşener’i bile bu düzen “Heval Meral, Biji Akşener” haline getirmiştir.

Yüreğinde samimiyeti, ülke adına kaygısı olan herkes bu manzarayı görmüştür.

Başını CHP’nin çektiği, peşine bunların takıldığı siyaset anlayışından Türkiye korunmalıdır. PKK’nın, FETÖ’nün, DHKP-C’nin siyasi karargâhı olmuş CHP’nin peşinden gidenler, Türkiye’nin düşmanlarıdır.

Meral Akşener’i ve partisini tariflerde kullanılan hiçbir şey ne temelsiz, ne insafsız, ne de iftiradır. MHP düşmanlığı temelinde, CHPHDP yancılığında kurulan İP’in proje misyonunu görenler sağduyulu adımları atmalıdır.

Vicdanı, aklı, vizyonu olanlara bir hatırlatmadır bu…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yıldıray ÇİÇEK Arşivi
SON YAZILAR